Nejste přihlášen/a.
Ne - nechápu proč jí potrestali
Kdyby lidi si nesmyslně nepůjčovali u lichvářu, půjčovali si jen tolik kolik budou moci splácet i kdyby třeba přišli o práci a svoje závazky si poctivě spláceli tak exekutorka by něměla práci. Kamarád si půjčil na nové auto ale zároveň si zaplatil připojištění a tak když spadl ze střechy tak skoro rok pojištovna splátky za něj platila.
Exekutoři nejsou všichni špatní ... ale musí se, jako každý profesionál vykonávající svou profesi, chovat profesionálně ...
Pokud překročí zákon kdokoli v jakékoliv profesi - musí a nebo by měl být za to potrestán!
Zákon platí pro všechny a exekutory a exekutorky nevyjímaje ...
Paní si asi myslela, že exekutoři jsou nad zákonem a páni všeho a všech a mohou si tak cokoliv dovolit ...
jirko. Kdyby byly v pr...deli ryby, nemusely by být rybníky . Jistěže se dluhy mají platit. Jistěže se má počítat s tím, že se může cokoliv stát. Ale... Když už se přihodí to, že dlužím 20.000,- Kč, tak se mi přeci nemůže stát to, že do roka je z toho 150.000,- Kč . A teď nemyslím úroka od lichvářů, ale poplatky exekutorovi. nemělo by se stát, že dlužníkovi jsou rok peníze prokazatelně strhávány z účtu a po roce ty peníze NIKDE nejsou
. A další a další nepravosti. Buďte rád, že o tomto až tak nic nevíte, jinak by Vám muselo být na
z toho, co vše se v tomto státě děje ve jménu exekuce
.
Naprostej souhlas - ty věci co se dějou jménem státu exekuce jsou někdy prostě čistej organizovanej ZLOČIN!
Vydírání - vyhrožování - umělé navyšování dluhu - zabavování ( krádež ) cizího majetku, který vůbec nepatří dlužníkovi - podvody - násilnosti a tak dále ...
Při každé půjčce se podepisuje nějaká smlouva.Musím souhlasit s podmínkami.Nemálo případu s podvodníky je v televizi.Exekutor nastupuje až jako poslední,po několikerém upozornění.Když to nechám dojít tak daleko,že musí přijít exekutor tak musím počítat že za jeho služby musím zaplatit.Když vyhodím lístek na pokutu za parkování a několik roku se směji jak jsem s nimi vydřel a najednou přijde exekutor s několika desetitisíci tak na vině je stát,Zeman,Kalousek Rath ten taky podvádí. Navrhuji nechť s potivostí každý začne nejprve u sebe V životě jsem si nepotřeboval pujčit byť byli i krušné chvilky. Vždy jsem se díval na to,že minimálně zaplatím o polovinu víc a proč? Rok jsme se uskrovnili nebo založili stavebka A postupně jsme si pořídili to co jsme potřebovali.Že k moři jsem se dostal až v 50 rokách, uteklo mi něco? Naše zem je taky krásná.Představte si že někomu půjčíte peníze a on se Vám bude smát a vesele si peníze užívat.Nic nebude splácet.Budete mít také radost? Staré české pořekadlo Půjčky chodí s plačky.
Ne - měla dostat mnohem větší pokutu
jirka2:
to vše je jasné, ale nepřijde mi normální aby byla ze stokoruny několikatisícová exekuce, napříjde mi normální, aby při uhrazení dluhu v exekuci měl i tak exekutor nárok na polovinu odměny...atd
jirko. Já si umím docela dobře představit, jaké to je, když mi někdo dluží peníze. Jsem jeden z těch blbců, co když má někdo z rodiny či známých finanční problém, tak půjčím. A také jsou tam tací, co nevrací a musím to nějak řešit. Chápu i to, že exekutor je podnikatel jako každý jiný (no, to jsem s tímhle tvrzením trošku přehnala) a že si chce vydělat. Ale máte vůbec představu o tom, jaké jsou jejich příjmy? Když si sjednáte dopravu a dopravce bude chtít za dodávku 200,-Kč/km, tak ho pošlete někam, páč je to zloděj. A to samé by mělo být i u exekutorů. Odměna odpovídající jejich činnosti. Pak to bude v naprostém pořádku. To je totiž ten problém, který tu řešíme. A navíc by jejich účetnictví mělo být průhledné. A s dlužníkem, který chce znát tok svých splátek u exekutora, by měli jednat jako s člověkem. Ne jako s tím nejhorším povlem.
