Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zastydlá rýma

Od: haninka* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám zastydlou rýmu. Co s tím? Nemá někdo nějakou zaručenou radu? Inhalace, hodně pít, antibiotika mi nezabíraj... Prostě něco co by mělo obecně fungovat. Díky moc, nechce se mi na ORL.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Haninko, mimo rad kolegů jsem našla i jako velmi účinný prostředek - křen. A ten skutečně dokáže protáhnout. *smich* Jinak, když se to přežene - mně vždy pomohlo čichat k chlebu. *cteni*
KŘEN
Velmi posilující účinek na naši obranyschopnost má například křen. Obsahuje dostatek důležitých živin a má antibiotický účinek. Křen dokáže v našem těle účinně eliminovat infekce a je výborným doplňkem léčby při nachlazení, angíně a chřipce.V případě nemocí spojených s kašlem a rýmou nám ale křen prokáže ještě jednu skvělou službu. Jeho silice rozpouštějí usazený sekret na sliznicích dýchacích cest - jak v nosních dutinách, tak v plicích a průduškách. Tento účinek pocítíme už při jeho krájení či strouhání, projevuje se typickým slzením, stejně jako u cibule.
Křen s medem
Křen najemno nastrouháme a 2 lžíce křenu smícháme se lžící medu. Užívat bychom pak měli 3 x denně jednu čajovou lžičku, u dětí dávku raději o něco snížíme. Už za moment po jeho konzumaci pocítíme, že se nám "spouští rýma", snadněji odkašláváme a lépe se nám dýchá.
Jablečný křen
3 lžíce strouhaného křenu, 2 nastrouhaná jablka, šťáva z půlky citronu. Vše promícháme a podáváme jako přílohu k vařenému masu
Křenová šlehačka
250 ml smetany ke šlehání, 4 lžíce nastrouhaného křenu
Ušleháme tuhou šlehačku a lehce do ní vmícháme křen. Podává se šunkou jako šunkové rolky nebo s tenkými plátky hovězího uzeného jazyka.

1jara*

Tak takhle si představuji babské rady.To pocení hlavy sice dělal už i Standartenfuhrer Close. Ale není to praktické.

kytka*
hodnocení

0x

Každý má vyzkoušeno něco jiného,dobré je natočit do umyvadla horkou vodu jak nejvíc snesete a ponořit ruce nad lokty a přitáčet aby voda opravdu byla horká a setrvat cca 10 min. Pak si udělejte do nádoby vařící vodu s tea tree olejem -kapkami 5-6 kapek a hoďte si osušku na hlavu a vdechujte , musíte první opravdu silnou dávku vydržet až do zchladnutí. Je to opravdu silné ,protáhne Vám to dutiny až do mozku*smich*, ale vydržte . Pak si dám na prst čínskou mastičku a strčím si ji co nejdál do nosu . Je to vítr, ale mě to pomůže . Držím Vám palce ať to přejde co nejdříve . Dobrý je též sprej /ten ale dnes nejspíš nekoupíte / mořskou vodu do nosu.

1jara*

Přesně jak píše Kytka, u té inhalace ještě ponořit nohy do velmi horké vody. Poté zalést do peří. a horký čaj.

doplněno 31.01.10 12:12:

Po této proceduře nebo během ní se nesmíte prudce ochladit. Výsledek procedůry poznáte až tak za dva dny.

jabraka*
hodnocení

0x

K inhalaci používám eukalyptový olej,v lékárně je lahvička za pár korun.Jinak jako Kytka.

JABRAKA

haninka*
hodnocení

Tak díky moc, tee tree mam, jdu na to. Já už jsem to zkoušela, ale asi jsem nevydžela moc dlouho. Jen na okraj, taky mi říkal kamarád, že je dobré inhalovat vincentku.

kytka*

No vincentka je také dobrá ,ale spíš proti kašli. Ale každému zabere něco jiného ,jsem moc zvědavá jestli Vás Tea tree protáhne:D. Ještě se Vám svěřím ,že od doby kdy jím silně pálivé věci -neznám co je zastydlá rýma . To vždy smrkám už při jídle, mohu Vám říct,že už jsem na ostrém závislá, manžel říká ,ty jsi schopná si napálit i krupicovou kaši*vtip*ale mě to dělá dobře. Když tak navečer napaření zopakujte. Uleví se Vám .

kt8d5*
hodnocení

0x

Jedna stará paní doktorka radila uvařit brambory ve slupce, potom je dát do mísy, naklonit se nad ni, na sebe hodit nějaký velký hadr a vidličkou ty brambory jakoby rozmačkávat a tu páru, co z nich jde, inhalovat.

kytka*

také zajímavé /ty brambory/

Dcera když byla maličká a trpěla na tyto neduhy, manžel ji vzal vždycky na klín pod osušku a že bude inhalovat , nechtěla ,řičela, a pak jí tam do nádoby hodil sirky a říkal teď foukej , ať plavou- tím ji zabavil a ona jak se musela nadechovat , tím vlastně ty výpary vdechovala a pomohlo jí to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]