Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

OSVČ vedlejší – dobrovolné přihlášení k DP

Od: kmet odpovědí: 0
Dobrý den,vyplňuji přehled o příjmech a výdajích pro OSVČ. Od poloviny tohoto roku jsem se stal OSVČ vedlejší, protože pracuju na DPČ s vyšším výdělkem, ze kterého je mi hrazeno sociální pojištění.Při vyplňování přehledu jsem narazil na možnost zakliknout toto:Vzhledem k tomu, že jsem v roce 2019 nedosáhl/a z výkonu vedlejší SVČ zákonem stanoveného příjmu pro povinnou účast na důchodovém pojištění OSVČ, přihlašuji se k této účasti dnem podání tohoto přehleduNechci, aby mi chyběla odpracovaná doba na důchod, ale vycházím z toho, že do důchodu se mi počítá doba odpracovaná na DPČ. Je tedy nějaký důvod, proč bych mohl chtít výše uvedenou možnost zakliknout?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]