Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem uražen právem?

Od: jkl odpovědí: 25 změna:

Zdravím, potřeboval bych Váš nestranný, odborný názor. Jsme s bratrem dva a bohužel od malička jsme byli od rodičů vedeni k tomu, že když jsme něco chtěli, tak jsme řekli babičkám, který nám daly peníze.

Zůstalo nám to do teď. Spíš tedy bratrovi, který je nemakčenko, má exekuce, takže ten tahá poměrně dost velký částky a řekl bych, že to je klidně 10-15 tisíc. Já sice také dostanu, ale spíš bych tomu řekl finanční injekce, je to fakt zlomek. Mám svoje peníze/úspory, teď hledám práci ale nemám dluhy ani exekuce.

Já se navíc o prarodíče defacto starám, babi když chtěla tak jsem ji vozil po doktorech, chodím do lékárny, objednám k doktorovi, když ji není dobře, jdu to tam zrušit. Nevlastního dědu vozím po obchodech. To dělám vlastně já. Bratr tam nechodí vůbec, ten ty prachy řeší po telefonu. Otec tam dojde jednou za týden, když je potřeba tak ostříhá nehty ale jinak to šlo za mnou.

Předminulý víkend vznikl problém. Já jsem babi požádal v sobotu večer, jestli by neměla 2000 na zubařku, ať už jako dar nebo že ji to vrátím jak mi prvního dojdou uroky. Řekla mi, že nic nemá, že ji z důchodu nic nezbylo atd. Tak jsem řekl ok a neřešil jsem. V neděli ji zavolal bratr a chtěl 1200, dostal je. O 3 dny později volal znovu, chtěl 1000. Dostal je. Dohromady 2200 který tvrdila, že nemá.

Tak jsem jí pak řekl, že chápu, že bratr je preferovaný vnuk (což tvrdila i moje mamka), ale pro mě peníze nemá a pro něj jo, tak aspoň ze mě nemusela dělat blbečka. A začal jsem trucovat. Když viděla, že trucuju tak mi nabídla 1000 na toho zubaře, ale řekl jsem ji, že na toho zubaře mám a ať si ty peníze schová pro bratra, že je potřebnější a ona mi řekla, že si je chová. Pak mluvila tuhle sobotu s otcem, že se ji zdám divnej a že ví proč...ale totálně tu celou situaci překrucovala...otec věří mé verzi.

Naposledy jsem tam byl v neděli a to jsem se spíš bavil s dědou. Štve mě to a mrzí. Kdyby měla koule a řekla mi, že ty peníze má a nechce mi je dát/půjčit, nebo že si myslí, že bratr je potřebnější a tak je dá jemu...tak budu naštvanej taky, ale řeknu ok a budu to respektovat, ale když mi lže a ještě to pak překrucuje, to mě prostě štve.

Taky mě to mrzí, protože co se týče toho zubaře tak to mě babička fakt pomohla, to musím uznat. Na druhou stranu ale já toho pro ně dělám nejvíc. Na otce teď přepsali garáž za milion, otec se tam ukáže jednou za týden a uznale vždy řekne, že já se starám a zvládám to.

Teď v červenci jsme byli domluvení, že mi po důchodě dá 1800 na ústní sprchu. Dojdu tam, dá mi 4 tisíce pro bratra, že je mám vložit a poslat mu je na účet a já jsem se s těma 1800 pomalu musel doprošovat.

Já nechci hrotit vztahy přes peníze, ale objektivně jsem toho pro prarodíče do teď dělal nejvíc, dostával nejmíň a ještě ze mě udělala bábi blba. Čím víc toho člověk dělá, tím je za toho blba víc.

