Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neaktivní občanské sdružení

Od: karel44® odpovědí: 0

Ahoj, dobrý den všem.

V roce 2012 se s partou nadšenců vytvořilo občanské sdružení, které mělo 3 lidi.

Bylo to v rámci informování lidí v takovém meteorologickém okénku/koníčku.

Šlo čistě jen o založení s možností do budoucna se nějak rozvíjet. Parta meteo mladých nadšenců sdružení založila.

Dříve to nebylo složité a nic se více nějak zpětně nevyžadovalo. Aktivita byla spíše jen na tom internetu.

Majetek či závazky nebo nějaké granty...nic z toho.

Pak šel život dál a sdružení bylo neaktivní. Každý měl pak své rodiny a své zaměstnání.

Po x letech ale byla v rozhlase zpráva, že nově spolky budou mít datovou schránku. Při pátrání proč naše občanské sdružení jí stále nemá jsem přišel na to, že nejsme aktivní spolek. Že je třeba vše aktualizovat, že už nespadáme pod Ministerstvo vnitra, které sdružení posvětilo, kde se vše zakládalo.

No a protože jsme stále nekativní. Nikdo nemá zájem aktualizovat sdružení na spolek a vše ohledně toho, tak se podal návrh na zrušení. Podal to jen jeden člověk - ostatní již nejsou.

Tím pádem má proběhnout soudem určená likvidace - likvidátor. Což asi budu já. Co mám ale likvidovat, když majetek dřívejšího sdružení žádný nebyl. Nějaké dluhy nebo závazky také ne. Čistě se tedy dříve založilo sdružení jen na papíře a dál se nějak nerozjelo.

Co tedy rušit, když ani nedošlo k aktualizaci z občanského sdružení na spolek?

Jsem zvědav, jak se soud k tomu postaví ale určitě nejsme první či poslední sdružení/spolek, který prostě nebyl aktivní a v ničem více se neangažoval, něměl závazky atd.

Poradíte mi, jak se v tom dál postupuje?

Děkuji K.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]