Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soud o dědictví

Od: el odpovědí: 0
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit nějakou radu, názor nebo cokoliv.
Před několika měsíci mi zemřel tatínek a já s mým bratrem (25let) jsme zdědili vše po taťkovi. (Dům, auto..) a máme to půl na půl. Ale jelikož jsem to po jeho smrti nezvládla a ležela jsem přes měsíc v nemocnici, tak bratr úplně se otočil proti mě. A za mými zády prodal taťkovo auto a peníze si shrábnul (samozřejmě mi o peníze nejde) . Ale já sama do teď nechápu, jak to mohl obejít a prodat ho. Něco se mi na tom nezdá. Teď v týdnu mám schůzku s právníkem a nevím tedy, co mám pořádně řešit a jaké nároky bych mohla mít, na co všechno mám právo apod.. Nechtěla jsem jít proti vlastnímu bráchovi, ale ono mi moc jiného nic nezbývá, jelikož jsem musela kvůli tomu všemu odejít ze školy a od té doby bydlím u strýce, jelikož mě bratr doma nesnese. (Než taťka zemřel, tak jsme všichni tři bydleli pohromadě). Jen bych se chtěla zeptat zda nemáte někdo zkušenosti s takovouhle situací? A co by popřípadě bratrovi mohlo hrozit? Nechci zajít tak daleko, aby musel jít třeba do vězení, přeci jen je to můj bratr a já i přes to všechno ho mám ráda. Jen prostě když něco neudělám, tak zničí on mě.
Jinak je mi 20 let, ale opravdu nemám absolutně žádné zkušenosti s tímhle vším.
Ještě jsem zapomněla dodat, že bratr má exekuci a je hodně zadluženej a proto si myslím, že se chová tak jak se chová.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]