Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se daní prodej 3D grafiky/fotografii na zahraničních eshopech?

Od: dordanek odpovědí: 0

ahoj,

Nemáte někdo zkušenost s tím jak se daní (a jestli se musí danit) prodeje na zahraničních eshopech s fotografiemi/3D grafikou (např. TurboSquid, Unreal Marketplace, Unity Assetsstore atd. * většinou mají sídla v USA)? Když mám i jiné zaměstnání (živnost mám pozastavenoum - Příprava a vypracování technických návrhů, grafické a kresličské práce, ale to neni problem ji znova obnovit ).

Mám hodně obsahu, který by šel prodavat a něco si snad v dnešní domě přivydělat (odhad je tak 1000 $ rocne, ze by to mohlo dát). Ted mám na turbosquidu asi 2 modely co mi za posledních 5 let vydělali 35$ takže jsem to nějak víc neřešil, ale vím díky tomu, že daně v místě sídla te společnosti si např. právě Turbosquid strhne a zařídí místni zdanění, ale co u nás?
Nevím jestli se to vůbec vyplatí, dávat tam toho víc a vydělat už třeba kolem těch 10 - 20 000Kč ročně, pokud je pro to potřeba nějak složitá byrokracie, nutnost se registrovat a platit DPH atd.
Díky za případnou odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]