Nejste přihlášen/a.
ne, to nejsou podvodníci v pravém slova smyslu. Nakupují v Číně za pár korun a vám prodají za dvojnásobek až trojnásobek ceny. Málo zdůrazní, že své zboží dostanete v rozmerzí 30-60 dnů. Opravdu čekejte. Na 99% své zboží dostanete.
Z číny je často doprava zdarma, ale je to vykoupeno dlouhou dobou přepravy. Huglo.cz je stejné jako známější Vevio. O něm taky všichni prohlašující, že jsou to podvodníci, ale jen špatně přečetli co mají v podmínkách.
Doporučuji tam už nenakupovat a rovnou si to koupit na ebay.com nebo aliexpress.com, kde je stejné zboží, ale za podstatně nižší ceny. Navíc můžete komunikovat rovnou s odesílatelem (trackování balíčku apd) a ne se zlobit s Huglo, které patrně nemá šnaci takovou podporu stíhat. Chybami se člověk učí. Tato chyba, ale není tragická... čekejte.
Zajímavostí je, že pan inženýr už jeden takový eshop měl modelty.cz, který už zavřel... někde v poslední době a otevřel Huglo.cz
Ještě má nachystáno poridsi.cz, bezdopravneho.cz, onlando.cz, diamido.cz, whitero.cz, shopyre.cz a ještě asi dalších 10. Máme se nač těšit.
A jak tak vidím, je to stejný člověk, který má i to VEVIO Ten tedy jede!
Na zboží od Hugla čekám dva měsíce, dnes jsem jim znovu psala, že chci vrátit peníze, odkázali mě na to, že vlastně mohou doručovat zboží až 365 dnů po uhrazení takže se obávám, že jsem pozbyla 750,- Kč
Určitě nenakupujte!
Já se napálila již u Vevio.cz, které již končí..
Toto je přímo z webu ČESKÉ OBCHODNÍ INSPEKCE - RIZIKOVÉ E-SHOPY:
Dle registrace i obchodních podmínek a fungování stránek se jedná o další mutaci e-shopu stejného provozovatele (ROPETA LTD, identifikační číslo (CRN): 11761407, se sídlem Enterprise House 2 Pass Street, Oldham, Manchester, United Kingdom, OL9 6HZ), který má weby vevio.cz a huglo.cz, před nimi však varuje ČOI již delší dobu. Důvod stejný, tedy z webových stránek není jednoznačně zřejmé, kdo je prodávajícím, tedy s kým spotřebitel uzavírá smlouvu a vůči komu může uplatňovat svá práva. Česká obchodní inspekce registruje vysoký počet stížností, které se těchto různých portálů stejného provozovatele týkají. Z uvedených důvodů zařazuje Česká obchodní inspekce i tuto verzi stránek stejného provozovatele mezi rizikové weby.
(30. 03. 2020)
NENAKUPUJTE ZDE!
Kde Vevio nekončí, pouze se přesouvá na jiné domény. Tyhle domény mají vždy život cca půl roku a až se nakupí nespokojenci a negativní reklama objeví se nová doména, kde je vše lautr stejné. p Ing. Zdeněk Čabla má prostě nervy a spoustu domén. Jejich seznam je zde: poradte.cz/...
Ježíšmarjá, tady je zase naivních troubů! Kdy se naučíte číst obchodní podmínky? Skoro všechny tyhle e-shopy v nich mají dodací lhůty až 60 dní! Takže s placením před měsícem, 6 týdny apod se vám vysmějí a vy budete akorát trapní/é. A ani tahle lhůta není definitivní, existují přece objektivní potíže.
Takže místo brečení na poradně se raději naučte číst obchodní podmínky a když se jedná o český e-shop s dodací lhůtou až 60 dní, rychle z něj utíkejte, jsou to šmejdi! Nakupujte raději na e-bay, aliexpress apod. Dodací lhůty sice podobné, ale ceny třetinové a spolehlivost min. 99,99%. Osobně mám dobrou zkušenost i s obchodem LightInTheBox.com, kde za pakatel koupíte všechno možné a podmínky dodržují.
