Nejste přihlášen/a.
Dříve jsem profily ve Firefoxu používal jen k tomu, abych si zazálohoval profil. Ovšem přišel jsem na další využití.
Už delší dobu jsem bojoval s problémem počtu otevřených stránek. Měl jsem jich tam otevřených snad tisíc (a to jsem ty dřívější panely ztratil). Abych vysvtlil smysl toho proč mám tolik otevřených panelů. Čas od času mám období kdy se zabývám určitým tématem a vytvořím například 10-30 stránek s danou tématikou. Některé stránky si zazáložkuju, jiné nechám otevřené, protože plánuji s k nim vrátit. Například mám v plánu si objednat zboží nebo materiál a je to třeba 10 různých výrobků. Na každém pamelu mám tedy otevřený jeden produkt. Je to rychlejší než to záložkovat, protože když to chci zpětně najít, nemusím klikat na záložky (10x otevřít nový panel, aktivovat 10 záložek). Takže jen použiju klávesy Ctrl+PageUp a Ctrl+PageDown na přepnutí mezi panely a jsem tam. Stane se ale, že nákup odložím na neurčito a nahromadí se další panely s jinou tématikou. Například programování webových rozšíření, openCV, C++ aj. Těch panelů jsem tam měl stovky.
A tak jsem si řekl, že konečně v tom udělám pořádek. Zkopíroval jsem si profil na 7 profilů, pojmenoval jsem složky a profily tak abych věděl o čem daná tématika je a v každém profilu jsem smazal panely, které nebyly k tomu příslušnému tématu.
Teď to tedy budu dělat tak, že když se chci k něčemu po čase vrátit tak si jen otevřu Firefox s příslušným profilem a budu tam mít otevřené zrovna ty panely, se kterými chci pracovat. Je to lepší než tam mít dalších 500 panelů, se kterými nepracuji. Urychluje se i otevírání Firefoxu.
Jinak nevím čím to je, ale základní profil Firefoxu i s několika rozšířeníma mi zabírá 116MB, z toho 10MB zabírá places.sqlite (nevím k čemu je tato databáze, možná by šlo ji smazat, ale když nevím k čemu to je...). Profily zabírají kolem 115-125 MB. Původně to bylo skoro 200MB.
No a stala se mi ještě nehoda, že jsem zrovna ty eshopy i záložky jsem vymazal, tak o to jsem přišel takže to budu muset zase dohledávat, hliníkové profily, dřevěné produkty, sklenářské nářadí ... To naštvalo, ale zase aspoň mám přehledně roztšíděný zbytek profilů s otevřenými stránkami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.