Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě štěnátka - je vážně nemocné

Od: chovatelka* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, včera jsme si jeli do Děčína pro nové vysněné štěňátko Havanského psíka. Moje přání bylo fenečka. Chovatelce paní Evě z Děčína, která inzerovala narození šesti holiček již k odběru (mělo jim být 8 týdnů), jsme tedy zavolali a domluvili se, že včera t.j. v sobotu si pro ni přijedeme do Děčína. Bydleli sice ještě dále za Děčínem, ale prý po povodních tam mají velmi špatné cesty a tak nám přijeli naproti. Jak jsem stará, tak jsem při pohledu na šťěňátko,zapoměla na všechnu ostražitost a znalosti. Jen pár otázek běžného typu a celí šťastí jsme odjeli s fenečkou domů. Celou cestu spala, doma spala, pozdě večer se probudila mátožná, taková pomalá. Jídlo od chovatelky Evy nechtěla, tak jsem jí dala EUKANUBU, napila se a usnula. A pak to začlo, průjem přešel do kataru, ráno zvracela a tak to šlo celé dopoledne. Stále ležela, nemohla chodit a tak jsme po poledni jeli k veterináři. Diagnoza: velmi zanedbané, začervené, dehydratované štěňátko. Doktorka velmi pochybuje i o stáří fenečky, dle příznaků si myslí, že jí je o tři týdny méně. Je ve velmi vážném stavu. Po telefonátu paní Evě Kočí, jak je na tom šťěňátko, vše odmítla s tím, že doktoři z nás tahaj jenom peníze. Pokud někdo máte štěňátko od paní Evi z Děčína, prosím ozvěte se mi. A Vás ostatní, zájemce o štěňátka, POZOR NA EVU z DĚČÍNA. Mají prý ještě maltézáčky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

1x

Kateřina má jako vždy pravdu. Je to bohužel běžné. Fenky jsou chovány v kotcích jak králíci, rodí jedny štěňata za druhými a velmi brzo umírají vyčerpáním, podvýživou... Co té paní trochu pohrozit paragrafem?

Co se považuje za týrání zvířete
(podle zákona č.246/92 Sb.)
* Nutit zvíře k výkonům, které neodpovídají jeho fyzickému stavu a biologickým schopnostem a prokazatelně překračují jeho síly.
* Omezovat výživu zvířete.
* Omezovat pohyb nutný pro určitý druh zvířete, pokud by omezení způsobilo utrpení.
* Chovat zvířata v nevhodných podmínkách nebo tak, aby si sama nebo vzájemně způsobovala utrpení.
* Provádět chirurgické zákroky za účelem změny vzhledu zvířete (např. kupírování uší, ničení hlasivek... apod.).
* Zacházet se zvířetem, přepravovat je nebo je pohánět způsobem, který vyvolává nepřiměřenou bolest, utrpení nebo poškození zdraví anebo vede k jeho neúměrnému fyzickému vyčerpání.
* Nikdo nesmí bez důvodu usmrtit zvíře.
;)

hodnocení

0x

Poradit není co, ale fenečce držím palce. Stejně bych si ale nechal vystavit od veterináře zprávu o stavu štěněte, pokud byste chtěli podnikat proti chovatelce něco dalšího.

doplněno 31.10.10 15:29:

BTW ta chovatelka - má oficiálně uznanou chovnou stanici? pokud ano, tudy by se na ni dalo zatlačit. Taková stanice musí být registrovaná a schvalovaná. Ale hlavně ještě jednou , ať se fenečka uzdraví.

pegin*
hodnocení

0x

hrůza.chudinka malé štěňátko! držím mu pěstičky!napište jak na tom je...

jolinar*

Držíme palce miminku i Vám.

Nedivila bych se tomu, že paní CHS nemá, je množitelka, už jen to, že Vám štěndo přivezla naproti. Přeju Vám hodně síly, kupte miminu sušené mléko pro psy a dokrmujte. V tomto bych věřila vetce. Vy jste se ptala vedle na zuby? Hodně štěstí, určitě se štěnátko bude mít líp u Vás *houpy*

doplněno 31.10.10 15:50:

To, že je množitelka je můj názor, špatně jsem to formulovala.

doplněno 31.10.10 15:56:

Tak jsem našla ten inzerát, píše tam, že jsou to psíci bez PP. V tom případě myslím, že nic nezmůžete. Držím palce a dejte vědět co a jak.

pegin*

je to strašný at je to chovatel či není,když už se někdo rozhodne mít štěnata,tak se o ně musí náležitě postarat a zajistit.Jsme přeci lidé! v takovou chvíli mě mrzí že pro svého pejska bych udělala první poslední ale takových je mi moc líto že nemají někoho takového jako má moje fenečka mě.

hodnocení

0x

Toto je skoro až neuvěřitelné! *plac*Chudáčci pejsci! *plac*Úplně mě to rozhodilo. Ale řešení to nemá.

katerina77*

Bohuzel, tohle neni neuveritelne, to je velmi obvykly a casty scenar :(

anonymka*
hodnocení

0x

Tak to je mi moc líto*plac*.Mojí mámě se to taky stalo.Jednou si jeli pro štěňátko a to jim taky dovezli na proti.A taky to štěňátko bylo moc nemocné. Brzké uzdravení pro vaši fenečku.

kato*
hodnocení

0x
Koupíte-li si štěně, vezměte jej k veterináři na prohlídku. Máte možnost požádat veterináře, aby vám napsal vyjádření ke zdravotnímu stavu zvířete. Vydání osvědčení patří k povinnostem veterinárního lékaře (i když taková administrativa nejspíš žádného veterináře nepotěší). Osvědčení by mělo být napsáno srozumitelně, stručně a mělo by se týkat pouze skutečností, které si veterinář může sám ověřit. Nesmí do zprávy uvádět informace podané mu z doslechu a nikdo by to neměl požadovat. Osvědčení musí být vydáno jako originál a musí obsahovat nezbytné identifikační údaje: kdo osvědčení vydal, komu bylo vydáno, tetovací číslo nebo číslo čipu zvířete, na které se toto osvědčení vydává. Mělo by být na jednom listě, pokud ne, musí být zřetelné, že se jedná o další (nezaměnitelný) list daného dokumentu. Z důvodu zaměnitelnosti při kopírování nesmí být dokument podepsán černou barvou. Veškeré přepisování a škrty v osvědčení musí být opětovně stvrzeny podpisem, případně razítkem. Dokument musí být označen registračním číslem KVL, razítkem veterináře a opatřen místem a datem vydání osvědčení.Zjistí-li nový majitel nebo veterinární lékař nějaké zdravotní či jiné nesrovnalosti, měl by kupující neprodleně kontaktovat chovatele a následně mu prokazatelným způsobem (doporučenou poštou) zaslat svoje zjištění nebo zprávu od veterináře s nálezem.Pokud nelze reklamovanou vadu odstranit nebo není možné kvůli ní věc užívat dohodnutým způsobem, je nabyvatel oprávněn domáhat se zrušení smlouvy. V případě pořízení si domácího mazlíčka se však tento § 507 občanského zákoníku špatně uplatňuje. Jakmile se pes stane součástí rodiny, jedná se spíše o citovou záležitost a od kupní smlouvy se jen těžko odstupuje. Pokud se kupující rozhodne od kupní smlouvy neodstupovat a psa si ponechat, měl by se dožadovat přiměřené slevy z původní kupní ceny. Sleva z ceny musí být přiměřená povaze vady. Některé vylučující vady z chovu však chovatel garantovat nemůže, protože se na štěněti mohou projevit později v průběhu vývoje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]