Ano je to podvod! Zde info z ČOI :
huglo.cz
Z webových stránek není jednoznačně zřejmé, kdo je prodávajícím, tedy s kým spotřebitel uzavírá smlouvu a vůči komu může uplatňovat svá práva. Česká obchodní inspekce registruje vysoký počet stížností, které se tohoto internetového obchodu týkají. Z uvedených důvodů zařazuje Česká obchodní inspekce stránky mezi rizikové.
Prověřování z mé strany proběhlo bohužel až po platbě - jsem - 4000,-
Dobrý den, taktéž jsem byla podvedena. Objednávku jsem odeslala ve čtvrtek 26.3.2020 a myslela jsem si, že roušky dorazí v pondělí max. úterý. Až dneska jsem zagooglila a zjistila tuto skutečnost. Zaplatila jsem jim necelou tisícovku. A podle tracking no. je balíček v Číně, myslela jsem si, že mají vše skladem. (
Taky jsem obednala a nic zaplaceno. Nikde nevam neodpovi, takze jsme priosli o penize. Nemaji tu soudnost podvadet lidi. No poresim to s pravniky. Hanba Tahat z lidi penize a to jen chtela dcera blby sluchatka-
Je to tak. Taky jsem objednala 2ks dětských roušek. U zboží byla uvedena sleva 50% tak jsem je objednala. Ale ve finále jsem zaplatila celou částku bez slevy. Navíc bylo uvedeno 5 ks skladem. Ale už se neobtěžovali napsat skladem u dodavatele. A když jsem jim psala emaily vůbec žádná odpověď. Takže čekám, jestli vůbec nějaké zboží příjde. Za ty drahé penize! Zloději! ĆOIku na ně! A pořádnou pokutu!
V poslední době je dodací lhůta z Číny 60 dnů. Někdy taky má obchodník nemalou lhůtu na přijmuti objednávky. Některé zboží objednané v březnu bylo již doručeno. Ovšem některé objednávky z ledna nic. Asi záleží na lokalitě. Každý obchodník je odjinud. Totiž již dva obchodníci se ozvali, že Systém kvůli koranoviru toto nerespektuje a u v některých starších objednávek respektuje dodací lhůtu 60 dnů až od 15. března a tato dovrší v polovině května.
Dobrý den, požádala jsem o vrácení peněz, objednávku jsem provedla 3.3., přišla mi informace, že moje zásilka je na cestě, ale číslo zásilky je nedohledatelné. Bohužel v době objednání jsem ještě žádné negativní recenze nenašla.. Vyplnila jsem formulář na vrácení peněz, napsala jsem dva emaily, stále bez odpovědi. Nyní budu čekat 30 dní na to, jestli mi vrátí peníze... Mám se obrátit na ČOI?
Děkuji moc za radu
První reklamaci můžete zkusit uplatnit cca 3. dubna tj po měsíci pokud nemají v podmínkách 60 dnů na doručení, pak až 3. května... Huglo to objednalo v Číně (snad) a ti mají takhle dlouhou dobu doručení. Musíte počkat a příště nakoupit jinde.
Dobrý den, také mám zkušenosti že nekomunikují a peníze nechtějí vrátit, Omylem jsem zaplatila dvakrát. Nejprve že mám vyplnit protokol, který jsem vyplnila, odeslala a prý odpoví za 2 -3 pracovní dny a je to skoro 14 dnů a nic. Napsala jsem jim 2 emaily, dnes jsem dala poslední výzvu jinak se obrátím asi na ČOI nebo nas Policii. Prosím o radu kam se mám obrátit. Děkuji
Dobrý den, zboží zaplaceno 4.2.2020, dne 5.3.2020 napsali, že zásilka je ztracena, dodnes nekomunikují a peníze 1697,-Kč nevrací. Nedoporučuji, obrátím se na ČOI .
