Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, uvažuji o změně křestního jména. Vím, že to není příliš složité, stačí přijít na matriku s tisícovkou, rodným listem, občankou a vyplnit formulář. Přesto mám několik dotazů ohledně tohoto procesu.
- kde všude musím své nové jméno oznámit (jsem student, nepracuji)
- jak probíhá oznámení nového jména bance, pojišťovně a dalším, kteří se ho nedozví automaticky
- studuji, tudíž mé staré potvrzení o studiu bude nejspíše obsahovat mé staré jméno, to samé platí u nějakých papíru ohledně bydlení, které má matka, se kterou bydlím, čas od času nese do nějakého úřadu
- jaký vybrat valný důvod, aby byla změna jména schválena (četl jsem, že stačí "osobní důvody")
- jaké vás napadají další důsledky změny jména, na které bych musel brát ohled, které zde nejsou vypsané
- stojí něco nový rodný list?
- kolik peněž budu celkově potřebovat
Řidičák a pas nemám, čili za nové neutratím, myslím, že včetně nového OP a karty od banky bych se mohl vejít do 2000 kč. Děkuji za odpovědi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.