Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posilování břicha - velká bolest

Od: 10anders* odpovědí: 2 změna:

Ahoj. Je mi patnáct a začal jsem posilovat prsní svaly pomocí kliků a břišní svaly pomocí sedů lehů. Každý den si dám 20 lehů sedů a 10 kliků (vždy ráno, poledne, večer) a asi při třetím dni mi při kliku vždy při sjetí dolů se mi ozvala tříštivá bolest do břišního svalu napravo. Nevím co s tím. Děkuji za odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikol*
hodnocení

2x

Doporučuji zvolit jiný druh cviku, nejlepe poprosit rodice o zaplaceni fitness trenera na min. 3 hodiny aby ti ukazal jak na tvuj vek posilovat tak aby ti to neuskodilo.:)

hop®
hodnocení

1x

Ahoj Andersi, nevím, jaké jsi měl fyzické aktivity před začátkem tohoto posilování, pokud žádné (a pokud jsi silnější postavy), mohl sis natáhnout nějaký sval, případně i natrhnout nějaký svalový úpon. Doporučuji chvilku klidu a tuto svalovou oblast nenamáhat, mělo by se to spravit samo. Dále pak doporučuji trénink dávkovat rozumně, jestli nemáš žádný trénink tak si udělej každou hodinu třeba dva kliky a postupně přidávej.

Samozřejmě že výše zmíněná asistence odborného trenéra je ideální věc, rozumný člověk, třeba z nějakého fitka se na Tebe podívá a za pár korun Ti poradí, jak se sebou něco dělat, aby sis neublížil! *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]