Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Školení mzda?

Od: david63® odpovědí: 9 změna:
Dobrý večer
Má zaměstnanec právo na mzdu od zaměstnavatele když je vyslán na školení?
Šéf tvrdí že ne ale já si myslím opak.
Hledal jsem v zákoníku práce ale asi jsem hledal špatně.
David

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Nevím, co na to zákon, to vám tu poradí někdo znalejší v těchto věcech, ale vzdy, když jsem byl vyslán na školení (ať už jako nováček na zaučení nebo později na další školení), jsem to měl počítáno jako normální pracovní den. Ale také bude záležet, co máte přesně ve smlouvě či v mzdovým vyměru a jaký typ mzdy pobíráte.

iz*
hodnocení

1x

Šéf má pravdu, mzda náleží jenom za výkon práce.

Za účast na školení (stejně jako za dovolenou) Vám náleží náhrada mzdy ve výši průměrného výdělku.

ctenar*
hodnocení

0x

§205, §230, §232, ...

Že by jsi byl " dlouhodobě nezpůs/..." ?

hodnocení

Jednalo se o 8 střed po sobě jdoucí plus jeden den zkoušení. Takže se pravděpodobně o dlouhodobou nezpůsobilost nejedná.
majsterjoe*

Zkrátka pokud máš v pracovní smlouvě danou určitou kvalifikaci, kterou musíš splňovat, zaměstavatel tě pošle na školení a hradí nejen mzdu (například tě pošle na školení do německa, tak to taky nebudeš přece doplácet ty)

doplněno 04.12.16 21:21:

zákon 262/2006 zákoníku práce, § 205 citace:

Překážky v práci z důvodu školení, jiné formy přípravy nebo studia

Účast na školení, jiná forma přípravy nebo studium, v nichž má zaměstnanec získat předpoklady stanovené právními předpisy nebo požadavky nezbytné pro řádný výkon sjednané práce, které je v souladu s potřebou zaměstnavatele, zasahuje-li do pracovní doby, je překážkou v práci na straně zaměstnance, za kterou přísluší náhrada mzdy nebo platu (§ 232).

hodnocení

Tak dělat zaměstnavateli charitu je cesta do pekel. O zvyšováni té nutné kvalifikace která by vyplívala ze smlouvy se zatím nejedná . Ale po optání jestli náhovou bych to neměl mít proplacené tak že mi to,, školení zaplatili a učetní říkala že na to nárok nemam,, :) ( to že by učetní měla vzplanout v pekle si dlouho myslí celá firma bez vedení )
hodnocení

A mohl bych tě poprosit o ten paragraf přesně?
doplněno 04.12.16 21:20: To je pro majsterjoe
ctenar*

Odkaz na zákon je v mé odpovědi výše.

krtek*
hodnocení

0x

samozřejmě, že má...dokonce zaměstnavatel má povinnosti tuto mzdu uhradit včetně všech paušálních výdajů...dopravné, stravenky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]