Každou sobotu dopoledne volám dědovi, jestli chce zavést na nákupy. Jsou to muka, protože přes týden zalezlej, luští křížovky, pak vejde do těch obchodu a chová se tam jako ten animovanej tazmánskej čert a je nerudnej. I když za to děda přímo nemůže, tak si říkám, že změním mindset - Já na ty nákupy jezdit nechci, Ty chceš - chceš něco po mě? Zavolej mi! Když už mě ty nákupy tak vytáčely, protože děda se fakt chová jako nervák a řekl jsem, že už jezdit nebudu, ať jezdí otec nebo se budeme minimálně střídat...tak otec od toho dal ruce pryč, že má svoje aktivity a nemá na to čas. Takže asi tak.

Zajímal by mě Váš názor, jak to vlastně teď řešit a jak se zachovat. Protože samozřejmě přemýšlím nad tím, jestli nejsem nevděčná svině tím, že řeším ve vztahu rodinném peníze. Já totiž nevím, jestli si bábi uvědomuje to, že mně vadí ta lež než to, že mi nedala na zubaře. Ona to ze své strany nějak řešit nechce.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Ještě schází zatnout pěstičky, třisknout sebou o podlahu a začít kopat nožičkami.
No a bude to komplet.
Fakt tomu nevěřím jenom já?
jk2021

Mě se to také moc nezdá...

bramburka

Taky se mi zda, ze je to spis provokace, nez pravda!
Pokud je na tom ale neco pravdy, tak by nejvic potreboval srovnat vas otec!

bramburka - to se Vám nezdá, je to provokace. Vždycky o prázdninách se tu objevují podobná literární dílka a jejich jediný účel je vyprovokovat bouřlivou diskusi. Nudící se děťátka se pak baví tím, jak se tu lidi rozčilují. *frajer*

km
hodnocení

3x
pamatuji, ze uz jste sem psal.
me by v zivote nenapadlo sosat z prarodicu penize.
to nemate svuj prijem?
normalni je se nestarat o pribuzne kvuli penezum.

milanb
hodnocení

3x
Jsi nevdecny parazit. Mas se jako dospely starat sam o sebe, vubec nemas prarodice obirat o penize z duchodu. Hanba by me fackovala, zebrat penize po mame nebo prarodicich. Naopak mas pomahat ty jim.

hodnocení

3x

"...přemýšlím nad tím, jestli nejsem nevděčná svině tím, že řeším ve vztahu rodinném peníze"

No řekněme, že bych Vaše literární dílo na chvíli vzal vážně - ano, jste nevděčná svině tím, že řešíte ve vztahu rodinném peníze. *blee*

A uražený jste málo, já bych Vám v tom případě urazil palici.

hodnocení

2x

Vážení, klídek. Půlka prázdnin už je za námi. *frajer*

hodnocení

2x

Pane, děkuji ti, že nemám takové necitlivé, nenažrané, nevděčné vyžírky v rodině. Děkuji, za to, že mám klidné stáří a naopak obrovskou oporu a pomoc od všech blízkých. *andel*

hodnocení

1x
Dostal jsem se k bodu :1800,- na ústní sprchu - co to dpč je?
Tvl,já nedostal od nikoho nic,rodiče se mi rozvedli ve 3 letech,
Je mi 35,na vše jsem si musel vidělat sám,mám krásnou ženu,2 zdravé děti,psa,dům,každý své auto a atd...
Nechápu
Jen můj názor: dej jasně pravidla,co kdy můžeš,a jsi ochotný absolvovat,protože jindy to nejde.tečka
A prosím,co to je ústní sprcha?
Naprosto stejně, akorát zatím nemáme psa a rodiče se rozvedli když mi bylo 10.
Tohle jsou obyčejní paraziti, také takové v rodině mám.

hill
hodnocení

0x

"Každou sobotu dopoledne volám dědovi, jestli chce zavést na nákupy. Jsou to muka..."

Člověče a proč se mučíš? Ty nemáš vlastní život?

Nečetlo jsem to celý jen ob5 řádků, ale přijde mi to jako z toho filmu, kde rodiče naváděly své děti, ať vysosají peníze z prarodičů. To byl takovej tlustej vnouček co přišel do nemocnice sosat peníze, už si nevybavím ten film myslím že tam hrál hrušínský?