Platba předem je normální. To musíte udělat i u AliExpress, Wich a jiných. Platíte v dolarech. Teda Vy zaplatíte normálně korunou a banka přepočítá a odešle v $. A toho se asi lidé nejvíc bojí, nebo co. Jinak si nedovedu vysvětlit, proč nakupují u těchto překupníků, u kterých mají zboží o hodně dražší a nemají žádné výhody. Pouze to, že si myslí, že když to zaplatí v korunách, tak je to český prodejce, který je spolehlivý. A tady dělají tu největší chybu a nechají se nachytat. Ale když nad tím tak přemýšlím, tak ani nejde o to nachytání se, ale o to, že dotyčný člověk vůbec nic nečte. Viz tazatel. Ten ani neví, že dodání zboží není do týdne, ale spíše do měsíce a déle. Podle mne si myslí, že objednal v tuzemském e-shopu. Takže čekejte, možná že Vám zboží ještě přijde, ale nepočítejte s tím, že to bude odpovídat té kvalitě, kterou si představujete. Ale zrovna u tohoto překupníka se dá očekávat, že to zboží ani nedojde. Jediné co můžete dělat je čekat a už nikdy v tom obchodě neobjednávat. Pokud zboží nedojde, peníze zpátky nedostanete.
Odpovídám na předchozí příspěvek. Na ČOI je zcela zbytečné se obracet , protože vám odpoví , že tyto podvody neřeší a máte se obrátit na občansko právní instituce. Takže stejně nic nevyřešíte . Já jsem si ztěžovala na Vevio.cz , poslali mi místo kabátu nějaký hadr a Ráj prádla,, kde mi nevrátili po několika urgencích peníze zavrácené zboží.
Zkoušela jsem u nich veškerou komunikaci jak přes telefon, email i messenger. Na messu se ani po 3 týdnech nikdo neozval, o objednaném znoží není žádné info skoro 3 týdny, žádný email nic. Ještě chvíli počkám jestli se neozvou, jinak bude asi návštěva na jistém úřadě.
Taky jsem naletěla 31.1 jsem si objednala a máme tu duben akde nic tu nic ! na email nereagují, přikláním se k hromodné žalobě!
Nic jsem si neobjednala (jen jsem se koukala) a stále po mně chcete peníze! Buďte tak hodní a už mě neotravujte
Objednala jsem zboží 19.2.20 a mám stejnou zkušenost. Nekomunikují, zboží nemám...připojím se k žalobě. Stále mají reklamu na FB.
Dobrý den ,
také jsem se asi nejspíš spálil s firmou Huglo , je to asi 14 dní co jsem si u této podvodné firmičky objednal repirátory a t z důvodu že inzerovali odesíláme zboží na vaší adresu do 24 hodin ale bohužel jsem do dnešního dne nic neobdržel , jsou to podvodníci objednávají vše na Wish a zadají dodavateli vaší adresu a nic víc je nezajímá , nemají žádné sklady a nebo něco podobného , takto může podnikat ,,podvádět ,, úplně každý , nechápu jedno že jim obchodní inspekce nezakáže podnikat ale ono by to bylo zbytečné jednu firmu by zrušili koupili by jsi další s.r.o.a pokračovali dále. bylo by dobré se spojit a podat hromadnou žalobu na pánové a hlavně v dnešní době když jsme v krizové situaci a každý schání respirátory , roušky jen kde se dá a naivně věří těmto šmejdům , proto bych navrhoval aby jsme se spojili a podali hromadnou žalobu myslím a jsem o tom přesvědčen že by nás soudní systém s tímto nevyhodil protože tato firma využívá lidí v krizové situci
Asi mají pravdu. Skutečně teď Čína již zase odesílá brzo. Jenže dodací lhůta je 60, ale taky mám 90 dnů.
Objednala jsem si též u firmy Huglo a ve výpisu jsem zjistila ,že peníze odešli do VB do Manchestru , do nějakého podniku , který se zabývá oděvnictvím a určitě ne výrobou roušek.!
Dobrý den,
Pokud budete někdo podávat žalobu na huglo,tak se k vám přidám. Též jsem naletěli.
