Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak dlouho vařit kuřecí vývar?

Od: standa odpovědí: 3 změna:

Zdravím, jak dlouho je podle vás lepší vařit vývar z kuřete, pokud dám maso s kostmi rovnou do hrnce s vodou před táhnutím, bez toho, aby maso s kostmi předtím opekl v troubě?

Děkuji

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

4x
avatar babajaga

Dělala jsem ho právě včera, s domácími nudlemi. Neopékala jsem to. Kosti, kůže a maso jsem dala do studené vody, sůl a snítku libečku, půlku menší cibule i se slupkou, pár kuliček NK a pepře. Když se začalo vařit, stáhla jsem na minimum a nechala jen tak probublávat asi 2 hodiny. Pěkně se to vyvařilo, i když z kuřete je to natotata. Hovězí bych vařila déle. Jaga.

 

hodnocení

3x
avatar babkazov

Dnes jsem takový vývar vyráběla z 6ti křidélek a kousku páteře a krku. ;) V 8 hod jsem dala na plyn hrnec a vlažná voda, přivedla jsem k varu a to celé vyklopila do dřezu. Opláchla jsem i hrnec i maso od úpěny a dala znovu do hrnce, zalila studenou vodou a postavila na nejmenší, úplně ztlumená hořák. Přidala jsem neloupanou cibuli a česnek, hrstičku celého pepře a 3 kuličky nového koření. A kořenovou zeleninu- půl petržele, větší kousek celeru a celou mrkev. Pod pokličkou takhle maloučko to probublávalo do 11.hodiny. Pak jsem přes cedník slila do nového hrnce a přidala libeček, kořenovou zeleninu jsem nakrájela kolečkem na bramborový salát, dochutila a zvlášť jsem uvařila vlaové nudle.

Naše babičky a maminky to vařily každá jinak a všichny jsme přesvědčené, že je to takhle nejlepší.


doplněno 28.07.25 16:47:

Když uvaříte více masa, fakt kuře, můžu dát typ, kromě kuřete na paprice? Odeberte cca 3 menší naběračky polévky a do ní natrhejte, nakrájejte maso, o kterém víte, že nesníte. A do ledničky s tím. Další den do pekáčku 2 naběračky rýže opláchnout, naběračku vody, na kostičky kořenovou zeleninu, nasekanou petržilku. Když máte doma kostku vývaru. Okoštovat, mělo by to být mírně přesolené. To celé uvést k varu a šoupnout na 10 minut do trouby. Zamíchat, znovu přikrýt, troubu vypnout a 10 minut nechat dojít. Skvělé rizoto, které je vysoce jedlé i za studena. *mnam*

 

vv
hodnocení

2x
Stačí půl hodiny ve vodě na k.křídla nebo 3/4hodiny na silnější maso.Varem se to zbytečně ničí a je z toho jenom maglajz.Do trouby to dávají jen hlupky protože tepelná úprava potravin nad 120 stupňů už vytváří rakovinotvorné látky v potravinách

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]