Podle toho co popisuješ z vás vyrostly pěkný float city bez práce, bratr s exekucema a hádat se kdo dostane od prarodičů víc :)) Vy asi nebudete žádná intelektuální rodinka, ale píšeš romány pěkný kdyby ses mohl živit jako spisovatel beletrie

Dým bramborové natě..Anebo Pozor,vizita..tyhle dva filmy se mi pletou dohromady. Máme bohužel také v rodině takového statného valibuka,který sosá a práce je fuj,fuj.. Můj synovec přijede navštívit dědu jen pro peníze..je to smutné

tj
hodnocení

0x
Dočetl jsem to zhruba do půlky a mám dost. Pokud to není fejk, je mi z vás na *blee*. To se nestydíte tahat z rodiny peníze? Vy si nejste schopný dojít do práce a tam si je vydělat, případně přizpůsobit svůj život tomu, na co máte? Propadl bych se hanbou 10 pater pod zem být na vašem místě. To, že občas potřebuje s něčím pomoci je snad automatické a dělá se to, protože máte prarodiče rád - jakože zadarmo. No ty kráso. I pokud je to fejk, ten fakt, že někdo něco takového vůbec splodí *sok* .
Nebude to fejk..Bude to bohužel pravda..Někdo takhle opravdu žije a nepřijde mu na tom BOHUŽEL nic zvráceného..*alene*

hodnocení

0x

Vážně jsou Vaši prarodiče pro Vás a pro bráchu dojnou krávou? To si fakt neumíte vydělat peníze, ale taháte je bezostyšně z příbuzných? Kopla bych Vás i bráchu do pr...vysokým obloukem! Jste dospělej chlap, starejte se o sebe sám.

Rodiče udělali ve výchově ohromnou chybu - vychovali z vás dvě pijavice. Viz: Od rodičů jsme byli odmala vedeni k tomu, že když jsme něco chtěli, řekli jsme si babičkám a ty nám daly peníze. Proč Vám tedy peníze nedali rodiče, ale posílali Vás vydírat babičky?

To, že občas pomůžete prarodičům, to není zásluha, Vy jim vracíte tu péči, kterou Vám dávali, když jste byl malý. Že je vozíte po nákupech a po doktorech. Je to sice pěkné od Vás, ale není to nic, čím byste se měl prsit. Horší je, že z nich oba mámíte peníze. To si neuvědomujete, že staří lidé je také potřebují? Že to nejsou vaše kasičky?

Pokud potřebujete na zubaře, vyberte si z účtu. Ze svého účtu! *zed* Jste dospělý, jistě se živíte prací a tak prostředky na svůj život jistě máte, Babiččiny zuby to nejsou!

Děda je nervák, je nerudnej, luští křížovky...A co má, chudák, dělat, když k němu znáte cestu jen pro peníze? Kdybyste občas přišel na kafe, popovídal s nimi, přivedl je na jiné myšlenky, bylo by jim líp. A Váš otec je stejný kujón, jako Vy. Jste podle Vašeho vyprávění prostě rodina sobců, kdy každý myslí jen na sebe, kope sám za sebe a chce urvat, co se dá.

Nic mi po tom není, ale máte Vy a brácha rodiny? Manželky a děti? Myslím si, že asi ne, to byste se choval jinak.

A poslední - napsal jste si to sám. ...jestli nejsem nevděčná svině. Ano, jste a pod to se podepisuju. Vadí Vám, že Vám babička lže, ale Vy s bráchou jste daleko, daleko horší. Naživo bych Vás potkat nikdy nechtěla. Jaga.

