Nejste přihlášen/a.
Já platím hned. Nikomu nic nedlužím, ideálně od nikoho nic nechci.
Co se ale Vás týče, dělejte to tak, jak je Vám to pohodlné. O svých penězích rozhodujete pouze Vy a nikdo jiný, takže pokud se Váš způsob někomu nelíbí, tak se na něj pouze usmějte a ideálně mu nikdy nic nepůjčujte ani neplaťte, jelikož sama vidíte, že byste se peněz pracně domáhala. Ne každý je totiž slušný a různých vyžírek je dnes plno.
Mám nerad dluhy, ať už je to v rodině, nebo jinde. Vše platím hned, jak je to možné, případně jak se dohodneme. Faktury většinou jednou dýdně, bez ohledu na datum splatnosti (když se připojím do banky). Můj otec kdysi platil všechno až na poslední chvíli, protože mu "šly úroky". Ddneska už žádná banka úroky neposkytuje, takže je to jedno. Jednou takhle odložil platbu daně z příjmu a pak na to zapoměl. Nestačil se pak divit
.
Když něco objednávám či přebírám od rodiny, známých a kamarádů, Nikdy Nikdo neměl problém s platbou pozdní (v řádu dnů) - to ovšem platí pro nedomluvené termíny. Pokud mi prostě na objednávku něco přinesou, peníze mám nachystané nebo pošlu online.
Stejně tak pokud já někomu půjčím, něco koupím, předám - zaplatí mi to podle možností. Např. kamarád mi platil auto cca. půl roku, se snížením částky podle služeb-práce na zakázkách pro mne. Sestra se mi nedávno připomněla, že mi dluží 7tis - už jsem zapomněl. Ale dá mi je - jen jak se dostane ze srabu
Každý to má nastavené jinak a samozřejmě závisí nejen na vztazích, ale i na částkách. V řádu stovek nebo jednotek tišíc nemá smysl si ničit nervy nebo vztah a urgovat, vymáhat. Prostě příště nepůjčím, nekoupím, nedodám...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.