Zdravím všechny, Má manželka (není z ČR ani EU) začala od dubna podnikat - učí angličtinu. Pro jednu společnost brigadně, pro druhou má živnostenský průkaz. Mě otázky zní: Pokud má jen IČO a ne DIČo je plátcem daně či ne? Pokud ano, co musí udělat, pokud ne, opět co musí vše udělat? Na úřadě nám neřekl nic a já s podnikáním zkušenosti nemám. Dále by mě zajímalo, stále nemá české občanství tak jestli musí platit stejnou zálohu na pojišťovně jako my? Opět nikdo nic nesdělil takže platíme momentálně jen neodkladnou péči která zahrnuje nutných 60000€. Muže si zažádat o klasickou kartičku pojišťovny jako máme my? Predtim ji v zaměstnání měla... od zaměstnavatele. Děkuji za rady tipy a triky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.