Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz ohledně nového spotřebního zákonu vztahující se k hypotéčnímu úvěru.
Jedná se konkrétně o hypotéční úvěr od České Spořitelny.
-končí mi fixace v lednu 2017
-banka mi nabídla sepsat dodatek s lepším úrokem
Dotazoval jsem se, zda mi budou platit podmínky dle nového spotřebního zákonu. Dle vyjádření banky se podmínky budou vztahovat při změně fixace:
-konkrétně možnost mimořádných splátek max vyšší 20% , bezplatně
Bylo mi řečeno, že se na mě budou vztahovat staré obchodní podmínky ( podepsané smlouvy do 30.11.2016), nicméně možnost mimořádných splátek se bude řídit platným spotřebním zákonem.
-Ve starých obchodních podmínkách je uvedeno, že mimořádné splátky, není možné vkládat až po ukončení fixace
-V novém dodatku, který mi byl zaslán k podpisu je uvedeno, že další mimořádné splátky není možné v vkládat, nebo jen za poplatek.
-Výše uvedený text v dodatku, mi bylo nabídnuto spořitelnou, že jej bude možné vypustit, ale jejich právníci nevypustí větu. Že tento dodatek se vztahuje k podmínkám předešle smlouvy, a věci, které nejsou v dodatku uvedeny zůstávají neměnné....
Tak jsem z toho trochu rozpačitý, všichni operátoři mi říkají, že po novém roce budu moci vkládat mimořádné splátky do výše uvedené částky ke smlouvě, která byla sepsána před datem 30.11, nicméně co je psáno je dáno...
Jaký je na to Vás názor?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.