Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičku v Minneapolisu zastřelil agent ICE

Od: klukzprahy odpovědí: 28 změna:
Co si myslíte o zastřelení americké občanky Renee Nicole Good kterou zastřelil Maskovaný agent Úřadu pro imigraci a cla?,Jakou to bude mít asi dohru. Je tohle normální aby se lidi stříleli za bílého dne?

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
Tak především zapomeňte, jak to funguje v Evropě. Je nutno si uvědomit, že v USA při zásahu policie (nebo jiná silová složka) nečeká a na jakékoliv potencionální ohrožení prostě reaguje naprosto nekompromisně. Mají k tomu své racionální důvody. V její situaci bych s vypnutým autem stál a ruce měl viditelně na volantu. Zákrok podle mne byl přes čáru, o tom tady není pochyb. Na druhou stranu se ptám, proč někdo naprosto bezúhonný má nutkání ujet. Woke aktivisté jsou schopni se bít i za sfetovaného mnohokrát odsouzeného kriminálníka a udělat z něj naprostého svatouška, takže bych byl opatrný i v případě oné paninky. Nevíme o ní vůbec nic. Výroky MAGA tábora kolem Trumpa tedy berme s rezervou stejně jako woke výkřiky a nechme to na soudech, které to budou jistě řešit.
trtr
Každý, i školený člověk může zazmatkovat/panikařit. V tomto případě kulka, navíc do obličeje a tento rozstřílet opravdu, ale opravdu moc. Pokud ho nepotrestají, bude tam téci krev.
0rion

libor007: To jste sice napsal víceméně rozumně, nicméně vždy nelze najít nějaký důvod nelogického jednání. Nevíme co se té ženské honilo hlavou, možná měla nějaký zkrat a chtěla ujet. I v USA lze střelnou zbraň použít smrtícím způsobem jen ve velmi specifických případech, bláznivá ženská za volantem, která nikoho neohrožovala, to určitě není.

Ale já přeci píšu, že zákrok ok nebyl. Jde spíš o to, že to celé nelze hodnotit naším pohledem. Oni to mají prostě úplně jinak.
fly

S tím souhlasím. Mně to také přijde, že střelba byla zbytečná, protože to hodnotím z místa kde chcípl pes (ČR) a i přesto vím, že takových Karen a jiných přízraků tam mají denně dost a rozhodují vteřiny. Takových jako ona bylo už mnoho a ve vteřině drželi v ruce zbraň a tím myslím skutečně rychle. Čeho je tedy shopná LGBT lesba blokující silnici a neposlouchající příkaz federálů si můžeme jen domýšet. Oni to tam čistí od drogových gangů, které přivedly Ameriku na Fentanyl a situace je velmi zlá.

kmet
hodnocení

4x

Tak snad se z toho ponaučí ostatní, když jim někdo (neřkuli autorita) míří pistolí na hlavu, tak sakra ve svém zájmu dělají, co se jim říká, jinak riskují, že je střelí. Riskla to, nevšlo to. Je obrovské štěstí, že nebyla černá.

Riskla to, ale oni nemají pravomoci jako policajti. To jen v výjimečných případech souvisejících s případem který vyšetřuje FBI.
Tohle FBI neokecá
goulash

No já myslím že tu bouchačku zvednul v okamžiku kdy ona se rozjela takže už ani nemohla reagovat

Ale ta zena ujizdela a byla zabita, nemela pry potvrzene americke obcanstvi, nevím sice co se tam semlelo jestli oni to tam vyklízeli nebo ona to záměrně blokovala tu silnici no to je jedno

"agent, který zabil Renee Nicole Goodovou, loni utrpěl zranění. A to poté, co ho za sebou vleklo auto při jiné imigrační operaci." Takže tady byl evidentně připraven rozhodnout zasáhnout, když to auto na něj viditelně najelo, Bouchačku už měl připravenou. Čekal na to misto aby uhnul.