Děkuji
Dobrý den všem,
i já se přidávám s negativní zkušeností. Pokud by se podávala žaloba, ráda se přidám. Musí se překročit částka 5 000 Kč, aby to policii zajímalo.
Pokud má někdo zájem, napište.
Dobrý den, ráda se přidám, zaplatila jsem před 3 týdny, vše dle instrukcí, správné číslo účtu i variabilní symbol. Od té doby mi chodí upozornění na mail i sms o neuhrazené objednávce, dnes "poslední upomínka". přes online podporu jsem již 2x nahrála potvrzení o úhradě, aby "mohl jejich pracovník spárovat". Nic, komunikace pouze s robotem. Takže 1541 Kč pryč ::/ Tohle nesmí prpcházet, i když jsme si měli ovšřit solidnost eshopu
Od jmenované fa. Huglo.cz jsem 27.2. 2020 objednal Hyg. roušku na ústa za 199.-resp. 257. Kč na dobírku
číslo obj. 624778 - číslo zakázky - 34402. Zatím nic nedodali není dovolání .
POZOR ŠMEJDI !
Taky jsem asi po trech mesicich od hugla dostala balicek s jednou detskou rouskou ze 6 kusu, co jsem si objednala. detska rouska stala 249 kc a zaplatila jsem za ní ve finale 800. Bohuzel az ted ctu tady recenze a je mi jasne, ze na muj mail nejspis reagovat nebudou. Taky si rada pridam k hromadne žalobě
A to vám nebylo ani divné, že nikde roušky nejdou sehnat, ani v Číně, a obchod (nejen tento, ale i mnohé podobné, které se najednou vynořily na netu) jich nabízí tisíc v tisíci vzorech?
Jistěže je možné podat TO, zadat podnět ČOI a podobně, ale ujišťuji vás, že tenhle boj s podvodníky nevyhrajete. Je zázrak příspěvek nad vámi, že vůbec dostal někdo aspoň jeden kousek látky a je záhadou, proč vůbec se podvodníci namáhali.
Dobrý den,
také jsem naletěla. Objednala jsem 10 ks roušek za 237 Kč. Po asi 50 dnech mi přišla 1 ks jednorázové roušky z Číny. Reklamovat nic nelze, protože přes jejich www rozhraní na zprávy nikdo nereaguje a na mail se odpovědět nedá. Takže asi tak. Naštěstí mě tento podvod stál pouze 237 Kč. Zkoušela jsem reklamovat platbu přes Českou spořitelnu, ale tím, že jsem to platila z účtu, tak s tím nic neudělají. Prý obrátit se na policii..
Dobrý den, objednala jsem si 17.3.2020 dva respirátorky a dnes 27.4.2020 dorazily na zásilkovnu blízko mého bydliště (také překvapení, nečekala jsem, že to přijde na zásilkovnu, ale mně jako balíček do ruky), už jsem psala trestní oznámení, tak unikli o vlásek :D Každopádně ceny přemrštěné, ve výsledku jsou to stejně podvodníci.
Každopádně ještě doplňuji, na email mi dorazil od "CONTACT@HELLONOREPLY.COM" zpráva, v které se píše, že mi byl doručen balíček a je tam ikonka "NAJÍT POŠTOVNÍ ÚŘAD" na to neklikejte, je to falešný odkaz, který má špatnou koncovku a pravděpodobně to poškodí počítač. Uživatel se prokazuje totožností jako "Česká Pošta", ale to jsem si ověřovala i u České pošty a tam mi potvrdili, že to je podvodný obsah, že to není od nich. Takže na nic neklikejte a čekejte, buď se dočkáte nebo ne. Emaily si ukládejte zvlášť, snažte se jim psát a pokud Vám ani po uvedené lhůtě nepřijde balíček, podejte na ně trestní oznámení, dá se řešit.
