Dobrý den,podal jsem si žádost minulý týden žádost o sirotčí důchod. Nicméně, teď trochu bojuji se školou, né teda že by to byla nějaká novinka, to jsem bojoval vždy a měl jsem problém najít něco, co by mě naplňovalo a bavilo, ale teď od smrti mé matky jsem takovej roztěkanej a možná víc zbrklej. Já studoval uměleckou školu, pak jsem přešel na dost technickou školu s autama a teď že půjdu na ekonomickou školu, kde mi uznají rok z té umělecké a taky nejsem moc technickej typ.Ale zjistil jsem, že si moc nepomůžu. Respektive nemám pocit, že bych tam zustal do maturity, stejně bych přešel od začátku roku na něco víc kreativního i za cenu vyučního listu. Navíc oproti té předešlé škole o dost horší spojení a ti učitelé jsou takoví jako, že jsem přelétavej, starej, co na to rodiče. A mně se nechce jim vysvětlovat, že jsem poloviční sirotek.Takže mně vlastně napadají dvě možnosti a je to vlastně i tak trochu dotaz. První možnost, co mě napadla, přijít zítra do školy, od které jsem přišel s prosíkem, že se chci vrátit. Tam to pro mě není taky žádná hitparáda ale mám perfektní spojení. Druhá možnost je zkusit si do konce týdne najít uplně jinou školu která by mě částečně mohla bavit a byla v Brně a ne v nějakých kotěhůlkách. To jsou asi všechny mé možnosti. Protože když změním školu, musím to do 8 dnů nahlásit na sociálce. A když zůstanu tam kam jsem přešel, pak si najdu něco jinýho, tak asi bude dost blbý v jeden měsíc nahlásit dva přestupy na ruzný školy, to mám strach aby mi to vůbec schválili. Máte nějaké zkušenosti s tím, jak by na to OSSZ pohlížela, jestli by to mělo vliv.Budu rád za Vaše rady i ke škole. Ke vzniklé situaci, ano vím, mám co jsem chtěl, tak ať si dojíždím do školy s mizerným spojením. Ale z mé strany to bylo impulzivní, zbrklé jednání. Od té tragedie jsem upřímně rád, když do té školy nemusím, protože mě tam pobyt nedělá moc dobře. Ani po mém bydlišti, protože lidi mě znají, já je ne. Osobně bych si na těch pár měsíců našel práci a od září nastoupil na novou školu s vyhraněným oborem co mě bude bavit, ale otec si to moc nepřeje a já nevím jestli ho poslouchat. Plnoletej jsem dávno. Jestli chcete popovídat, tak mi zanechte svůj email, ale vzhledem k situaci zde nechci psát moc podrobností.Díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.