Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střih and. trumpet teď?

Od: lukyn88 odpovědí: 0
Ahoj zahradníci,
asi 1. března chci vzít mé and. trumpety do tepla ze zimoviště, přesadit, postříkat proti škůdcům a dát do tepla do kuchyně. Byly od září do současnosti ve tmě a chladu (7 až 12°C - podle teplot venku). Nevím, zda je mám stříhat? Mám je od léta 2022. Mám strach, abych jim neuškodil. Stříhání je prý vhod, ale mají se prý stříhat před zimováním... Také se bojím, že jsou na to malé. Přikládám foto. Jak vidíte, ta vlevo má jeden dlouhý stonek, a zdá se, že začala růst, ale vrcholek je bledý (žlutý), protože nemá světlo. Tu vpravo nechápu, byla stejně rovná jako ta vlevo, ale sama se začala v létě větvit. Dokonce měla pár poupat, ale přišlo září a mrazíky, tak jsem je otrhal a rostliny v září zazimoval. Takže nevím, co nyní se střihem.
Díky za rady. Lukyn.

Střih and. trumpet teď?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]