Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde v Praze sehnat kuře z farmy Loužná

Od: pu® odpovědí: 3 změna:

Ví někdo, prosím? Klasika jako Sklizeno či Náš/Český grunt, anebo i jinde? Ještě jsem obchody "neobcházela", tak kdyby měl někdo zaručený tip, budu ráda, ušetřím spoustu času... Díky a hezký den :)

doplněno 04.01.14 17:43:

Případně, teď mi dochází, pokud někdo víte o někom (máte nějaký soukromý zdroj - babičku s kuřaty na dvorku apod.), kdo takhle kuřata prodává soukromě (podobně jako vajíčka), klidně budu ráda i za kontakt na takového člověka. Je to sice Praha, ale už kus Chodova je vesnice s domky... Jde mi o to nekupovat masokostní moučkou krmené a ATB vyhnané chudáky, co strávili život na 30x30cm, v Tescu apod. A pokud vím, i sekce "bio" v těchto obchodech je vlastně docela podfuk :( Proto hledám takto. Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

v Praze zřejmě ne, když mají obchody jen v Plzni a Klatovech dle web.stránky.

mám na bio svůj názor stejně jako vidíte podfuk v sekci bio v obchodech. od výrobce prošlá, přebalená musli tyčinka, za větší peníz zřejmě nebude žádný zázrak

Taky mám na bio svůj názor ale ne všechno z volného chovu musí být bio. Už jen to že to zvíře běhá po venku místo aby zrálo jako rychlokvaška v kleci je na mase sakra poznat. Letos nám kvočna vyseděla šest kuřat. Prostě potvora furt otravovala tak jsme ji nechali ( o vejce se postaralo zbylých 20 :) jejích kamarádek ). Přál bych vám vidět jak vypadá kuře po třech měsících v porovnáním s tím z kralikárny. Na tom co běhá po dvoře je v té době masa asi jako na holubovi, zatímco kuře z velkochovu v tom stáří už odpočívá v mrazáku.
A neptejte se jestli prodáváme . . . zahrada by už víc zvířat nepřežila a i dobří známí se marně ptají jestli by nebyla husička nebo králíček.

pu®
hodnocení

Díky za odpovědi.

Olaf, to, že má farma svůj vlastní obchod, neznamená, že nedodává i do jiných. Dodává, to vím bezpečně, a rozhodně nedodává v kvantech. Hodně si obchodníky, do nichž dají své maso, ověřují, proto není snadné na jejich kuřecí narazit. Tak než začnu objíždět (na což se dost blbě vyšetřuje čas), ptám se zde...

Totak - neptám *smich* a upřímně mě to, nebýt vašeho dodatku, ani nenapadlo. Ale jeden nikdy neví, třeba se někdo najde :)

doplněno 04.01.14 18:56:

Dodatek - biokvalita není totéž co volný chov, přesně jak říká Totak. Nejsem naivní a nemyslím, že vše "bio" (a stokrát dražší) je lepší. Choceňské jogurty nejsou ani bio ani se nehonosí známkou "klasa" (rovněž prý podplacený podfuk, jak jsem se kdesi dočetla), ale lepší neznám. Nebojte se, u nákupů přemýšlím. Ale tohle kuřecí je "profláklé" pro svou kvalitu a ceny na svých stránkách také nemají přemrštěné. Tak tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]