Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nemáte s tím někdo zkušenost?
Podal jsem výpověď a mám sehnanou novou práci. Zaměstnavatel dluží na koho se podívá, výplaty chodí se zpožděním. Pracuji ve firmě 15 let. Za posledních 5 let se zde vystřídalo několik managerů - dělali změny, stěhovali kanceláře - jedni mysleli, že se uklízí moc, druzí, že málo. Další vymysleli, že lidi budou pracovat od tolika do tolika. Po nich přišli další a zase to vrátili zpátky a přidali další tabulky - z řádků udělali sloupce, ze sloupců řádky ...(to jen pro dokreslení situace).
Statutáři jsou ale vysmátí a hýří vtipem a optimismem. Od léta zaměstnavatel neplatí sociální a zdravotní pojištění (a to ani část za zaměstnance - zaměstnancům to srazí, ale neodvede) a neplatí se ani sražená daň z příjmu. To vím přesně, protože pracuji na účtárně.
Minulý týden byli naši páni ředitelé na sociálce. Čekali jsme, že přijdou alespoň trošku "vyhoukaný", ale kdepak. Přišli rozjaření, jak kdyby byli někde nasávat a hlaholili, že je vše v pořádku a nic se neděje. Poplacávali se po zádech, že to sociálce všechno vysvětlili.
Včera večer se v insolvenčním rejstříku objevil záznam - banka podala návrh. Dnes ráno jsme se dotazovali vedení a opět stejný scénář - smích, pohoda, nic se neděje a právníci vše vyřeší.
Tak mám 2 dotazy:
1) Je vůbec možné, že zdravotní pojišťovny, finanční úřad a sociálka nemají od léta platby a nepodniknou žádný kroky? Jde o desítky milionů korun a je možné, že se podaný návrh na insolvenční řízení dá tak jednoduše vyřešit, jak tvrdí naše skvělé vedení?
2) Co bude s našimi výplatami pokud insolvence opravdu poběží?
Uf, ještě, že mám tu novou práci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.