Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Legální používání učebnic online pro studijní účely

Od: kulisak odpovědí: 0

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli mi můžete poradit, jakým způsobem mohu legálně jako lektor cizích jazyků pracovat s materiály - učebnicemi a poslechy, pokud jsem nucena přejít na online výuku. Pokud mám jako lektor zakoupené učebnice s poslechy, jakým způsobem s nimi mohu pracovat, abych neporušovala práva? Je možné nahrát poslech např. do Google Classroom, kde si ho student pouze poslechne a není mu umožněno jeho stažení? A co zadání k poslechům, které vychází z učebnice? Pokud si pro studenty vytvořím formuláře nebo prezentace na základě učebnice a uvedu zdroj a autora, je to dostačující? Jde mi o to, že připravuji studenty na konkrétní jazykové zkoušky a potřebuji plně využívat dané učebnice, které bohužel neexistují jako oficiální e-book. A co když potřebuji využít např. fotografie nebo nějaké části knihy? Jakým způsobem je mohu studentům zprostředkovat? Sdílením obrazovky? Děkuji za případné info.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]