Dobrý den, objednal jsem tam zboží a zaplatil (šlo o jeden kabát za 900. Zdálo se mi to levné, ale říkal jsem si přinejhorším mi vrátí peníze. Dodnes (je to 40 dnů od objednání) jsem nedostal ani zboží ani peníze zpět. Urguji prostřednictvím elektronického formuláře, ale je to zřejmě podvod, neboť to psalo Čekejte 30 dnů, někdo od nás se Vám ozve. Na vše odpovídá robot, živého operátora se nedočkáte. Recenze jsou falešné a firma pravděpodobně neexistuje. NENAKUPOVAT!
Firma Huglo.cz, jak zde již mnohokrát zaznělo, jsou skutečně pouze a jen podvodníci. Objednala jsem si u nich zboží v prosinci, nic se nedělo, tak jsem kontaktovala jejich email, na který tehdá někdo jednou a naposledy reagoval, najednou má zásilka, která měla být doručena během pár dní, byla údajně vyřízena - což znamelo, že ji odeslali prý někde z ciziny a měla být doručena nejdéle do půlky února,což už samo o sobě vypovídalo o nesolidnosti. Samozřejmě nepřišlo nic. Ano, je to moje osobní chyba, že jsem si neověřila věrohodnost stránek e-shopu. Posléze jsem dohledala konkrétně tuto "firmu" jmenovanou na stránkách ČOI. Jediné, co je na tom skutečně smutné je, že to v závěru ani tu ČOIku vlastně nezajímá a člověk nemá žádné dovolání. Ano, ví se o tom, ale dále si tu někde vesele fungují a nikoho to nezájímá a nebude s tím nic nikdo dělat, jako ČOI či policie. Těch podvodů už muselo být natolik, že přece musí být jasná prokozatelnost podvodu.
Pokud se koná hromadná žaloba, určitě se přidám. S.
V čem vidíš podvod. Podvod z hlediska zákona je pokud by v okamžiku kupní smlouvy nabízející věděl, že ty zaplatíš a on nic nedodá. Dnes jsem objednával z Číny a největší spokojenost a dodací lhůta je 90 dnů. Tak si počkej.
Jen tak mimochodem. Před 14 dny přišel dron. Za pár dnů se i při vypnutí točila vrtule. Reklamoval jsem. Ani ne za 12 hodin napsali že vracejí peníze. Objednal jsem nový. Bohužel ČNB zvedla kurs skoro o 2 Kč.
Zdravím, asi jste naletěl jako ostatně spousta z nás. Balík jsem platila také převodem, jelikož dobírka vlyvem virusu nebyla možná. Balík jsem objednávala už skoro před 3 měsíci a stále řeším tento problém. Ovšem bez úspěšně! Podpora 24/7 je uplne na ho*no! Balík se mi ocitl v Belgii a asi po tydnu čekání koukám znovu a balík byl nenalezen objednávka zrušena. Žádná reakce z jejich strany. Přímo nulová. Peníze proletěly jen tak oknem stejně jako nedoručená objednávka. Ovšem jiný kontakt než podpora 24/7 není. Pokud něco vyřešíte ráda si přečtu jak jste to dokázal. Přeji hezký zbytek dne.
Dobrý den, 2 objednávky nedorazily. Na jednu už nám vrátili peníze. O další vratku peněz jsem dnes žádal, protože nedorazila ani druhá objednávka. Vůbec nekomunikují, k žádosti o vrácení peněz nepřišlo ani potvrzení do mailu. Na dotaz prostřednictví formuláře na stránkách e-shopu huglo.cz také žádná reakce. Zkuste vyplnit formulář na vrácení peněz (viz. reklamace/vrácení zboží). Rozhodně již nikdy nebudu u huglo.cz nic objednávat, pouze ztracený čas. Snad přijdou aspoň peníze zpět.
Začátkem března jsem objednávala u Huglo 10 ks roušek. Přišla mi jedna jediná, takže mě přišla pěkně draze. Reklamovala jsem několikrát, posílala několik mailů, e-shop ovšem vůbec nereaguje. Jsou nespolehliví. NEDOPORUČUJI!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.