Ahoj,můj syn byl dyslektik.Museli jsme si koupit odbornou literatůru a z ní ho učit.Pravidelně,denně aspoň půl hodiny.Chodili jsme do psychologické poradny,kde se taky podroboval zkouškám.Pravidelným zkoušením a učením se syn zlepšil a dnes,kdy mu je skoro 18 let nemá po dyslexii památky.Učí se dobře.Říká se,že dyslektici jsou pak chytří lidé,jak jsem se pak dočetl v literatůře byli to známí literáti i vědci.Hodně trpělivosti a hezké dny.
hesa*
Díky za povzbuzení. Se synem chodím do pedagogické poradny teprve půl roku a zatím jsem u něj nezaznamenala příliš velké pokroky. Asi to chce hodně, hodně trpělivosti. Ještě jednou dík a hezký den.
Chce to trpělivost, odbornou radu a nejenom od jednoho, protože přístupy a metody se dost různí a na každýho funguje něco jinýho, chce to vyzkoušet, i drobné rady sou dobrý. Dávat dítěti lásku, ale opravdovou, mít na něj vždy čas, vrátí se vám to. Prostudovat nějakou literaturu, podiskutovat s ostatními rodiči, jsou různá setkání nebo letní tábory. Možností je fakt dost.
Ja jsem byla na zakladni skole taky dyslektik,pak ruznym cvicenim toho co mi neslo se to o dost zlepsilo a pak mi zjistili ze jsem dysgrafik. Ale ja jsem celkem nic nedelala jen jsem chodila na doucovani a pak se to nejak zlepsovalo samo... hodne stesti
Mám 13 letou dceru, od 3 třídy má diagnostikivanou LMD a Dysgrafii a dnes studuje na 8 letém Gymnáziu a má dobrý prospěch. Chce to hodně trpělivosti, chválit i za malé úspěchy. Dobré a trpělivé učitele ve škole.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.