Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sexy šance - drahý telefon bez šance vyhrát

Od: janapka odpovědí: 15 změna:
Nevím co dál, poradí mi někdo?Vážený pane řediteli,obracím se na Vás s žádostí o přešetření činnosti vašeho televizního kanálu Pětka. Včera večer /z 3.1 na 4.1.2013/ jsem si pustila noční pořad,"Sexy šance ", zapojila jsem se do soutěže v doplňování písmen na tabulce.Vytočila jsem číslo uvedené na obrazovce. Okamžitě jsem se dovolala a očekávala jsem, že budu spojena do živého vysílání, kde budu moci odpovědět na otázku a doplnit tabulku. Toho jsem se však vůbec nedočkala. Hlas ze záznamu mi říkal nějaké "sexy řeči" o které jsem vůbec nestála. Moderátorka čekala na spojení,stále mne nabádala k čekání, řada lidí čekala doma s telefonem v ruce,stejně jako já, nebyli přepojeni, jen se prodlužovala uměle doba, kdy byli nuceni draze platit za čekání.. Tak to šlo až do konce pořadu. Jednoho soutěžícího přepojili, a ten vyhrál v poslední minutě. Je to celé podvod. Spojovatelka soutěžící nepropojuje, aby čekali, platili, ale spojení se nedočkali. zrovna tak jako se to stalo v mém případě. Jiná věc je, že slečna moderátorka není zběhlá v českém jazyce, protože nevěděla co to je slovo " ras ",a tak jedné paní neuznala správnou odpověď. Vzhledem k tomu, že cena hovoru je 90 Kč/1 minutu, jsem paní litovala, ale to jsem nevěděla jak dopadnu já. Jsem již v důchodu, bojím se až přijde vyúčtování za telefon a jak to řeknu manželovi. Očekávám, že ta včerejší soutěž mě bude stát okolo 6000,- Kč. Všechny odpovědi jsem věděla již od samého začátku soutěže a doufala v přepojení, bohužel jsem se nedočkala a teď mne čeká placení.Jednoduše mně nepřepojili a to schválně. Moc Vás prosím o prošetření toho komu vlastně pronajímáte váš vysílací čas, a toho jak je možné, že soutěž přeroste ve vydírání poctivých diváků.Moje přání je, aby můj účet za telefon zmizel v nenávratnu. Prosím Vás pane řediteli zakročte, určitě nejsem sama v této situaci, kdy jsem si chtěla přilepšit, a teď jsem nejen podvedena, ale i ochuzena. Stačilo by mi stejnou částku 6000,- Kč poslat, zrovna tak jako včera jiná slečna /ve stejném pořadu/ posílala až 8000,- za špatnou odpověď.P.S. Chápu, že jste nový Tv kanál, že se snažíte jen o to nejlepší, byla bych velmi potěšena, kdyby jste mi mohli v mé žádosti vyhovět, nechci si kanál " Pětku" s pořadem Sexy šance uložit ve své mysli ve špatném světle.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

poradte.sk/...

1. On existuje někdo, kdo tě nutil dívat se na tento pořad? Nebo použít telefo a volat?

2. Místo sledování podobných pořadů doporučuji přečíst si pravidla této poradny.

poradte.cz/...

hodnocení

0x
No tak dobře, zkopíruju Vám to i sem, když už považujete za nutné dávat sem kopii dotazu ze slovenského Poradte: Žalovat je asi můžete, ale osobně nevidím šanci na úspěch. Jak sama uvádíte, sazba na zmíněnou linku je 90Kč/min. To evidentně víte. Stejně jako víte, jak dlouho jste na tuto linku volala. Zbytek je matematika prvního stupně ZŠ. O vydírání bych raději na Vašem místě nemluvil, volala jste přece dobrovolně, nikdo Vás nenutil. Myslím, pro většinu lidí jsou audiolinky začínající číslem 9 vcelku profláknutou věcí, ze které kouká tak jedině pěkná díra do rozpočtu.Možná Vám někdo jiný poradí něco lepšího, ale já bych Vám hlavně doporučil zablokovat si volání na podobná čísla. Poučení proč tak učinit už máte.

nu*
hodnocení

0x

styděl bych se sem napsat, na vašem místě...ale nebýt lidské blbosti, nefungoval by podobný pořad

hodnocení

0x

Pan ředitel tento dopis nikdy neuvidí, na to tam jsou lidi, takže klídek.

Pan ředitel to má po právní stránce jistě dobře ošetřeno, takže klídek.

Není vám těch šesti litrů líto? Jak se cítíte? Koukám, že na tom důchodci nejsou tak špatně. Nedivil bych se manželovi, kdyby vám dal co proto.

Takže rada: Neuděláte s tím nic a není mi to líto. Stačí?

janapka
hodnocení

Díky za odpověď, nechci, aby vám to bylo líto, o tom to není. Opravdu se tam děje vydírání a pokud tam lidé volají pro sex, tak ať platí, ale já jsem chtěla jen vyplnit křížovku. Měli by volající rozlišit a přepnout do živého vysílání - dát šanci a tu jsem nedostala.

