Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobilní verze Poradte.cz

Od: admin® odpovědí: 70 změna:

Rozhodl jsem se, že udělám verzi Poradte.cz pro mobilní zařízení (telefony, smarty apd). Hodilo by se mi znát z jakých telefonů nebo zařízení (ne PC, notebooky, netbooky) si Poradte.cz "mobilně" prohlížíte.

Pokud budete chtít, připiště pro moji zvědavost Váš měsíční FUP - ale to je opravdu navíc.

Díky za pomoc

doplněno 06.10.10 07:47:

k mému překvapení je tu denně cca 100 návštěvníků přes nějaké mobilní zařízení. Myslím, že většina z nich přijde přes Google, který jim stránky upraví, ale i tak je asi čas s tím něco udělat :)

70 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jolinar*
hodnocení

0x

Super :) děkujeme :)

Apple Iphone 4

doplněno 05.10.10 18:44:

150 MB :)

hodnocení

0x

Samsung S 5620 Monte

Fup nemám...

Taky chválím tenhle nápad,díky. Nokia 5800. FUP 500 MB.

pepane*
hodnocení

0x

Co je to prosím FUP*hi*

Objem přenesených dat za určité časové období,zpravidla za měsíc.Při překročení FUP může dojít např.k omezení rychlosti stahování.

raadek*
N 6300. Fupíka překročím za pár dní, ale v Poraďte to přes minioperu nevadí, protože stránka má cca 20kb. Hlavně aby šlo už hodnotit a zadávat otázky. R.
pepane*

zajdo888 díky.*placni*

hranol*
hodnocení

0x

5800 FUP nemám, protože WiFi...

mil®
hodnocení

0x

Nokia 5800, FUP nemám, mám wifi.

hodnocení

0x

Hoj, já sem lezu přes pc, ale kdyby jsi potřeboval tak ti něco testnu z E66 (symbian). FUP neřešim páč mam wifi ;)

hodnocení

zrovna rozhazuju site na novy telefon. Muzu ho mit za daleko prijemnejsi cenu nez je v obchodech. Resim jestli HTC TOUCH PRO 2 nebo HTC LEGEND... co myslis?

Asi jsem pro PRO 2
+ Velky display
+ Uzasne rozliseni
+ WM6 _ spousta aplikací spoustu let
+ klavesnice
- display stare generace
- odporovy display
- tezky jako prase
Nezapomnel jsem na něco rozhodujiciho? :)

Nu já bych byl asi taky pro WM, ale kdo ví ten android :)
Legend má
lepší display technoligicky
lepší foťák
rychlejší procesor
Je to porovnání dvou generací HTC, ale Spider by ti řekl asi lepší info, já htc zatím moc nemusim, ale když tak bych šel do toho s WM. Toť muj názor.

Proč jsi vyřadil z výběru HTC HD2? Potřebuješ tu klávesnici?

sebod*

Admine, prosím Tě, nedělej to *modla*. Takhle už jsme závisláci *zed* Budeš nás mít Fšechny na svědomí, až se na nás naše drahé polovičky vykašlou, protože pořád jen čučíme na poraďte *klik*. Vždyť je to hotový mor*ee*

hodnocení

když už, tak už *smich*

hodnocení

klávesnici jsem nikdy neměl, celkem by mě to zajímalo. Klávesnice na displeji je o nicem, prsty se na pismenka netrefis, u HW se trefis presne. HD2 je nad me financni moznosti, resp. takovy blazen nejsem - stal by me 2x tolik nez ty uvedene a to nedam.

A zkousel jsi iPhona..mam nulove problemy s preklepy, maji to v applu opravdu dobre poladene... tak rad jsem od Wm utekl, uz nikdy vic.To je doslova peklo v smartfounech..HW/SW klaviatura je hlavne o zvyku..ja osobne uz do HW nejdu je to pomalejsi...omezene..cim vic toho clovek vyzkousi tim lip a cim vic toho vyzkousi tim hur se pak rozhoduje:D

Jinac iPhone3 , O2 FUP neuplatnuje..

hodnocení

Apple bych nekoupil kvůli jejich politice. Určitě je to super stroj, ale jejich manažerská rozhodnutí nejsem schopen překousnout a abych něco obcházel, co je legální to nemusím :)

Rozhodnutí padlo na HTC Desire. Dostal jsem výbornou slevu, takže hotovo ;)

NA slevu cesi slysi :)