doplněno 28.05.13 20:15: jirko: to je naprostá hloupost., co tady píšete o tom, že více než polovinu dalších nákladů tvoří úroky .- To je jeden z největších blábolů, jaký jsem tady zatím četla. Při dluhu 100.000,- Kč jsou exekuční náklady zhruba 50.000,- Kč. A to v případě, že se exekutorovi zadaří zhruba do roka peníze vymoci. Pak se odměna zvyšuje. U malých dluhů je to ještě větší nepoměr.
A jestli "podnikání" exekutorů přirovnáváte podmínkami k jinému podnikání, tak jste buďto velice naivní člověk nebo někdo, kdo si tady z nás děla pr..del. Podnikání exekutorů se naprosto vymyká jakýmkoliv zákonům v této republice. Takto kdyby podnikal nějaký drobný obchodníček, tak má DENNĚ v té své provozovně kontroly z FÚ, ÚP, ČOI...
Kdyby byly souzena nějaká "vymahačská firma" za stejné "přešlapy", jako tomu je v případě paní exekutotky a jejich pohunků, tak by to podmínečnými tresty neskončilo. Tak kde je ta rovnost v podnikání?
Jen se Vás zeptám? Kolika řádění exekučních komand v domácnostech jste byl přítomen? S kterými ex. úřady jste jednal, když jste se snažil zjistit, z jakého titulu nadále vedou exekuci, když dluh s příslušenstvím je dávno zaplacen? Jestli odpovíte, že s tím nemáte OSOBNÍ zkušenost, tak se prosím zdržte komentářů, které jsou úplně mimo ... Nic nevíte a buďte rád. Aspoň se Vám lépe spí. Nic nevíte o tom, jak je velice lehké započít s exekucí, která je naprosto smyšlená. Nic nevíte o tom, že můžete mít v ruce rozsudek soudu, že opravdu nic nedlužíte a přitom budete mít exekutora denně doma. Nic o tom nevíte a buďte rád, jinak byste ztratil iluze o právu normálního občana v tomto státě.
Již jsem tady někde psala, že jsem byla vychovávána v tom duchu, že každý dlužník by měl jít sedět a propuštěn by měl být až ve chvíli, kdy své dluhy splatí. Tento postoj jsem měla ještě zhruba před deseti lety, než jsem se řízením osudu dostala k práci s dlužníky. Hodně moc jsem svůj postoj musela přehodnotit na základě toho, co jsem si "ošahala", na základě toho, čeho všeho jsem byla svědkem při "nájezdech" exekučních lapků. Jsem velice klidný člověk, ale když dva vymakanci (ve smyslu svalů, ale i mozků) masírují osmdesátiletou ženskou, kvůli třem- čtyřem tisícům, tak mi věřte, že se nedivím, že někdy někomu rupnou nervy a . Viděl jste někdy takovou ženskou, jak vypadá, když ti magoři ji berou invalidní vozík, na kterým sedí?
Jasně, to oni nesmí. Ale ta paní to neví. Nebo i když to ví, tak těžko vnímá v té chvíli realitu kolem sebe. Ta ženská je strachy bez sebe ...
Ano, souhlasím s exekucí. Ale postavenou na zákonech. Tak, jak je to jinde ve světě.
Dobrý den . Musíte si prvně uvědomit že žijeme v svobodném kapitalistickém světě a podnikatel,živnostník si ceny tvoří sám.Jako dlužník si exekutora nenajímáte. Najímá si ho ten kdo půjčil a tomu je šuma fuk kolik si exekutor naučtuje hlavně jak dluh vymůže.Celé to totiž zaplatí dlužník.Dlužník v první řadě se musí starat aby dluh uhradil tak jak má.Tak by ho žádný exekutor nehonil. Obyčejně ale tak vysoké částky z větší poloviny naskáčou z úroku z prodlení.Exekutor bere odměnu asi tak jak právník za své služby a aby odměnu získal tak používá různé spůsoby.Kdo splácí problémy nemá.
