Jedná se mi o slevu na předplatném jízdném v Praze. Mám tři zdroje a každý píše něco jiného a nebo druhá možnost, že to jen já špatně chápu. Na stránkách pid.cz/... píšou, že invalidní důchodce 3.stupně má nárok na slevu na jízdném, ale pokud by chtěl předplatné jízdné, tak to musí být osoba v hmotné nouzi, další podmínka tam není, kromě potvrzení z úřadu práce že pobírá dávky. Naopak na dpp.cz/... je napsáno : Nárok na zvýhodněné jízdné si může uplatnit pouze osoba s pobytem v ČR, která je poživatelem invalidního důchodu pro invaliditu třetího stupně nebo je důchodového věku, která pobírá měsíčně se opakující peněžité dávky sociální péče z důvodu hmotné nouze nebo je poživatel invalidního důchodu, který nahrazuje starobní důchod Tady asi nerozlišují krátkodobé jízdné a dlouhodobé předplatné jízdné a na oba případy je jak to tady chápu na slevu podmínka pobírat jak důchod tak dávky a to současně. A z dopravního podniku mi přišla odpověď, že když zajdu s potvrzením o tom , že mám přiznaný důchod 3. stupně na prodejní místo, bude mi na lítačku následně provedena aktivace slevy v databázi k identifikátoru a mám slevu jak na krátkodobém jízdném, tak i na předplatném jízdném. Asi nemá někdo zkušenost jak to tedy je v reálu. Ještě v Praze nejsem, abych se zašel zeptat přímo na prodejní místo. Díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.