Kde kdo neprekousne politiku apple, ja jsem diky a WM a rocni zkusenosti s ajfounem celkem rad..ale je to vse hlavne o potrebach.

pepyk93*
hodnocení

0x

Nokia N73,FUP 150 MB/týden (překročil jsem ho asi jenom jednou),k prohlížení poradte.cz používám Operu mini 4.2,pokud chci odpovědět na nějaký dotaz,potom použiji Operu mini 3.0.(Operu mini 3.2 bohužel nemohu najít...). :)

Jinak skvělý nápad,na tohle už jsem (asi nejen já) čekal hodně dlouho.Není u mě problém se připojit (a zkouknout nové dotazy) přes mobil třeba 12-15x za den (přes PC tak 1-2x)...*smich*

hodnocení

Pokud se někomu chce mrkněte na poradte.cz/... především na záložky poslední příspěvky (na je defaultní), bez odpovědi a aktualizováno - to je část, kterou bych měl snad hotovou. U Rubrik jen velikost obrázků (ty zvětším, jsou moc malé), jinak nic neni.

Ve starém telefonu mám rozlišení strašné, ale myslím, že kdo má 240x320px je zvyklý na ledacos, u mého nové telefonu zase nepotřebuju žádnou optimalizaci - jen datovou. Takže se zdá budeme muset ladit společnými silami :-D

alf*

za sebe hlásím, že nevidím změnu, hlavně velikost 240kB zůstala stejná (a bohužel opera. na kterou jsem byl dříve zvyklý a stránky zmenšila, mi teď padá a padá). Nejde mi o limit na data, ale že to trvá, 3G k nám nedorazí hned tak a v Pze, Ov se zase tak často nevyskytuji.

hodnocení

pak koukáš na jinou stránku, původní má cca 280Kb, nová 87kB z toho 40kB grafika, která ještě není optimalizovaná. Ani těch 40kB stránky ještě není optimalizováno z hlediska datové velikosti.

bavím se o http://m.poradte.cz/

mil®

Je to dobrý, jestli to je lepší nevím.

raadek*
Tak jsem zkoušel vložit otázku a chyba - java script alert. Pro mě žádná změna. Velikost stránky kolem 20kb jako u klasické verze. R.
výtka
Upozornění od administrátora 14. 10. 2010 11:05:07
je ta chyba specifikovaná? resp. v jakém řádku je chyba a jaká...
hodnocení

tak přece jsem se dočkal brzy.. chce to číst před tím než se do něčeho pustím... viz jinak nic neni. No nic :)

raadek*
Vyberu rubriku. Rubrika se zobrazí, ale už s tou chybou. V řádku podrubrika se už nic nezobrazí a tudíž nemůžu podrubriku vybrat. Po odeslání otázky mi to napíše, že jsem nezvolil podrubriku. Ještě vyzkouším jiné verze miniopery. R.
mil®

Mám vidět rubriky , ale v rubrikách nic nejni.

doplněno 14.10.10 13:28:

Omlouvám se , tejdě jsem to zkoušel a rubriky jsou normálně plné, takže bez chyby.

jolinar*

I phone 4 bez problémů :) - Safari

Android v.2.2 taky bez problémů :) - jeho prohlížeč

Jsi si opravdu tak jista..?

Iphone-nastaveni-safari-Developer-Debug console-/on/ a pak to omrkni znovu..

doplněno 15.10.10 14:03:

Iphone-nastaveni-safari-vyvojar-chybova konzole-zapnuto.

jolinar*

:) tak jsem si to zapla a našlo mi to 4 chyby.. tagy v html

doma to když tak zkopíruju a hodím sem.

hodnocení

uvodní strana už je finální, další jsou na řadě rubriky, pak čtení otázek, zadání nové otázky a odpovědi. Později registrace a možná další strany (ale ty už nejsou nutné) :) Pomalu, ale jistě.

Uvodní strana má nyní:
19kB obrázků (ty snad zůstavají v cache, takže jde o jednorázové stažení)
3kB stylu (ještě poroste, ale platí viz výše)
33kB HTML - to snad jde, na to kolik je na úvodní straně informací (schované až 4 strany)

Úplně nakonec ještě zkusím snížit velikost všech stránek a prvků, ale to už bude hra s nizkými čísly :)

Obcas kdyz to zkousim, tam me to kopne na normal webzobrazeni..ja to sice pres 3G nepoznam ale jini mozna s fupem ano.

