Nejste přihlášen/a.
Ráno jsem, asi na na 7m, krátce zahlédla z okna 2 hlodavce, byl to krátký okamžik. Měřili asi 15 cm, naháněli se zvláštním, mrštným pohybem, v nízké trávě se mrcatěli tělíčky strašně rychle,až rtuťovitě, do stran. Byli ke mně otočeni zadní částí, těla jako placatý váleček (bez zvýšené zadní části) a asi měli krátké nožičky, nebo nebyly v krátké trávě vidět. Chvilku jakoby dováděli, pak zmizeli v břečťanu. Zarazily mě jejich černé kožíšky, srst nebyla jak u potkanů ulízlá, ale jak kožešinka. Hlavy jsem neviděla. (Hryzce jsem nikdy neviděla, ale myslím, že ti mají kožíšky hnědé.) Nicméně, tito zanechávají po sobě zahrabané otvory, jako hryzec. Ví někdo o jaké zvířátko se jedná? Děkuji za odpovědi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.