Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platite vse hned?

Od: rybizova® odpovědí: 14 změna:
Zajimalo by me jestli vse platite hned.Kdyz vam nekdo z rodiny priveze nakup.Nebo si objednate treba Avon od kamaradky.Zajima me vas nazor.Ja treba musim mit vse hned zaplacene.Nikdy to nenechavam do dalsiho dne.Dcery muz to tak nema v rodine.Divil se,ze jsem svou dceru urgovala o castku 2 tisic za jejich nakup.V cem musim mit poradek jsou penize.Byla jsem leta samozivitelka a vse jsem musela mit propocitane,abych vysla.Takze me to uz zustalo.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mll
hodnocení

8x

Jak se říká, pořádek dělá přátele (a to platí i pro rodinu).

hodnocení

7x

Já platím hned. Nikomu nic nedlužím, ideálně od nikoho nic nechci.

Co se ale Vás týče, dělejte to tak, jak je Vám to pohodlné. O svých penězích rozhodujete pouze Vy a nikdo jiný, takže pokud se Váš způsob někomu nelíbí, tak se na něj pouze usmějte a ideálně mu nikdy nic nepůjčujte ani neplaťte, jelikož sama vidíte, že byste se peněz pracně domáhala. Ne každý je totiž slušný a různých vyžírek je dnes plno.

16.12.25 16:07
hodnocení

6x
Ano hned.

hodnocení

4x

Mám nerad dluhy, ať už je to v rodině, nebo jinde. Vše platím hned, jak je to možné, případně jak se dohodneme. Faktury většinou jednou dýdně, bez ohledu na datum splatnosti (když se připojím do banky). Můj otec kdysi platil všechno až na poslední chvíli, protože mu "šly úroky". Ddneska už žádná banka úroky neposkytuje, takže je to jedno. Jednou takhle odložil platbu daně z příjmu a pak na to zapoměl. Nestačil se pak divit *ee*.

milanb

Ze dneska zadna banka uroky neposkytuje, je lez. Ja napriklad mam v bance na sporicim uctu 4 procenta rocne, a preposlat si penize ze sporiciho na bezny ucet, trva radove vteriny.

Jinak si to pani delejte jak chcete vy, nezavisle na ostatnich. Jednou jsou to vase penize, takze vase pravidla.

2024
hodnocení

3x

Ano, hned., tedy to co popisujete.

Faktury zadám jako odloženou platbu, ale vždy před datem splatnosti.

bramburka
hodnocení

3x

Ano. A totez ocekavam od druhych! Nekteri totiz radi zapominaji.

hodnocení

3x

Ano, platím všechno hned. Nikdy jsem neměla žádný dluh.

hodnocení

2x

Když něco objednávám či přebírám od rodiny, známých a kamarádů, Nikdy Nikdo neměl problém s platbou pozdní (v řádu dnů) - to ovšem platí pro nedomluvené termíny. Pokud mi prostě na objednávku něco přinesou, peníze mám nachystané nebo pošlu online.

Stejně tak pokud já někomu půjčím, něco koupím, předám - zaplatí mi to podle možností. Např. kamarád mi platil auto cca. půl roku, se snížením částky podle služeb-práce na zakázkách pro mne. Sestra se mi nedávno připomněla, že mi dluží 7tis - už jsem zapomněl. Ale dá mi je - jen jak se dostane ze srabu :(

Každý to má nastavené jinak a samozřejmě závisí nejen na vztazích, ale i na částkách. V řádu stovek nebo jednotek tišíc nemá smysl si ničit nervy nebo vztah a urgovat, vymáhat. Prostě příště nepůjčím, nekoupím, nedodám...

hodnocení

2x

Okamžitě, nejpozději ihned.

Někdy o chvilku déle, nežli najdu peněženku a peníze.

Dneska přišla platba na noviny na další rok, ihned zaplaceno.

tona
hodnocení

2x

Platím vše hned. Největší trauma jsem měl v devadesátkách, kdy jsem si vzal pětimilionový úvěr u banky a měl jsem hrůzu že to nezaplatím. Nakonec nebyla ani jedna splátka opožděná a vše dobře dopadlo. Další úvěry jsem již nepotřeboval, protože jsem vypůjčené peníze několikanásobně zhodnotil.

fly
16.12.25 20:33
hodnocení

2x

Hned!

mudrsova
hodnocení

0x
Hned ne, jak to vyjde, někdy zapomenu, obvykle se protistrana připomene.

smode2
hodnocení

0x

Neplatím hned, platím předem. Co se týká vaší dcery, pokud jste byli domluveni, že zaplatí, již bych příště neurgoval. Vykašlal bych se na ni. Ať si příště nakoupí sama.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]