Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Účet v mínusu

Od: hhhhh odpovědí: 4 změna:
Dobrý den koukal jsem a jsem na svém účtě ke kterému mám debetní kartu v minusu (40) korun. Jedná se o ucet u unicredit co mam dělat?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

4x

Najdi si vkladní bankomat a strč si na účet 100kč z hotovosti.

hodnocení

1x

No co nejrychleji to vyrovnat, to je prece jasne.
Dale pak zalezi, jestli mate sjednany kontokorent = precerpani uctu.
Pokud ano, pak zpravidla na konci mesice / na zacatku dalsiho zaplatite nejakou tabulkovou (pomerne vysokou) urokovou sazbu. To uz zalezi na konkretni bance, jak s kontokorenty pracuje.
Pokud ne, zaplatite mnohem vyssi sankcni urokovou sazbu a zrejme i nejaky poplatek za vyzvu na uhrazeni dluhu, za vymahani a pod.
Pokud to nemate z ceho vyrovnat, uroky a pripadne sankce se budou kupit.

fly
hodnocení

0x

Pokud tam chodí měsíčně peníze jako výplata tak nic, nebo jinak to zaplatit.

mll
hodnocení

0x

Třeba rakouská spořitelna účtuje pokutu 250 korun a to i při nějakém nicotném přečerpání typu -12,50. Myslím, že to ani tolik nebylo. Že je nějaký úrok, to je asi to nejmenší, to bývají sazby typu 0.1% denně, to ze 40 korun bude nula nula nic.

Naposledy to teda u čś prošlo tak, že právě se ve vkladovém bankomatu vložila stovka a bylo to bez následků (těch mínus pár korun tam měly 1 den). Pak jsem se dočetl, že to teď účtujou až po nějaké době (>10 dnů tuším). Ale před léty okamžitě posílali výhružný dopis, ze kterého jste měl pocit, že přijde ozbrojené vymahačscké komando (něco jako bývalo čez-komando) a napočítali si těch 250.

Jak to má unicredit nevím, ale jistě to budou mít někde v ceníku.

U fio jsou prý jenom ty úroky, nějaké takové krátkodobé malé přečerpání prý neřeší, pokud by se už teda někomu povedlo (pán za přepážkou mi na můj dotaz (protože jsem nenašel právě v ceníku žádnou takovou položku) tvrdil, že to nejde že mě to do mínusu nepustí (zapomněl na takové ty offline transakce, o kterých se banka dozví třeba za týden, a ty projdou i nad zůstatek), ale jinak je prý právě jen ten úrok).

Takže co nejdřív peníze doplnit, jestli má banka vkladové bankomaty, je to asi nejjednodušší cesta strčit do něj stovku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]