Nejste přihlášen/a.
Zvažuji koupi grilu a rád bych se informoval od "zkušenějších" ... dycky sem myslel, že gril jedině s ohněm, ale našel sem na netu celkem dost plynových grilů. Co si o tom myslíte? Co je lepší?
Díky za reakce.
Dušan
Plynovej je takovej pohodlnější. Škrtneš a jedeš. Mám rád vůni dřeva. takže na grilu si nejdřív zapálím oheň, zuhelnatím buřty potom dám dřevěný uhlí a ta moje může grilovat. Na plynovým to nejni vono.
Grilování bez jeho typické vůně je pro mě . To si to maso můžu smahnout doma na sporáku :D. A že je to karcinogenní? To je to poslední... Není nad ugrilované maso pěkně na dřevěném uhlí. Už jenom ta vůně . Kam se na to hrabou všechny ty rádoby lávové kameny apod.
MIL. Souhlas. Buřt musí být pěkně černý
Jak koukám na tvoji odpověď a Milovu, tak u nás v okolí je to asi zvykem. Tak nějak si nedovedu představit grilovat na plynu v pergole, to už můžu jít rovnou do kuchyně nad sporák :D.
Grilovat venku na plynu je jako lízat zmrzlinu přes celofán, taky chladí ale. . .
doplněno 20.08.11 12:28:Hele Sebod, nevím jak Ty ,ale já čas mám. Navíc zhruba za hoďku vyrážím na kole, sice bylo v plánu jet na sever (Jilemnice Semily), ale není problém vzít směr jihovýchod.
No taky mám asi raději to dřevo, takže to vidím na nějakou klasiku něco jako svarecky-obchod.cz/... to bude přeci jen asi lepší volba, než nějaký plyn.. je fakt, že na plynu si to můžu udělat taky doma na sporáku
každopádně díky za názory.. asi jsem potřeboval jen ujistit, že grilování je ještě pořád o té vůni dřeva a o tom dobře opečeném masíčku s černou krustou
Záleží na tom, kam ten gril budete stavět. Jestli na zahradu se spoustou větví a dřeva nebo na balkon, kde na vás vyběhnou sousedi, když budete pálit dřevo nebo dřevěné uhlí. Podle toho, kde ho budete používat.
Doma strašně rádi grilujeme. Vyzkoušeli jsme spoustu grilů a ze všeho nejlepší je plynový s keramickými lávovými kameny. Tvrzení, že plynový gril smrdí, mě rozesmálo.
No vždyt jsem taky psal, že ho majitel neměl v nejlepším stavu. Každopádně jsem na tento systém zanevřel.
Díky za názor.. našel jsem tady ten svarecky-obchod.cz/... a je i s roštem na ty lávové kameny o kterých píšete
Stejný, podobný gril jako máte v odkazu používáme již 5 let a je v pohodě. Žádný zápach od plynu.
Před grilováním pořádně rozehřát lávové kameny a po grilování je nechat při plamenu na max. vypálit od mastnoty. Kameny jsem měnil pouze jednou po cca 3 letech. Teď občas používéme žulovou desku tl. 30mm, kterou máme uloženu v ocelovém úhelníku 30x20x3 mm. Na žulové desce to nemá chybu, jen je třeba rozehřívat pozvolna a nikdy prudce nezchladit, aby nedošlo vk jejímu rozpraskání.
Grilování je zdar .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.