No někdy taky nezaplatí. Tohle je taky výplod dnešního systému a společnosti. Je jasné že v tom největší roli hraje najivita, ale právě proto se s ní předem počítá, jak se dostat skoro k bezplatným ziskům. Ty 2 melouny tu Exekutorku jistě nepoloží. Jak říkal Paroubek. "Kdo z nás to má"
Berte to z druhé strany. Někdo dluží a nesplácí, pokud budou trestat exekutory, vrátí se to prostě do starých kolejí. Nesplácíš, přijde banda maníků, tobě zlámou ruce a nohy, manželku ti znásilněj a dceři pořežou obličej žiletkama. Ještě rád prodáš barák za 100 tisíc, abys to měl z krku do dvou týdnů a už nikdy je nepotkal.
To co popisujete se dělo, děje a bude dít stále dokud budou exestovat dluhy a kapitalismus ... a nemusí se proto přestat trestat dle zákona ... spíš už bylo dávno na čase pořádně začít tyto Vámi popisované praktiky tvrdě trestat!
Na tohle už Ti odpověděl Mike. Ne všichni exekutoři jsou hajzlové. Ale jak by se líbilo Tobě, kdyby exekutor na Tvém učtě provedl exekuci a sebral 200.000,-Kč. Už dva roky se tento případ táhne a dovolání není zatím nikde A kdyby to byla světlá vyjímka... Jenže takovýhle přehmatů jsou stovky.
Další svinstvo - dlužníkovi jsou dva roky strhávány peníze ze mzdy - cca 15.000,- Kč(měsíc. To už je za dva roky slušná částka, ne. Ale ty peníze nejsou odesílány na účet věřitele, nýbrž zůstávají na účtu exekutora . Jo, po těch dvou letech se odešlou věřiteli, ale... Dlužníkovi celé dva roky běží úroky z plné částky
. Takže exekutor může zase dále strhávat úroky ve výši cca 60.000,- Kč. Krásná práce, nebo ne?
jejky- chybička se vloudila. Těch 200.000,-Kč byla neoprávněná exekuce
doplněno 28.05.13 14:03:bmbx. Víte co mi dá práce vytáhnout od exekutorů jejich vyúčtování k jednotlivým případům? To je někdy neřešitelné. Dlužníci platí a platí, leckdy mají dluhy zaplaceny a stejně jim jsou peníze nadále strhávány. A nikdo neví, CO vlastně ještě platí.
Přesně tak ... setkal jsem se i s případy kdy měl dlužník schváleno oddlužení a exekutor se stále hlava nehlava domáhal nějakého zabovování majetku, blokování účtu apod. - vůbec nerespektoval ins. zákon ... jako kdyby vůbec neexistoval ...
Exekuce odjakživa řešili soudy. Jenže vlády od roku 1989 nastavili takové právní podmínky, že by to byla pro soudy obrovská zátěž a tak vlastně pomohli vytvořit spoustu pracovních míst které netvoří žádné hodnoty a společnosti nic nepřináší.
K tomu je všemu využita blbost a naivita lidí a k tomu obrovská mediální masáž, kterou si ti lidi sami na sebe stejně zaplatí.
Takže dnes aby měl každý svého finančního poradce, když ten beztrestně něco zkurví tak zas potřebuje právníka, ten je vlastně taky beztrestný. No a když se třeba dokonce dostane i k soudu tak neznám případ, že by soudce měl v něčem osobní odpovědnost. No a ti Exekutoři totéž.
Těch co tvoří hodnoty je čím dál míň. Navíc musí živit nezaměstnané a nepřímo živí i tuhle pakáž. Ovšem ten co tvoří hodnoty zaplatí každý šroubek pokud by ho náhodou na soustruhu pokazil. A pokud nezaplatí tak to opraví zadarmo.