Takhle ani snad soudný člověk nemůže uvažovat. Není to opravdu vymyšlený příběh? *ee*

doplněno 31.07.25 05:44:

Takže babička, když jí přišel důchod, se hned zbavila 4.800 Kč. 4 tisíce bráchovi, 1.800 Vám na ústní sprchu. A co jí zbylo? Mohla by ty peníze utratit za něco pro sebe. Staří lidé hodně doplácejí za léky, mohla by si dopřát třeba masáž bolavých zad, koupit si nějaké přilepšení k jídlu. Nenapadlo Vás někdy, že jí ty peníze chybí?

Poradila bych jí, ať si dá udělat nehty a nový účes. ;) Lepší, než živit dva bezedné pytle.

A vy jí je možná vrátíte, až Vám prvního přijdou úroky.*ee* Vy žijete z úroků? Zkuste mi místo toho prozradit, který den Vám chodí výplata. Neboli mzda. Připadá mi, že jste nemakačenkové oba dva. Jdu zvracet! HOWHG!

Už neumím počítat - pumpli jste ji o 5.800 Kč. To je dost na jednu babičku a 2 bezedné vyžírky.

lekarna

babajaga: Nevím jestli znáte,ale od 1.1.2025 je změna v úhradách za léky.

Děti do 18 let: 1 000 Kč

Dospělí 19–64 let: 5 000 Kč

Senioři 65–69 let: 1 000 Kč

Senioři 70+ a invalidé 2. a 3. stupně: 500 Kč

Po dosažení ochranného limitu přestanou pacienti v lékárně platit započitatelné doplatky. Rozdíl pokryje zdravotní pojišťovna přímo lékárně.Už se nebudou zasílat pacientům žádné přeplatky.

K tomu románu se vyjadřovat raději nebudu.Byl bych tady zase zablokován a slušně něco k tomu napsat mi nejde.

ltz
hodnocení

0x
Od malička jste byli vedení, že tu máte babičky a ony vám vše dají. Jenomže teď už jste dospělí, tak víte, že to tak není správné. Pokud vám jako vnoučatům něco dají sami od sebe, je to jejich rozhodnutí. Ale říkat si jim stále o peníze.. Jsou to prarodiče, ne banka, což by si měl hlavně bratr uvědomit. Ale pokud to babičce nevadí, tak ať sype.

hodnocení

0x

Mas ji rict babo neser, naval prachy nebo letis do duchodaku a vubec s ni o tom nediskutovat.

Jses na ni moc mekej.

hodnocení

0x

Nezajímavé kecy, ale to mě zaujalo: teď hledám práci... Brácha nemakačenko, ty nemakačenko, a nestydíte se z nich tahat peníze! Proč bys měl mít důvod urážet se? Jediné, k čemu máš důvod, je stydět se! A brácha taky!

hodnocení

0x
Tebe štve a frustruje, že prarodičům pomáháš nejvíce (samozřejmě z důvodu vlastního obohacení a ne z lásky), ale dostáváš za to nejméně peněz. Snažíš se nás i sám sebe přesvědčit, že to tak není, ale je. S bráchou jste oba stejní paraziti. Nemáš absolutní právo být dotčený nebo uražený. Máš právo mlčet a jít makat.

runner2
hodnocení

0x

"... jsme byli domluvení, že mi po důchodě dá 1800 na ústní sprchu. "

Tohle nemůže být pravda, že ne? Tohle je úplně zvrácený.

lekarna

Proč by to nebyla pravda? Matyldu už má,tak chce i zubní sprchu .Proč asi...*smich*

Jsem uražen právem?

hodnocení

0x

Viděl bych odpověď na otázku, že uražení asi ano.

Ale prosím kolik je vám let? Máte možnost vydělávat, máte na auto, kde se platí celkem dost za pohonné hmoty a pojištění, na úrocích dostáváte teda minimálně těch 2000 korun, které pak můžete vrátit, takže svoje peníze máte, ale musíte škemrat o peníze jako malé dítě u babičky? Na něco tak neslušného bych neměl asi odvahu a připadal bych si vážně trapně něco takového chtít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]