Pokud je zensla labilni (evidentne ano kdyz ma tendenci ujizdet), tak nema co sedat za volant, auto je zbran. Holt takhle to funguje.

0rion
hodnocení

3x

Oni si to amíci vyšetří, soudy naštěstí nejsou Trumpem nijak ovlivněny. Každopádně je to ostudná záležitost úřadu ICE, je vidět, že tam zaměstnávají psychicky labilní kovboje.

hodnocení

3x

viděl jsem několik natočených záběrů z toho zastřelení-bylo tam i video přímo asi toho agenta a tam je skutečně vidět část přední kapoty a jak se kamerá skloní směrem dolů protože tam evidentně do toho agenta najela...a ujížděla pryč...a nejen tady ale i v Americe se má policie poslouchat a ne si dělat to co já uznám za vhodné...navíc v Americe je policie při akci a použití zbraně a je jedno jestli ve dne či noci trochu jiný level než u nás...a myslím si že paní moc dobře věděla co dělá a jak to může dopadnout...

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, žádost o názor/co si kdo myslí vkládejte hned do Volné diskuze, kam to patří a sys nebo admin to nebudou muset přesouvat. Jinak, jak řekl pan Trump (patrně ovlivněn názorem pana Zemana, že s teroristy se nevyjednává, ale likvidují se), tak ta paní byla teroristka a tak dostala, co si zasloužila. Můj názor to není, byla to vražda. Zdravím!

trtr
hodnocení

2x
Zdravím, na jedné straně souhlas s tím, že nedodržení pokynů nebo lezení z auta ven, když není pokyn od policisty je v USA lístek do márnice, ale toto bylo přes čáru. Byla to normální poprava, nehrozilo žádné větší nebezpečí.
Stejně bude za chvíli USA v "plamenech" a zničí se de facto sama.

hodnocení

2x
Co si o tom myslím.
Že bych nechtěl mít vaše starosti.
trtr
To já také ne, ale co je dneska v USA může být "zítra" tady, pokud bude každý klidný a lhostejný ke všemu. *zed*
Nechápu proč se mlatíte do hlavy.
Chceme na ten zapad, tak se vším všudy.;)
Tak teď jste tomu dali oba dva pánové, teď jsem byl delší dobu v kontaktu s Němci *smich*
Já mluvil s Němci, kteří chtějí žít v České republice kvůli tomu co všechno se tam děje.
Problém je v tom že tu nechtějí žít za české platy. Je to rodina a nikdo z nich není nějaký podnikatel podnikavý.
Pracovat za 4000 Euro měsíčně nebo za 1800 Euro sakra rozdíl.
Tady si uvědomíte za jaký jsme dementy pro celý západ.
Že jsme za přiblblí otroky. Ať už se to někomu líbí nebo ne
Zamrzlo peklo.
Němci chtějí na východ?*sok*
trtr
No když je tam "tma i ve dne" a to se, snažili za války vše "očistit". Nejsem zastánce ani propagátor žádné ideologie, běloch, černoch, indián,... všechno jsou to lidí, ale ten původ velkého počtu migrantů je minimálně pochybný.
Navíc mě udivují tím, že chtějí do státu s takovou minulostí z války. Evropa už je dávno plná a teď se budeme "bít" za svoje místo/hroudu.
To, že jsou Češi "nádeníci" a pracují kolikrát i po letech za minimum, tak za to můžeme sami - nemáme tzv. lokty.
Němci hlavně nechápou Jak je možný tady žít s výplatou 1800 Euro měsíčně.
Ve skutečnosti většina obyvatelů ČR má ještě míň
Je to bizár. Je to totálně v prdeli tady
Už před 10 lety tady německá firma nabízela za práci u CNC strojů 20 000 Kč čistého měsíčně (firma umístěná v obci ve středočeském kraji)
V Německu úplně ta samá pozice 3200 euro !
trtr
Byl jsem svědkem jedné platové revoluce ve firmě. Už to skoro klaplo, ale pak vedení chtělo slyšet každého sólo. Začali u ženských a těch "nejslabších", samozřejmě se "vysypali", a bylo po " revoluci". Samozřejmě jsme byli domluveni, že sólo jednání nikdy! To je to, Češi jsou slabý čaj a ještě se nedomluví, klidně budou pracovat za minimum, za 2-3 lidí a věci na práci si nosí z domu nebo kupují za vlastní.
trtr
Dost podobných situací jsem taky zažil. A ještě jsou rádi šéfové firem nebo majitele když je mezi pracovníky nevraživost, to jim hraje do karet.
Ale nejhorší je a to jsem viděl, jakmile se semknou Češi a drží za jedno, tak je vyhodí a nahradí zahraničními pracovníky. A k těm zahraničním pracovníkům seženou dva český blbce který je v podstatě budou zaučovat. A nakonec tyhle dva české blbce vykopnou a nahradí zase dvěma jinými zahraničními pracovníky.
Zpočátku je mnoho zahraničních pracovníků slušných a pokorných za nějakou dobu se jejich chování ve většině změní. Jsou drzý troufal jí oprsklý A myslíš si že se bez nich neobejdeme
Strašný.
trtr
Jj, tak to bývá. *palec* Každý je nahraditelný, ale pokud máte "zlepšovák" a ten každému neřeknete, tak se jakási šance, že se udržíte. Pro zm.. y je ale lepší nedělat, ať zkrachují.

