Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní smlouvou + DPP a další DPP poradíte?

Od: onda30 odpovědí: 0

Ahoj mám dost zapeklitou otázku.

pracuji ve firmě,kde mam dost slušnou mzdu s tím,že je základ 23 tis hrubého a velké prémie,které jsem dostával.

Firma před 2 mesící přišla s tím,že ví jak nám přidat pomocí nějaké agentury, která ty prémie přesune na dohodu o provedení práce,kde firma ušetří za daně a nějak s tím,že si perete oblečení,pracujete z domova a já nevím co to je fuk. Prostě mi řekli budeš mít o 2500 čistého víc. To jsem podepsal. Jenže mezitím došli,že mi dávají výpověď a mám 2 možnosti. Buď podepíšu k 31.8. dohodu a dají mi červencovou výplatu v plné výši včetně té dohody a tu srpnovou vyberu dovolenou a dají mi ji plnou taky! anebo 2 měsíční výpovědní lhůta,ale nedají mi absolutně prémie a budu mít jakoby 3 výplaty základ těch 23 hrubého. Tak jsme říkal jako pro pracák potřebuji co nejvyšší mzdu,ale jak mi potvrdíte,že to dodržíte? No to musíš věřit nemáme důvod tě odrbat bla bla znáte to? Poradíte co s tím? Je to velcie ošemetné. Navíc říkám však u dovolené mi nedáš plnou mzdu a to mi slíbil,že i tak,že budu mít max výplatu co jsme míval.

Další věc byl jsem zoufalý,že si nic nenajdu všude platy o 10 tis míň,ale večra jsme byl na pohovoru a přímo majite po 15 minutách hovoru mi dal okamžitě nabídku a přeplatil mě. Nechtěl ani reference od vedoucího a když jsme řekl,že to mám tošičku dál na dojíždění hned vytáhl,že mi přispějí na benzín. a chtěl by abych nastoupil ještě v srpnu,ale jelikož smlouvu budu mít tady v této firmě co se mnou vyjebala, tak vůbec nevím co dělat. Protože Dohody o provedení práce bych měl 2 . Dál se do 10 tis se nemusí danit nic to víme,ale abych nebyl na tom tratný,protože podepsanou slevu na dani mám v té první firmě že rozumíte je to hodne zapeklité. chtěl jsme si dát 14 dní oraz,ale on mě tam hodně chce a řekl,že mi dá tak týden:D. Zase Tu práci chci opravdu hodně. prosím o rady díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]