Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme tu nějakou šikovnou účetní, která by byla schopná mi poradit? Na "stará" kolena jsem se pustil do podnikání v uměleckém kovářství. V únoru se mi povedlo přesáhnout 12měsíční obrat milion korun a na finanční úřad jsem tuto informaci podal zároveň s tím, že dál tedy budu plátce DPH. Čekal jsem, že mi příjde dopis s instrukcemi jak, od kdy a s jakým DIČ. Dopis mi došel tento týden s tím, že měsíčním plátcem DPH jsem od začátku května a mám tedy dodat hlášení už za květen. To mě zaskočilo, já předpokládal, že mi třeba dojde dopis a tam bude "od dalšího měsíce jste plátce", do teď jsem vlastně neměl nic a nebyl jsem si jistý, fakturoval jsem tedy bez DPH- co teď? Má cenu zavolat paní na úřad a udělat ze sebe blbce, nebo jsem prostě něco nevěděl, je to tak normální, že to pošlou takto zpětně?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.