Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potíže s riderem MTF LT61

Od: aloisb® odpovědí: 0

Syn pro mne zakoupil použitý zahradní rider LT61. Když jsem dal do pořádku 2 poškozené pneumatiky, tak jsem zkoušel sekat trávu. Vše fungovalo dobře až najednou se troj zastavil, motor chcípnul a nešel zvednout nůž. Tráva byla trochu vlhká, takže se zanesl tunel do koše. To jsem vyčistil, ale nepomohlo to. Nešlo to nastartovat, protože nešel odpojit pohon nože. Druhý den mi přišel na pomoc soused, který se v sekačlách trochu vyzná, seká trávu na kšeft jako OSVČ. Všechno prohlédl a podařilo se uvolnit hnací řemen nože. Po nastartování rider jel, ale když se zapnul náhon nože, tak hned se motor zadusil a chípnul. Domnívali jsme se, že zůstává viset brzda na sertvačníku nože a tak jsme to táhlo trochu povolili. To však také nepomohlo a motor sekačky se po zapnutí pohonu nože stále začne dusit a chcípne.

Napadají mě dvě možné závady : 1) Už je tam málo benzinu v nádržce a tak motor nedostává dost paliva, aby snesl zátěž sekajícího nože. To si ověřím zítra, kdy benzin doplním. 2) Pokud je tam nějaké spřáhlo se zapnutím pohonu nože a karburátorem (regulací otáček), tak se nějak porušilo.

Prosím všechny, kteří mají s tímto riderem nějaké zkušenosti, aby mi poradili. V nejhorším případě bych musel rider naložit na vlek a odvézt do Děčína do servisu MOUNTFIELD.

doplněno 17.09.25 23:08:

Nyní jsem ještě po poradě se synem,který sekačku kupoval, byl informován o tom, že může zlobit bezpečnostní spínač nasazení sběrného koše, který když nesepne, tak motor při zapnutí sekání chcípá. Tak to musím také zítra ověřit, zda mám koš správně nasazen.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]