Nejste přihlášen/a.
V červenci 2011 mi ČMSS (Liška) schválila meziúvěr ke stavebnímu spoření na rekonstrukci domu ve výši 300 000 Kč. V tehdejších podmínkách bylo, že mohu celý meziúvěr kdykoli splatit se sankcí 0,5% z cílové částky st.spoření, pokud ho zruším. Pokud ho nezruším, mohu splatit celých půjčených 300 000 a stavební spoření si ponechat.Teď ta situace nastala, potřebuji domek prodat, tak jsem se na milou stavební spořitelnu obrátila s dotazem. A výsledek? Stavební spoření musím zrušit a zaplatit 5% z cílové částky jako pokutu za to, že chci doplatit úvěr předčasně. Dovede mi někdo poradit, zda se dá proti takovému jednání bránit?
Navíc od 1.12.2016 vstupuje v platnost nový zákon o spotřebitelskému úvěru, který říká, že by měly být sankce u všech poskytovatelů sjednoceny a neměly by přesahovat 1% z předčasně splácené částky. Víte někdo, jak se v této situaci domoci práva?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.