Nejste přihlášen/a.
Nějak jsem za posledních pár let zaregistroval změnu kvality hladké mouky. Při zahuštování omáček tzv. amerikou (mouka rozmíchaná s vodou) v dřívějších dobách nebylo potřeba takové množství, navíc druhý den omáčka řídne. Jaké máte zkušenosti vy ostatní?
Máš pravdu, omáčky nejdou zahustit, kromě toho nemůžeš věřit tomu, co je napsáno na sáčku. Koupíš hladkou a máš tam polohrubou a naopak.
Horší kvalitu jsem zaznamenala u mouky značky NOE. Tuším, že byla ze Slovenska. Přiznám se, že jsem vyhodila celé balení hrubé mouky. Vnoučata jsou zvyklá na moje domácí houskové knedlíky. Navíc jsem je zadělala ke svíčkové. No, i když je dělám skoro poslepu, výsledek byl otřesný. Sražený patvar - no děs. Zadělala jsem na další s jiným droždím a výsledek podobný. Ale je fakt, že si uvědomuji, že omáčky řídnou a navíc i s jíškou. Ale to zase svádím na kvalitu másla z EU, protože naše české se v poslední době ani nesežene a když, tak navíc za šílenou cenu. Jinak ještě přidám jeden způsob zahuštování. Když jsem před dávným roky :D po MD šéfovala v závodní jídelně, tak šéfkuchař zahuštoval opraženou moukou rozkvedlanou ve vodě. To se vždy pražil celý pekáč v troubě - někdy i víc - do zásoby, aby byla při ruce.
Taky si myslim že kvalita hladké mouky je horší než byla před pár léty a to kupuji vždy ty kvalitnějši, ne ty za pár korun.Hlavně mi zahuštěné omáčky posledni dobou řidnou už za pár hodin a druhý den mám z omáčky polévku.Vařim 40let nejsem žádný začátečník.Tak na te kvalitě mouky bude zřejmě něco špatného.
U pečení jsme při používani hladké mouky žádné změny nezaznemenali...jen ty omáčky, to je záhada.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.