Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přání k svátku Josefům

Od: jabraka* odpovědí: 5 změna:

NEZAPOMEŇTE NA JOSEFY A PEPÍKY!

Máte doma Pepíka,

ten má dneska svátek.

Komu to nic neříká

všude bude zmatek.

Snad bude mít k večeři

Pečínku, knedlík i to zelí

Než večer vejde do dveří

Pivkem to všechno chmelí.

Ať Josefe víno v ústech sládne

A všichni se radují kolem

A chlap v tobě ať mládne

Všíchni ti to přejem spolem.

JABRAKA

Přání k svátku Josefům

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

9x

Já bych se přidala, ale žádného neznám... ;)

Včera měl svátek Eduard a taky mu nikdo nepopřál *frajer* M.

jabraka*
hodnocení

Proč nikdo na přání Josefům neodpovídá?Nezaslouží si pozornost?

JB

hodnocení

0x

Je to od Vás hezké, Jabrako, že jste si vzpomněl na Pepíky. Ale je jich čím dál míň. V naší vsi jich tak před 30 lety bývala spousta. Snad v každém druhém domě Josef, někde i dva, táta a syn. Všichni vymřeli, dnes žije u nás už jen jeden a ten už je taky starý děda. A miminkům se dnes toto jméno moc nedává. Je to docela škoda.

Já jsem včera vzpomínala na zesnulé Pepíky, které jsem znala. Bylo jich několik, většinou fajn chlapi. Jeden, který nezkazil žádnou legraci, se dožil pouhých 53 let. Proklatá nemoc! *plac*

Když jsem byla malá holka, vzpomínám, že ve vesnici, kde jsem tehdy s rodiči žila, chodila po vsi kapela, dechovka, a vyhrávala u domů, kde žil nějaký Josef. Pepíků tam bylo hodně, muzikanti všude dostali popít i něco zakousnout a když končili obchůzku, byli už pod obraz. My, děti, chodily za nimi a tancovaly jsme, když hráli. Trumpetista byl spolupracovníkem mého taťky a tak mě vyznamenal tím, že když nehráli, dal mi nosit svou krásnou zlatou trubku. To jsem se naparovala před ostatními dětmi.

Manžel zase vzpomíná na bujaré oslavy v práci, (autoservis a zámečnictví) i tam bylo Pepíků jako máku. Když odpoledne došněrovali na zastávku, řidič je nechtěl ani pustit do autobusu, jak byli zmalovaní.

To jsem si jen zavzpomínala, dneska už by člověk spočítal Pepíky na prstech jedné ruky. Jaga.

jofa*

babajaga: Jo,jo. V práci to bývalo náročné. Po MDŽ hned Josef. Nadřízení raději ani nechodili do svého "revíru", pokud vůbec mohli.

hodnocení

0x

Jabrako, z tech hyacitnů je taková krásná vůně, že jsem z ní celá omámená, tak stěží reaguji. Ted nevím, jestli víc cítím tu pečínku s knedlíkem a zelím, nebo ty květiny, odojí je nádherné a všichni Josefové si to zaslouží, také se připojuji a přeji jak zdraví a štěstí, ale i výše uvedené dobroty pro žaludek i pro duši.*pivo**tanec**slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]