Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce na DPP, při hlavním pracovním poměru.

Původní název otázky: Prace na dpp pri hlavním pr.pomerz

Od: nora odpovědí: 4 změna:
Potřebuji si přivydělat na 300 hodin za rok na dpp. Pracuji na hlavní pracovní.pomer někde jinde,tady mám podepsaný růžový papír, u dpp ho nepodepíšu, bude to cca 11 000 strhnou mi 15% daň, ale to nejdůležitější pro me, budu muset sama si vyuctovavat daně? Nebo stačí že mi tu daň u dpp strhnout?
Děkuji moc

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokud máš hlavní pracovní poměr, kde jsi podepsala růžový papír, a na DPP ho nepodepíšeš, bude ti z každé odměny do 10 000 Kč měsíčně sražena srážková daň 15 % a tím to pro tebe končí – daňové přiznání podávat nemusíš, pokud nemáš jiné vedlejší příjmy nebo nechceš žádat o vrácení daně (například kvůli nevyužité slevě); zkrátka stát tě dál neřeší, daně jsou vyřízené automaticky.

nora
30.05.25 17:15
hodnocení

Díky moc

hodnocení

0x
Limit pro srážkovou daň při DPP pro rok 2025 je do 11.500,-/měsíc u jednoho zaměstnavatele (tedy lidově řečeno HPP jinde a DPP jinde).
Nikoliv 10.000,- uvedených výše.

Díky za upozornění. Dlouhou dobu to bývalo 10 000 Kč, a nyní se to změnilo. Tak jsem to měla v paměti ještě postaru.

*palec*;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]