Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chci se zeptat jestli tu nejsou nějací fanoušci, nebo studenti NLP programování, kteří sledují vývoj hlavně v ČR a případně v zahraničí, případně pokud jste se přímo podíleli na NLP českého jazyka, zajímalo v jakém jazyce a v jakém projektu jste byli zapojeni. Jedná se o to, že mě zaujal projekt http://spacy.io/ , který podporuje několik jazyků mezi kterými je například Angličtina, Katalánština, Čínština, Dánština, Francouzština, Němčina, Japonština, Španělština, dokonce Ukrajinština(!). Je to ohromující projekt podle mě s velkými vyhlídkami do budoucnosti, ale je škoda, že některé jazyky nemají plnou podporu všech balení, což je pro analýzu jazyka velmi podstatné. Zdá se mi, že nejlépe na tom je ta angličtina, která zvládne i staré archaické výrazy. Tak by mě tedy zajímalo, jestli třeba nesledujete vývoj podobných aplikací a jazykových korpusů u nás, na našich univerzitách jako je Karlova univerzita. Vím, že jsem se kdysi na to informoval už nevím na které univerzitě a že tam měli nějaké programy na to, co uměly například určit slovní druhy, ale neuměly vše. Neuvažoval jste někdo podílet se na takovém projektu za účelem tvorby parseru, taggeru apod? Si to pročítám a je to docela odborná tématika, ale nezbytná k tomu, aby se mohly technologie posunout na novou úroveň komunikace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.