.jablkofoun safari..

jolinar koni sem ty chybky..

jolinar*
23.10.10 13:51

Tady jsou :)

Mobilní verze Poradte.cz
alf*

aktualně z mobilu m.poradte uvodni 246, po prihlaseni moje 219, zobr teto otazky 604 zobr odpovedi 304 kB

hodnocení

nechci do nekonečna oponovat, takže viz: tools.pingdom.com/...

jakákoliv jiná čísla jsou prostě špatně změřená! Těžko bude nezávislá služba (navíc zahraniční) něco zkreslovat. Tihle kluci to mají vychytané až až... ;)

hodnocení

trošku jsem popojel: titulní strana, rubriky, jednotlivé otázky (zatím bez optimalizace vložených obrázků a avatarů), odpovídání

To z mobilní verze dělá skoro již použitelnou službu. Zbývá vložení nové otázky a pár stran jako jsou pravidla, registrace atd. *jasne*

hodnocení

takže:

lze už i zadávat otázky (myšleno i na prohlížeče bez Javascriptu!), přidány pravidla, provedena optimalizace avatarů a vložených obrázků. Avatar má typicky pod 1kB (na normální verzi 4kB), přiložené obrázky jsou poloviční a kvalita snížená např. normálně je 50kB, na mobilu 6kB.

Zbývají jen kosmetické maličkosti a registrace. Takže, kdo chtěl mobilní verzi, ať užívá! *jasne*

NB: asi ještě přidám vnitřní poštu, ta by mi chyběla :) Jestli Vás ještě něco napadá, tak sem s tím.

na ukázku:
tato otázka má 363kB, na mobilu 73kB, což je 20% a při velmi pomalém připojení je stáhnutá za 4,5sec vč grafiky

raadek*
Já se picnu! Opět při vkládání otázky chyba - Java script Alert. R.
hodnocení

netřeba, picnu si tě sám... nechutná mi jedna zmrzlina, tušíš která?

takže ta chyba se objeví kdy? Při odeslání otázky nebo při nějakém úkonu? Jaký máš prohlížeč? na mobilu mám 2 a ani s jedním není problém. Předpokládám, že to má nějaký OS? Ta chyba má nějakou hlášku? Alert nic neříká.

díky za pomoc.

raadek*
Zmrzlina? Asi citrónová. N 6300, Opera mini ver. 3.1. Zadám rubriku, zobrazí se ta chyba a už nemůžu vybrat podrubriku tzn. nemohu vložit otázku. Chybu to víc nespecifikuje. Ještě zkusím novější verze, ale nevím, zkoušel jsem to snad stokrát. R.
hodnocení

ba ne, tu já rád :)

jiný prohlížeč nezkoušej, musíme to vyřešit. Řešením je, že jsem speciálně pro tebe dal volbu na výběr rubriky klikací, nahoře pod nápisem VLOŽIT NOVOU OTÁZKU. Zkus tam vybrat rubriku a až pak podrubriku, pak by to melo být v pohodě, ne? ;)

doplněno 24.11.10 08:13:

ještě obrázek :)

doplněno 24.11.10 08:16:

a jestli ne, dej mi to vědět, vím jak to napravit, ale až večer :)

Mobilní verze Poradte.cz #2
raadek*
Ani to nepomohlo. Po kliknutí na rubriku zase chyba. Tak jo, uvidíme večer. R.
raadek*
Teď koukám, že má tahle stránka 39kb a mobilní 23kb. Úvodní stránka 19kb a mobilní jenom 3kb! To se ti fakt povedlo. R.
hodnocení

ona to ještě zmenšuje samotná Opera, moje čísla jsou vyšší, ale trend máme stejný :) Jen mi ještě poraď jak zjišťuješ velikost stránky na mobilu? Já na to nemůžu přijít a pak používám složité řešení :-D

Ohledně té chyby jsem si uvědomil, že jsem to vlastně vůbec nevyřešil z pohledu javascriptu. Včera mi to nějak nedošlo. Večer to napravím, ale až pozdě. Počítej radší zítra ráno. *smich*

raadek*
Zmáčknu pravé dolní tlačitko a šestku a hned mám informace o stránce. Nebo při načítání stránky se na displeji zobrazuje údaj v kB. R.
hodnocení

