Zdravím, má (ted už bývalá) spolužačka nám všem na škole neustále lhala (alespoň to si myslím) a proto si to tu chci ověřit jak to všechno je. Říkala nám že má údajně pojištění v Německu (bydlí 30km od hranic) je to vůbec možné s trvalým pobytem v ČR? Nicméně se prohlašuje za pendlera, což podle toho co jsem četla znamená že máte pracovní smlouvu v jiné zemi a minimalne jednou týdně se vracíte na trvalé bydliště. A říká jak tady v Česku pracovat nemůže a že musí jen v Německu a tam může až od září (snažila se nenápadně z nás vymáhat peníze a tohle byla její reakce na to když jsme jí řekli ať si najde brigádu) přijde mi to trochu zvláštní. Jeden čas prý údajně měla pojištění jak v ČR tak i v Německu, to mi přijde dost nereálný. Nehledě na to že jsme dva roky na škole dělali praxe ve firmě kterou jsme si vybrali a uzavřeli normálně pracovní smlouvu, měli jsme možnost i praxi v zahraničí kdekoli. Ona si vybrala Česko. Jak je možné že tedy praxi dělat v Čr může ale práci nebo brigádu ne. Přijde mi tohle celé jako lež a ráda bych ji urovnala argumenty jak to doopravdy je. Všem děkuji za případné odpovědi a prosím žádné rejpani. Jo a Google jsem zkoušela ale moc chytrá z toho nejsem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.