Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Islamismus vs islámský fundamentalismus

Od: jaycop odpovědí: 0

Zdravím. Nevím, jestli jsem pochopil správně rozdíl mezi těmito dvěma pojmy, proto pokud jsem ho pochopil špatně, řekněte mi prosím, jaký je ve skutečnosti.

Chápu tedy správně, že islamismus je soubor několika ideologií (včetně islámského fundamentalismu), který se snaží prosadit islám jako právní a politický zdroj (ideologii) státu i za cenu násilí a terorismu ospravedlněného v Koránu a zároveň vyzývá muslimy ke svým náboženským kořenům a striktního dodržování Koránu, kdežto islámský fundamentalismus se nesnaží prosadit islám jako tu zdrojovou ideologii státu a "jen" vyzývá všechny muslimy ke svým náboženským kořenům a striktního dodržování Koránu?

Díky.

Pro info, dělám seminárku do školy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma islám

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]