hodnocení

2x
Jiný kraj, jiný mrav. U policie by to až tak neobvyklé nebylo. ICE tam nahánějí nelegální migranty a situace je tam dost divoká. Asi si nebudeme lhát do kapsy, že by nám v Americe i Evropě pohoda a demokracie nějak extra vzkvétala. Když si vezmete, co vše už Trump z pozice úřadu prezidenta provedl, tak si nezadá s těmi, které naše média označují s despektem a nenávistí za autoritářské vůdce.
A to si vemte, že tam nahánějí často více méně "slušné" migranty, kteří tam nepřišli za dávkami, ale za prací (jistě, ne všichni), asi jako před válkou první vlna Ukrajinců k nám. Jak by to asi vypadalo, kdyby se podobným způsobem jednou někdo pokusil vyexpedovat miliony snědých muslimským migrantů ze západní Evropy. To by bylo jiné kafe. Spíš masakr.

goulash
hodnocení

2x

Asi takhle!

On si totiž dnes kdejaký mraveneček myslí, že potřebuje vědět všechno, a pak z toho nemá mít 50% lidí v hlavě guláš

hodnocení

2x
Myslím si, že neměla ujíždět jak nějaký gangster a měla reagovat na výzvy. Když se tedy rozhodla ujet a skoro mu přejela nohy, tak měla počítat s možnými nasledky, které přišly.
Nevím zda použítí zbraně bylo adekvátní nebo ji měli nějakým způsobem vypátrat v budoucnu. Nedokážu to zhodnotit, neznám další okolnosti ani problematiku.
Každopádně když po mně bude ozbrojený muž zákona něco chtít, tak si nebudu hrát na hrdinu.
0rion

Paní si nejspíš nehrála na hrdinu, proč by to dělala, žádná gangsterka to nebyla, takže důvod neměla, nejspíš ji jen ve stresu chvilkově rulpo v kouli. To se může stát každému, ovšem v Americe je takový chvilkový zkrat evidentně životu nebezpečný. Policajt, který odstřelí každého pošuka, se kterým se dostane do konfliktu, to by asi nebylo úplně na pochvalu, co myslíte?

No, ona je tam přijela úmyslně prudit, věděla, že tam budou, věděla, že jim tam jede překážet a prudit, takže se divit, že si jí všimli a tak nějak do nich pak najíždět asi nebylo moc rozumné

mudrsova
hodnocení

0x
Takze v noci by to bylo v pořádku?*zmateny*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]