Vydírání se tam neděje a na vašem místě bych byl opatrný, protože pokud by to někomu za to stálo, tak vás může za toto tvrzení zažalovat. Ale na vás se každý patrně vyprdne.

doplněno 19.01.13 23:22:

Vydírání je totiž to, když někoho proti jeho vůli násilím k něčemu nutíte, nikoli že legitimně využíváte jeho blbosti. Chápete?

doplněno 19.01.13 23:26:

Ještě vám to doplním polopaticky. Ta legitimita spočívá v tom, že vám v televizi píšou, že volání stojí 90 kaček za minutu. Nikdo vás nenutí pod pohrůžkou tam volat. Vy tam voláte a záleží na vás, kolik minut tam budete volat. To, že se vám na volání neozývá co byste si přála, je jiná věc.

buky*
hodnocení

0x

Především je nutno si uvědomit, že pořad tohoto druhu není vysílán proto aby diváci přišli k penězům za stupidní otázku, nebo ůkol, ale proto aby vydělal těžký peníz provozovatel týhle hry na lidské naivitě a hlouposti. Předpokládám, že jste plnoletá a tudíž zodpovědná za své jednání. To si vážně myslíte,že vám v době tvrdého kapitalizmu bude rozdávat něco zadarmo? Denně čteme o naivitě lidí, převážně těch dříve narozených, kteří sedají na lep podvodníkům na předváděcích akcích za oběd a upomínkovou cetku. Potom se diví, když se proberou z euforie těch nacvičených řečiček a zjistí, že to co zakoupili za X tisíc má cenu sotva pár stokorun. Je mi vás upřímně líto, obávám se však, že to pro vás bylo drahé ponaučení.

Přesně jak píše Buky. Kde dneska dostanete něco zadarmo? Nikde. A podobné soutěže jsou pořádané jen proto, aby pořadatel a provozovatel vydělal. Pokud jste svéprávná, rozhodla jste se sama. Já bych nikdy do ničeho podobného nešla. Jste, bohužel naivní, napsala bych až blbá. Ale nechci Vás urazit.

V sousední obci žije pán, je tělesně i duševně postižený, ale žije sám v penzionu a dokáže se jakž takž obstarat. Ten mi pokaždé říká, když mě potká: Vidíš, zase jsem mohl mít 50 tisíc, ale zase jsem nevyhrál. A věděl jsem moc dobře, že z písmen V K A P U O se dá složit PAVOUK. Co ten už probendil peněz a nikdo mu to nevysvětlí. On totiž myslí, že tam čekají jenom a pouze na něj, aby mu mohli předat výhru.

Myslím si, že by Vás Vaše rodina měla zbavit svéprávnosti. To, co děláte, totiž už opravdu není jen pouhá naivita, ale vážná nemoc. *bzum*Jaga.

A právě takoví, jako jste Vy, se jim velice hodí do krámu. Na rozdíl od Bukyho mi Vás vůbec líto není. Můžete si za to jen sama, rozhodla jste se dobrovolně a bez nátlaku. Neboť kdo chce kam...

Kdybyste ty peníze, které evidentně nepotřebujete, raději dala do psího útulku, víte, kolik granulí by za to chlupáči měli? A vy to vyhodíte takřka stejně jako do záchoda.

doplněno 20.01.13 08:50:

Až teď jsem si znovu přečetla, že už jste v důchodu. Mě čeká důchod za 2 roky a už teď mám obavy, jak bude vysoký /spíš nízký/ a zda z něj vyžiji. Důchody stagnují, díky panu Kalouskovi se nezvyšují. A když, tak o 50 korun.

Ale jak je vidět, důchodci se mají dobře. Když máte na jídlo, léky a navíc na podobné ptákoviny, naopak bych Vám ho měsíčně tak o těch 5 tisíc snížila. Aby Vás přešly roupy.

Víte, jak by si této částky, kterou Vy vyhodíte za pitomou soutěž, považovala některá matka samoživitelka?

Pro Vás je ten důchod opravdu škoda, když skončí tak, jak skončí.

ladaadal*
hodnocení

0x

Jsem rád, že sem tazatelka napsala, dosud jsem si myslel, že podobné pořady nemůžou sledovat a dokonce na ně telefonovat svéprávní lidé a že i ty telefonáty musí být podvržené. Vídím, že jsem se pletl. Ačkoli připojení k internetu a schopnost napsat takový článek ještě nemusí stoprocentně znamenat svéprávnost autorky.

saw*
hodnocení

0x

Pokud pošlete toto vyjádření do uvedené televize, věřte, že Vaše stížnost bude neoprávněná... Již několik let se říká, aby lidé nevolali na linky začínající číslem 900 a stejně tam volají a pak jsou překvapení, jaký jim přijde účet za telefon..

Berte to jako ponaučení, skutečně s tím nejde nic nadělat..

ffffffff
hodnocení

0x

je to kruté, ale není nad upřímnost : když jste blbá, na co si stežujete?

johhny16*

Pak že maj duchodci malo peněz.Jak kteří,někteří je vyhazujou na paušaly jak paní Jana..

doplněno 23.01.13 15:07:

Ikdyž jsi myslím že duchodci maji už něco za sebou a nenechaji se takto zvyklat naivitou.Když to uděla 18 letý smrad tak to pochopim ale důchodce...Bože jak jsou někteří lidi naivně hloupí

doplněno 23.01.13 15:07:

Ikdyž jsi myslím že duchodci maji už něco za sebou a nenechaji se takto zvyklat naivitou.Když to uděla 18 letý smrad tak to pochopim ale důchodce...Bože jak jsou někteří lidi naivně hloupí

nexusxxx
hodnocení

0x

Sám sem byl jednou tak trochu pod vlivem alkoholu tak že jsem tam zavolal , ani nevím o co šlo, ale rád se na tyhle pořady dívám s směju se když tam ty lidi volaj a ješte řeknou nějakou stupidní odpověd... Podle mě tam zdravej člověk nezavolá, protože než vás přepojí pokecá si s váma automat a peníze mizí. Proč asi po každém druhém volajícím zvednou výhru? :D

hodnocení

0x

Nemáte zapnutou vnitřní poštu, jinak bych vám napsala.

hop®

Tazatelka není registrovaná, proto nemůže používat vnitřní poštu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]