Ani jeden soudce nesoudí zadarmo pokud mu nadřízený soud 5x vrátí jeho pokurvený rozsudek. Ti mají svůj nemalý příjem zajištěn, ať jeho výkon je jakýkoliv.
Nesmím zapomenout na poslance. Třeba jejich poslanecké kanceláře za které berou nájem a plat. Jak ukázala ta NOVA ani jednoho v "pracovní" době ho nenašla ve své kanceláři.
Ne - měla dostat mnohem větší pokutu
Z mého blízkého okolí:
malý dluh za jízdné u českých drah, který zapadl někam v zapomění se vyšplhal se vším na 8000Kč, po řádném zaplacení a ujištění od právníka ČD že už je to v pořádku, tak po letech opět 8 000Kč, protože údajně došlo k prodlení v datu splatnosti řádově JEDNOTEK DNÍ. Zdá se vám to normální?
Odbočím - vyplašená cizinka včera nastoupila na letišti do autobusu a v ruce žmoulala 100Kč, zjevně nevěděla jak si pořídit jízdenku. Nastoupili na ní dva revizoři a nekopromisně chtěli 800Kč pokutu, sebrali jí pas, aby jí mohli jednoduše donutit hned na následující zastávce s těžkými kufry vystoupit. Zdá se vám to normální?
Problém je v tom, že exekutora, revizora...a já nevím koho ještě jdou většinou dělat lidé, kteří jsou zamindrákovaní, křiví a bezcharakterní a díky tomu, že si mohou vyskakovat na kohokoliv, léčí si takto své duševní problémy. A od takových nemůžeme žádnou profesionalitu očekávat.
doplněno 28.05.13 14:08:Tahle sorta lidí je na úrovni opravdových dlužníků a zločinců, jen to mají posvěcené od státu, jsou to lehkoživkové, kterým není rovno...
S tím se nic nenadělá. Nevím jak se ten psycholog jmenoval který tvrdí že mezi podobnými a politiky je víc psychpatů, než mezi těžkými kriminálníky
Mezi exekutorama je těch psychopatů nějak hodně ... většinou jsou to lidi, kteří jsou sami těžce zadlužení a jsou mezi nimi o tací, kteří jsou bejvalí trestanci - za podvody, dluhy, vydírání, ublížení na zdraví atd. Tohle by se mělo začít tvrdě regulovat! Jenže pak by na tu práci nemohly už nikoho najít ... oni jsou rádi za tyhle psychopaty a narušený lidi ... ty jdou totiž přes mrtvoly - hlava nehlava ...
K anketě - ne, dotčení měli podat opravný prostředek a požadovat zákaz činnosti...pokud šlo o vydírání a nepřiměřený nátlak, je to porušování základních lidských práv. Exekutor musí svou činnost vykonávat v souladu se zákony. To, kdo si co půjčil a nesplácel ať z těch či oněch důvodů je nepodstatné.
Za všechno si mohou lidi sami. Ten vývoj má 3 fáze, někdy taky 4
Fáze první: Denodenně čumí na NOVU, kupují si BLESK a nechají se zblbnout "výhodnými" nabídkami a koupí něco na co nemají a třeba nikdy mít ani nebudou.
Fáze druhá: Svůj problém nijak neřeší, chovají se jako pštros s hlavou v písku až na ně vlítne Exekutor a ten je odrbe ještě víc
Fáze třetí: Ve své naivitě se chytají stébla a obrítí se na rojící se Oddlužovací firmy které je místo oddlužení ještě víc odrbou
Fáze čtvtá: Kdo nevydrží tak se jde zhoupnot.
Částečně Vám dávám za pravdu ... ale jsou případy kdy dlužík má vše poplaceno nebo schváleno oddlužení a pan exekutor chce pořád brát a brát a nevidí nic kolem sebe ... má jen natažený ruce, ucpaný uši, šátek přes oči a kříčí ..." já chci peníze a hned - já jsem exekutor - já jsem pánem tohoto světa "
Chcete mi tvrdit,že když řádně v termínu budu půjčku splácet tak na mne pošlou exekutora?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.