Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škůdci na nasetých semenech okurek

Od: libuse® odpovědí: 0

Dobrý den,

začátkem května jsem nasel semena okurek mezi saláty v jednoduchém foliovém krytu. Za 3 dny byly všechna semena , která byla namořena, vyorána ze země a zbyla jen slupka i když jsem do řádku země vpravil trochu Dursbanu, proti škůdcům. Což mi dříve pomáhalo, proti krtonožce.

Před dvěma dny jsem proto nasel znovu semena okurek,(hustěji) a každé semeno jsem ošetřil Dusbanem 10.

Nyní po celé délce řádků 1,8 m se objevily v místech vsazených semen dolíky o průměru 1,5 cm a centimetrové hloubky, jako by to vyzobal pták. Stalo se to v noci a folie byla stažená a zatížená.

Prosím poraďte čím osivo ošetřit, totéž se mi stalo s osevem mrkve, ale bez dolíků a bez Dursbanu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]