Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Remeslnik: driv pausal ted platce DPH

Od: strelec odpovědí: 0

Dobry den,

pracuji jako remeslnik OSVC roky jsem platil jen socialni a zdravotni pojisteni. Dan jsem nikdy neplatil protoze jsem se vzdy vlezl s fakturaci do 800 tis. Ted uz jsem se ale musel prihrasit k platcovstvi dane protoze mam fakturaci nad milion korun.

Odvody platim dal ty jak mam vypocitane. Pani ucetni mi podava kazdy mesic kontrolni hlaseni. V drtive vetsine fakturuji s prenesenou danovou povinosti (delam pro velek firmy) proto dan mesicne neodvadim zadnou.

Bohuzel pani ucetni odjela na dovolenou a nemela mi cas vysvetlit jak to mam delat s naklady. Mam si od pracovnich veci jako jsou monterky rukavice kancelarske veci atd. schovavat listky?

Jestli to dobre chapu kdyz si koupim kalhoty za 1000kc a nemam ten mesic vymerenou zadnou dan (protoze jsem vse fakturoval v prenesene) dalsi mesic mi stat vrati 21% z ceny techa kalhot?

Ponizim si temito naklady i dan ze zisku (ktera je tusim 15% a plati se az v dubnu). A z jake castky se dan plati? Je ze zisku nad 800tis jako kdyz jsem byl jen v pausalu?

predem diky za odpoved...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]