Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náklady na léčbu při fyzickém napadení

Od: fitko* odpovědí: 0

Dobrý den, zajímalo by mě nasáledující:

švagr napadl matku 72letou, ta byla s poškozením krční páteře léčena 2měsíce, ošetřeující lékař to zaznamenal a odeslal ji i na Policii ČR a pak to měla řešit přes přestupkovou komisi. Bohužel matka promeškala 3měsíční lhůtu(uvedla ho jako osobu blízkou) k podání návrhu na přestupkovou komisi, takže to odložili.Čekala totiž, že se ji příjde zeť omluvit či dcera. Nakonec dcera i zeť začali tvrdit, že ji nic on neudělal, že si to matka vymyslela. Dcera ji tvrdí, že musel za její léčbu hradit VZP léčbu cca 5tis.Kč.Zajímalo by mě, jestli bez rozhodnutí o vině -přestupkové komise , může VZP nárokovat tyto náklady po viníkovi,který vlastně nebyl usvědčen. Já jsem matku viděl těsně po incidentu a bylo evidentní, že tam fyzické napadení bylo,celý krk měla zarudlý, záda poškrábaný. .Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]