hotovo, teď nebo nikdy. Java není naprosto potřeba! :-D

raadek*
Bezva! Díky! A proč tam vlastně musela být java, když to jde nakonec bez ní? No a teď se zaměřím na drobnosti jako je např. hodnocení otázek a přehlednost stránky. Když kliknu dobrá odpověď, stránka se načte znovu, ale dotyčnému bod nepřidá. Co se týče hlavní stránky, je dost nepřehledná, protože název otázky a rubrika jsou stejnou barvou. Možná by pomohl název rubriky pouze tučnějším černým písmem. Třeba si už hodně vymýšlím, ale také by pomohl prázdný řádek mezi vlákny. Samozřejmě lobbuju pro minioperu. Nevim jak jsou na tom ostatní prohlížeče. R.
hodnocení

s javascriptem je to rychlejší - není nutné při změně rubriky načítat znovu stránku :)

o hodnocení jsme přemýšlel, nejde to udělat bez načtění nové stránky, právě kvůli javasriptu. Asi to nechám už tak, protože nebude dlouho trvat a vydá se Opera pro mobily a bude to vyřešené samo. Ona se rozšíří velmi rychle a hodnocení prostě není základním kamenem, už kvůli tomu že drtivou většinu tvoří návštěvníci bez registrace (a ti hodnotit nemohou)

Na design se určitě ještě podívám, zatím jsem chtěl použít minumum stylů, aby zase nebyl velký soubor se styly. Zrovna hlavní strana se mi fakt líbila *smich*

Dívám se na to na mini opeře a HTC prohlížeči, ale při rozlišení 800x480px :-D

raadek*
Ve verzi 4.2 je také hlavní strana přehledná, ale zase je problém v jednotlivých vláknech. Buďto je sloupec užší nebo, jako v tomto vláknu, je velká stránka s úzkým sloupcem, kde musím jezdit kurzorem. Ještě zkusím pátou verzi. Jaký je vůbec ten HTC? Uvažuju o něčem jiném. Dotykový jsem zavrhl a nejsem si jistý qwerty klávesnicí. R.
hodnocení

Mám HTC Desire, dotykovy, velky display, rozlišení 800x480px, AMOLED. U kolegyně jsem viděl snad Legend, chtěla ušetřit, s tím bych fakt praštil. Všechno pomalé, titěrné… ale odezva 2sec je fakt na nic. U mého je CPU 1GHz (skoro jak u stolního PC) a odezva je bleskova. HW klavesnici jsem také chtěl, ale nesmiril jsem se s velikostí telefonu :)
Operu mam 5.1.22460 a vše je ok :)

raduz*
hodnocení

0x

Zkusenosti s pouzivanim mobilni verze

Telefon: Nokia N95 8GB

v predinstalovanem prohlizeci - po prihlaseni:

Warning: cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/web2/poradte.cz/poradte.cz/top.php:16) in /var/www/web2/poradte.cz/poradte.cz/login.php on line 47

stejne chyboval hlaska az do cisla on line 62

v Opera Mobile 10 to je bez problemu

hodnocení

to by nemělo být prohlížečem, spíše ve specifickém použití. Je možná rekonstrukce jak k tomu došlo? Např. přihlášení přímo v otázce apd. Opera by tu chybu také měla zobrazit, při stejném použití. Chyba je totiž na straně serveru :)

doplněno 25.11.10 12:50:

beru zpět, je to prohlížečem, když vyrobí nové okno tam, kde vůbec nemá být :-D

raduz*
hodnocení

0x

vlezu na m.poradte.cz - vyplnim login a heslo. Dostanu hlaseni: Jste presmerovani na jinou stranku. Pokracovat? Vyberu Ano

a chybova hlaska je zde:)

Pokud ale prohlizec vypnu a pustim znovu /zaskraval jsem ulozil login a heslo/ tak jsem po opetovnem vstupu na m.poradte.cz spravne prihlasen...

doplněno 25.11.10 11:20:

Aaaaaaaa respektive - tu chybovou hlasku dostavam do dalsiho okna - v tom puvodnim koukam, ze jsem prihlasen spravne...:)

pepyk93*
hodnocení

0x

Právě jsem úspěšně vložil přes mobilní verzi poradte.cz přes Operu mini 4.2 zkušební otázku. :)*tanec*

Admine,super práce,děkuju. :)*pivo*

raadek*
Gratuluju Pepiku, ale moc admina nechval. Nejde hodnotit, některá vlákna se divně zobrazují a má rád citrónovou zmrzlinu. R.
hodnocení

dej mi link na nějaké vlákno, které se zobrazuje divně, mrknu na to :) Trošku jsem změnil barvu odkazů na rubriky na úvodní straně...

