Nejste přihlášen/a.
Nevěděl jsem, jestli tento dotaz vložit mezi "přání na admina" nebo "stížnost pro admina" - tak jsem jej dal do "vzkazů" - je vhodné, aby sekvence "apostrofzávorka" automaticky generovala smajlíka namísto ponechání původního řetězce?
Podle mne NE. A vzhledem k tomu, že je zde povoleno používat pouze místní smajlíky, omezil bych jejich syntaxi na místní tvar *smajlík* a bežné xichtíky zde úplně zrušil, právě z důvodu že někdy vznikají "samovolně"...
já bych smajlíky nechal, aby se generovali pouze v případě, že před nimi i za nimi je mezera. Tedy takto ->
a takhle v textu ne -> 123456
co mě tady dlouhodobě vadí víc jsou odkazy... je s nimi stále plno problémů, když do textu někdo vloží textový odkaz na www stránku, často to dělá blbosti, třeba to přesměruje na neexistující stránku tady na poradně... přitom v textu odkazu žádný "problém" není.
doplněno 10.08.13 23:03: mowla: občas ale vidím, že tazatel vložil tak dlouhý odkaz, že v textové podobě byl zkrácen (asi taky nějaký automatický skript), prostě uprostřed je pár teček a za nimi konec odkazu, to se pak "výsledku" nedá dobrat vůbec
hope, to já dobře vím že to jde, ale málokdo z tazatelů, kteří tu jsou poprvé si všimnou, že nějaká ikonka řetězu znamená "vložit odkaz", a řeknou si, že když ho dají normálně do textu, tak tam bude (což by bylo logické)
S takto ´generovanými´ smajlíky bych souhlasil také - když chci smajlíka použít, vím, co chci - nechtěnou variantu občas nezaznamenám - resp. zaznamenám - až už je pozdě...
Odkazy - proto obvykle použiju v textu ´celý´ odkaz - i když se pak dopad odkazu nějak ´zpotvoří´, lze ten správný v adresím řádku zadat.
doplněno 10.08.13 23:06:Mikihans - jo jo - dlouhé odkazy jsou ´naprd´...
doplněno 10.08.13 23:18:Hope - občas "dělají brikule" i odkazy vložené přes ikonku - proto jsem je přestal používat...
Odkazy lze bezproblémově vkládat přes ikonku, stačí aby si to rádci vyzkoušeli a naučili se to, je to jednoduché. Někdy bývá největší chyba nezi klávesnicí a židlí...
Miki, nemyslím zrovna nové tazatele, přecejen se linky objevují spíše v reakcích na dotaz a služebně starší rádci by tuto ikonku již mohli znát a běžně ji používat.
To ovšem nic nemění na tom, že odkazy vložené do textu někdy dělají zbytečné brikule, s tím souhlasím...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.