Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černá ovce rodiny

Od: tom921999* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, já jsem Tom, je mi čtrnáct. Mám sen, že se jednou odstěhuju do Ameriky a budu tam žít jako herec. Mám na to známky, z angličtiny mám samé jedničky, jako ze všeho. V tělocviku jsem nejlepší ze třídy. Divadlu se věnuju jak to jde, učitelé říkají, že se mi to určitě povede. Rád recituju, čtu, píšu knížky a sem tam i film. Nikdo to ale nikdy neviděl a moji rodiče o tom neví. Říkají, že je to sen, který se mi nikdy nemůže splnit.

doplněno 24.10.13 19:50:

A ještě dodám, že moji rodiče mě nechtějí podpořit v ničem co dělám, vždycky mi řeknou, ať se vrátím nohama na zema stanu se třeba automechanikem jako táta. Mamka pracuje jako obchoďák s pomůckami pro zubaře. O rok starší bratr má zase sen, že se odstěhuje do Francie a ude tam žít jako kuchař a rodiče ho v tom plně podporují. Přitom je to to samé jako můj sen, akorát vyměníme stát, světadíl a profesi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fisa*
hodnocení

0x

Nemůžou tě nutit dělat něco co nechceš a podle toho co říkáš jednou ten herec budeš ! :)

Můžeš říct učitelům ať to vysvětlí rodičům. :)

hodnocení

0x

Muhe. Nechci ti brát iluze, ale až přijedeš do týdle emeriky, tak s tou angličtinou ze školy "hou du jů důů" moc nepořídíš.

lidus*
hodnocení

0x

Já si sice nemyslím, že ta Amerika je země vyvolená ale za svým snem si jděte, nedejte se odradit, možná příjde zklamání a možná o vás jednou budeme číst v novinách. Znám jednoho herce a zpěváka od děcka a kdyby mi někdo řekl kam to dotáhne utloukla bych se smíchem. Dovolím si jen dodat, že jedničky na ZŠ neznamenají téměř nic, dobrý herec může na ZŠ klidně propadat.

joolie*
hodnocení

0x

ahoj Tome, musim říct, že ve 14 jsem měla taky takový sen ;) ale postupem času se změnil a teď si říkám, že budu asi spokojeně žít u nás v Česku. Nicméně, určitě není na škodu, dokud máš dost času, ten čas nějak rozumně využít! :) Zkus si třeba domluvit soukromého rodilého mluvčího domů (je to dost drahý, ale fakt se to vyplatí), nebo aspoň nějaké "penfriendy" na dopisování, třeba i z Ameriky (ten kontakt se ti i v budoucnu může hodit) :) já mám hodně virtuálních přátel z různých zemí z blogu na tumbleru, ale pak existují i sítě přímo pro dopisování :)

Ukaž rodičům, že má cenu v tom snu pokračovat :) třeba tě potom budou podporovat stejně jako bráchu ;)

neo4440
hodnocení

0x

Tak ve čtrenácti letech je to spíš takaková předmluva k American dreamu.Pokud tě škola baví tak jdi třeba na gympl , který ti pomůžé třeba na FAMU a poté by jsi se podle uvážení mohl odstěhovat do Ameriky.Ale pamatuj že nikdy nevíš co se ti v životě může stát !

claire*
hodnocení

0x

Ahoj Tome, nenech si vzít své sny! Jdi si za tím, co Tě baví a čemu věříš, zároveň ale neodmítej jiné nápady. Jsi teprve na prahu dospělosti a nikdy nevíš, co přinese zítřek. Klidně se může stát, že příští týden začnete brát v chemii nějakou zajímavou látku, začne Tě to moc bavit a bude z Tebe třeba laborant nebo inženýr. Nebo se nadchneš pro zeměpis a budeš dělat průvodce v cestovce. Nebo budeš doktor. Buď otevřený všem příležitostem a neboj se být flexibilní - i sny se mění. Ale možné je i to, že divadlo a herectví je Tvou celoživotní vášní a půjdeš si za tím pořád. V tom případě se neboj a směle vpřed! Rodiče nechtějí, abys cítil zklamání v případě, že se Ti to nepovede, ale určitě by Ti nechtěli bránit v uskutečnění opravdového velkého snu ;)

Hlavně piluj angličtinu, dívej se na filmy a seriály s titulky, čti anglicky psané knihy atd. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]