raadek*
Třeba toto vlákno. Tvůj úvodní příspěvek je přes celou šířku displeje, ale další jsou různě široké. Mám rozlišení 240 a některé příspěvky mají šířku 180, 200, 220 nebo 240 bodů. Samozřejmě jsem to nepočítal jenom odhaduju. To platí pro verze miniopery 4.2 a 5.1. Verzi 3.2 zkusit nemohu, protože by stáhnutím nahradila starší. Verze 3.1 je díky změně barvy rubriky naprosto v pohodě, takže můžu s klidným srdcem přejít na tyto stránky. Moc jsem hlavní stranu klasické poradny neprohledával, protože mobilem je to trošku složitější, ale nenašel jsem odkaz na mobilní verzi a google ji taky těžko hledá. Promiň za asertivní nátlak v některých příspěvcích, ale s mojí používanou verzí 3.1 jsem nyní, kromě hodnocení, spokojen. R.
hodnocení

hodnocení už lze i na mobilu :)

raadek*
Hodnocení bylo uloženo. Díky! No a abychom neusnuli na vavřínech, tak bychom mohli upravit smajlíky, jelikož se nám zobrazují pouze jejich kódy. R.
pepyk93*

To je pravda. :) Ještě by mě zajímalo,zda by šlo udělat i vyhlededávání otázek? Šel by vložit k otázce i obrázek,pokud by byl zachován formát (*.jpg) i velikost? Děkuju. :)

hodnocení

Smajlici nejdou schvalne kvuli velikosti, na ostatnim zapracuju...

Alfa verze chrome(google) občas rozhodily "lajout" a smille měli místo grafiky klasický : - ) Což by na mobilu nevadilo...ne?

hodnocení

vkládání obrázků už šlo, ale ještě jsem to dotáhnul, aby to celé bylo v mobilní verzi a nepřecházelo se do klasické. Vyhledávání hledej v patičce každé stránky :)

pepyk93*

Radku,doufám,že se admin polepší a ještě nám zprovozní i to hodnocení. :):D Jinak bych uvítal i vnitřní poštu.Tímto Vás o ní admine oficiálně prosím. :)

Také se mi některá vlákna zobrazují ,,zvláštně".Nemůže to být dáno např. tím,jak jednotliví uživatelé na své příspěvky reagují a tyto příspěvky se zarovnají vždy malinko směrem doprava? *nevi*

hodnocení

určitě to může být tím, ale nemusí - podívám je do CSS jestli tam jsou pevná čísla. Vnitřní pošta mi také chybí, takže tu určitě doplním. Hodnocení uvidíme na nové Opeře, ta by měla být za chvíli a v ní by to mělo běhat. každopádně hodnocení by jinak vždy bylo načtení celé nové strany, což je na mobilu dost špatné a já osobně bych pak nehodnotil. Mobilní verzi chápu jako "nouzové" řešení - jsem na cestě, něco potřebuji zjistit popř se podívat co je nového. Není to výhozí formát a nikdy nebude mobilní verze umět všechno, ale jen to nejpoužívanější a "technologicky jednodušší věci" :)

Ještě jsem neskončil s úpravami, jen mám málo času, takže to jde pomalu. Můj sen je věnovat se úpravám alespoň 10 hod/den, ale takhle mám stěží 2 hodiny a pak mi nezbývá ani 8 hod na spaní a ani ne celý týden *smich*

Část úprav ani nevidíte. Jednu viditelnou jsem udělal včera - v horním menu je ikonka na mobilní verzi, ale když se použije tak, kde není mobilní verze tak zůstává plná verze - to mě zlobí, takže se s tím ještě poperu :)

tesyk*
hodnocení

0x

Na Samsungu Galaxy S zatím nenacházím problém.

výtka
Upozornění od administrátora 30. 11. 2010 14:33:37
tak to je hodně pozitivní, ono to bude tím, že tenhle telefon má velký dispej resp rozliseni. Díky
tesyk*

Ale nenacházím tam odkaz na "smazat přečtené" jsem slepouň, nebo tam není?

doplněno 07.12.10 18:51:

Tedy, ne smazat, ale označit.

doplněno 15.12.10 18:26:

A fakt to tam chybí... jsem tři dny mimo domov, lezu sem přes mobil a když se vrátím, tak mám ve výpisu všechny novoty za ty tři dny, i ty, které jsem viděl. A to je fakt vopruz!

hodnocení

hotovo, už to tam je :)

tesyk*

Pěkně děkuji, pánovi. Teď jsem teprve budu rád chodit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]