Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká má práva žena v tomhle státě?

Od: valerie* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, potřebovala bych nejen se poradit s vámi a hledám u vás pomoc. Chtěla bych vědět, jaké práva manželka v tomhle státě má. Přes půl roku mi marodi manžel, ten je teďka v nemocnici v rehabilitační péči, protože není doma a musela jsem všechno vyřizovat, tak nechala jsem si udělat Opatrovnictví ke všem běžným právním úkonům, manžel má z druhého manželství děti a ty si dělají, co chtějí. Vyhodili mě z bytů, na trvalé bydliště nemůžu, tam mě také nechtějí pustit a ještě k tomu je tam manželova matka, která ta má věčné břemeno. Tak jsem šla bydlet k dceři. Měli jsme psa a ten se ztratil, před nedávném jsem ho našla a vzala jsem si ho do bytů, ale za půl hodinky se pro něj přišla jeho exmanželky, která násilně vnikla do bytů a napadla mě a ještě k tomu vyhrožovala a odvedla si psa, podala jsem trestní oznámení a za tím se nic neděje, pes je na manžela a já nemám papíry, protože schránka, co v ni měl je uložené byla bez mého souhlasu odevzdána synovi, tak že doklady má on a já si další nemohu udělat, protože mají psa. Volala jsem policii a ta mi tvrdí, že manžel tam má ještě trvalé bydliště a že je tam má i pes a prý exmanželka říká, že je její, že ho nabyla za svého manželství, ale to není pravda, já jsem vůbec netušila že tam u nich pes je, vůbec bych s tím nesouhlasila, a z manželem není řeč, ten je teďka psychický natom špatně, pořád je to horši, než lepši, před pár týdny málem neumřel na sepsi, a já mám strach, že skončím na ulici. Když nejsou schopní mi dát, ani psa, na kterého mám nárok, co pak ty jiný věci, co jsme nabyli za manželství. Prosím poraďte mi, na právníky nemám, manžel má dluh, ten mám platit, na to je zákon, ale na vrácení papíru a jiných záležitostí nemám nárok na nic. Syn je u policie, tak se navzájem krisu, já už nevím, co s tím. Děkuji za pomoc a radu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

1x

Valerie, aby vám mohl někdo odpovědět, musíte přesně napsat o co Vám jde, pěkně popořadě. Je zřejmé, že jste rozrušena, až se sklidníte, napište znova. Jde Vám o manžela nebo o psa nebo o něco dalšího? Jinak nevím, co Vám poradit. PT /stařenka/

pt, žena ženě lépe porozumí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]