Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, včera jsme si jeli do Děčína pro nové vysněné štěňátko Havanského psíka. Moje přání bylo fenečka. Chovatelce paní Evě z Děčína, která inzerovala narození šesti holiček již k odběru (mělo jim být 8 týdnů), jsme tedy zavolali a domluvili se, že včera t.j. v sobotu si pro ni přijedeme do Děčína. Bydleli sice ještě dále za Děčínem, ale prý po povodních tam mají velmi špatné cesty a tak nám přijeli naproti. Jak jsem stará, tak jsem při pohledu na šťěňátko,zapoměla na všechnu ostražitost a znalosti. Jen pár otázek běžného typu a celí šťastí jsme odjeli s fenečkou domů. Celou cestu spala, doma spala, pozdě večer se probudila mátožná, taková pomalá. Jídlo od chovatelky Evy nechtěla, tak jsem jí dala EUKANUBU, napila se a usnula. A pak to začlo, průjem přešel do kataru, ráno zvracela a tak to šlo celé dopoledne. Stále ležela, nemohla chodit a tak jsme po poledni jeli k veterináři. Diagnoza: velmi zanedbané, začervené, dehydratované štěňátko. Doktorka velmi pochybuje i o stáří fenečky, dle příznaků si myslí, že jí je o tři týdny méně. Je ve velmi vážném stavu. Po telefonátu paní Evě Kočí, jak je na tom šťěňátko, vše odmítla s tím, že doktoři z nás tahaj jenom peníze. Pokud někdo máte štěňátko od paní Evi z Děčína, prosím ozvěte se mi. A Vás ostatní, zájemce o štěňátka, POZOR NA EVU z DĚČÍNA. Mají prý ještě maltézáčky.
Kateřina má jako vždy pravdu. Je to bohužel běžné. Fenky jsou chovány v kotcích jak králíci, rodí jedny štěňata za druhými a velmi brzo umírají vyčerpáním, podvýživou... Co té paní trochu pohrozit paragrafem?
Co se považuje za týrání zvířete
(podle zákona č.246/92 Sb.)
* Nutit zvíře k výkonům, které neodpovídají jeho fyzickému stavu a biologickým schopnostem a prokazatelně překračují jeho síly.
* Omezovat výživu zvířete.
* Omezovat pohyb nutný pro určitý druh zvířete, pokud by omezení způsobilo utrpení.
* Chovat zvířata v nevhodných podmínkách nebo tak, aby si sama nebo vzájemně způsobovala utrpení.
* Provádět chirurgické zákroky za účelem změny vzhledu zvířete (např. kupírování uší, ničení hlasivek... apod.).
* Zacházet se zvířetem, přepravovat je nebo je pohánět způsobem, který vyvolává nepřiměřenou bolest, utrpení nebo poškození zdraví anebo vede k jeho neúměrnému fyzickému vyčerpání.
* Nikdo nesmí bez důvodu usmrtit zvíře.
Poradit není co, ale fenečce držím palce. Stejně bych si ale nechal vystavit od veterináře zprávu o stavu štěněte, pokud byste chtěli podnikat proti chovatelce něco dalšího.
doplněno 31.10.10 15:29:BTW ta chovatelka - má oficiálně uznanou chovnou stanici? pokud ano, tudy by se na ni dalo zatlačit. Taková stanice musí být registrovaná a schvalovaná. Ale hlavně ještě jednou , ať se fenečka uzdraví.
Držíme palce miminku i Vám.
Nedivila bych se tomu, že paní CHS nemá, je množitelka, už jen to, že Vám štěndo přivezla naproti. Přeju Vám hodně síly, kupte miminu sušené mléko pro psy a dokrmujte. V tomto bych věřila vetce. Vy jste se ptala vedle na zuby? Hodně štěstí, určitě se štěnátko bude mít líp u Vás
To, že je množitelka je můj názor, špatně jsem to formulovala.
doplněno 31.10.10 15:56:Tak jsem našla ten inzerát, píše tam, že jsou to psíci bez PP. V tom případě myslím, že nic nezmůžete. Držím palce a dejte vědět co a jak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.