Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Karta pojištěnce a platba v ordinaci

Původní název otázky: Karta pojištěnce

Od: dohnivak odpovědí: 6 změna:

Mám dotaz, musím na dentální hygieně dokládat kartu pojištěnce, nedávno ji po mě chtěli i když jsem platila 1300 kč,d

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Nevím, co zabránilo tomu zeptat se v ordinaci na co to chtějí, když stejně požadují platbu. Možná by vám to vysvětlili, že třeba určitou část peče hradí pojištění a zbytek vy. Nebo jen kontrola evidence, aby nechtěli op? Otázka byla na místě tam.
Pokud máte pochybnosti, můžete si online prohlédnout, co za vás pojišťovna hradí. Před poplachem, že někdo neoprávněně inkasuje obě strany za to samé, bych doporučil obrátit se na ordinaci s žádostí o vysvětlení. Je to lepší než někoho udat z neznalosti.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, no, když chtěli kartu vidět, tak ji zřejmě budou chtít vidět znovu. Proč to řešíte? Chcete jít do sporu s někým, kdo rozhoduje o tom zákroku, resp. o tom, jak ho šetrně či nešetrně vykoná? Nemusíte si ji brát - maximálně si pro ní skočíte domů nebo se necháte přeobjednat na jiný termín a kartičku si potom vezmete sebou, když ji nyní neunesete. Zdravím!

doplněno 28.12.25 15:05:

dohnivak - no, dobře. Tak jim nabídněte kvůli identifikaci občanku. Když jim to nebude stačit, tak se ptejte proč jim to nestačí, jak je zákrok hrazen a k čemu potřebují tu kartičku (kterou budete mít sebou).

dohnivak
hodnocení

já nechci jít do žádného sporu, jenom se ptám nic víc, bylo mi jenom divné, že když si to platím, chtějí ji,d

Když si jdu testovat krev jako samoplátce, platím odběry i vyhodnocení, tak po mě v odběrových centrech také vždy chtějí kartu pojištěnce.

hodnocení

0x

Proč asi, aby jim to proplatila i pojišťovna. Nechte si poslat výpis od pojišťovny.

ddddddddd
hodnocení

0x
Neco malo proplaci i pojistovna, byl jsem na placenem odberu krve a bylo to podobne. Resp. hotovost sla laboratori a na pojistovnu odber sestry a mozna jeste neco, uz si to presne nepamatuju.
K otazce - predkladat nemusite, chteli by po vas rodne cislo )
Jestli mate bankovni identitu nebo jiny pristup, napr. do VZP se muzete prihlasit a vidite tam veskerou vykazanou peci, ovsem s 2-3 mesicnim zpozdenim

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]