Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Společnost dříve a dnes

Od: jersey odpovědí: 10 změna:
Na základce jsem poznal jednu partu, která se zdála být super.vedla třídu, a tak jsem se přidal. Když však k nám do třidy přišel nový kluk, začali ho šikanovat. Nebyl zrovna sportovec, takže na tělocviku byl terčem posměchu. O přestávkách na něj pokřikovali špíno, shazovali mu věci z lavice a hlasitě jej pomlouvali . Jen proto, že byl jiný. Řekli mu, že pokud se nepřidá do party a nezmnění se od základu, zničí mu život. Povolil a stal se z něj jeden z největších parchantů. Z party jsem odešel, protože to já jsem ten jiný. Nechápu dnešní společnost. Nerozumím drzým teenagerům bez úcty ke všemu. Připadám si jako v hloupém snu, ze kterého nelze vystoupit. Jako bych byl z jiného století.Vám ta faleš vyhovuje? Proč všichni dělají sport pro peníze? Kde je úcta a zdravý rozum? Vzdyť jsme všichni z 20 století...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevyhovuje mi to a jsem zděšená z naprostého nedostatku elementární slušnosti a úcty ve společnosti. Příčiny tohoto jevu nedokážu přesně popsat, ale důsledkem zřejmě bude rozpad světa, jak jsme ho dlouhá léta znali.

kangaroo*
hodnocení

0x

Společenská morálka jde úplně ke dnu. Mladý jsou úplně mimo z těch "demokratických" USA filmů a seriálů a jejich postojů a vůbec si neuvědomují svět po vystudování a nástupu do práce. Bojím se stavu společnosti za X let až nastane nějaký velký generační zlom mezi starou generací a nástup nové generace nezkušených snílků bez té normální lidskosti :(

hodnocení

0x
Stávající společensko-ekonomické uspořádání společnosti, které jsme si vycinkali, potlačuje kolektivizmus a přeje individualizmu. Do školy jsem chodil před čtvrt stoletím, šikana samozřejmě existovala také, ale rozdíl je v tom, že na tyto tito agresivní a šikanující jedince bylo jednoznačně pohlíženo jako na "špatné hochy" a byla snaha (a byly na to páky) je umravnit, nebo ze společnosti vytěsnit. Dnes je takové agresivní bezohledné chování bohužel chápáno spíše pozitivně (chlap s gulama), prakticky uvnitř společnost probíhá boj "nedáš, dostaneš". Prostě džungle, ve které zvítězí silnější. I když nejsem nějak zvlášť společensky založený člověk, tak tento trend vidím jako velmi negativní a vůbec mě netěší.
doplněno 30.09.13 21:51: Jsem například dost znechucený z toho co vidím u syna, který chodí na výběrové gymnázium. Ta děcka nejsou vedena ke spolupráci, ale k soutěžení. Výsledkem toho je, že když je někdo např. týden nemocný, nebo neví jaká byla úloha, či z čeho se píše písemka, tak ostatní nechtějí pomoci, vyloženě si často mají tendenci vzájemně škodit, aby získali na druhým výhodu.
jersey
Já osobně miluji Kanadu a za rok se tam stěhuji , ale to přece neznamená, že po shlédnutí jednoho filmu usoudím, že je ČR ta špatná.. o sportu mluvím proto, že hraji hokej. Hraji pro lásku k hokeji a ne pro finance... bezmezně obdivuji staré hráče (z 19-20stl)a když se o těcho legendách zmíním, nikdo neví o koho jde... proč? Proč ví, kdo je to Justin Bieber, který haní hokej, ale neví, kdo to byl Wayne Gretzsky ( z těch novějších).. prostě mám pocit, že sem nepatřím. Co je to za toleranci, když řeknete že milujete dějepis a hned jste idiot..
hm*

Chování spolužáků Vašeho syna bylo po revoluci vpodstatě dáváno za příklad. Tvrdilo se, že např. opisování je špatné a že je to jakýsi přežitek minulé doby (něco jako oblafnout nadřízeného, vyzrát na nařízení apod.) a že třeba pro Američany je nepředstavitelné, protože oni si platí školné a proto každý chce být nejlepší a ne, aby pomáhal druhému a tak snižoval svůj náskok. Zdá se tedy, že už se ten "pokrokový" názor podařilo prosadit. :(

hm*
hodnocení

0x

Dřív taky byli špatní lidé a konali špatné činy. Dneska je jiné hlavně to, že jsou všichni v bezpečí, nevybijou se bojem o přežití (jako že přirozenou agresi nemají kde vydat) a roupama pak nevědí, co by. Kdyby musela třeba vaše třída bojovat o prostor, potravu a tak, tak by byli možná všichni rádi, že se k vám někdo přidal, a nešikanovali by ho, protože tím by se sami oslabovali.

Trochu mám obavy z nastupující generace (nastupujících generací), aby se opravdu v budoucnu nesemlelo něco závažného. Oni by najednou všichni (téměř celá společnost) zjistili, že jsou naprosto neschopni přežít. Ale to už by třeba bylo pozdě.

jersey
A nebylo by fajn, kdyby na to doplatili a začali si vážit toho předků a toho co mají?
hm*

Kdyby si toho vážit mohli, pak ano. Ovšem ony by je třeba ty události smetly dřív, než by se zmohli na účinnou reakci.

jersey
hodnocení

Stejně by se to pak vrátilo so starých kolejí.. vím, že je to drsné ale myslím, že válkou by si měl projít každý. Na můj vkus jsou někteří jedinci až moc přecitlivělí..

narf
hodnocení

0x

Připadá mi to jako zvláštní výsada Prahy. Když dojíždím autem po D1, zhruba za odbočkou na Říčany to začne. Bezohlední řidiči, cpoucí se neurvale kamkoli. Běda jak si držíte mezeru na brždění, hned je tam auto. O "přilepení se" ani nemluvím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]