Nejste přihlášen/a.
Také zdravím.Co já vím,tak městské úřady již OP nedělají.Musíte zajet na magistrát,tam zažádat.Úřednice s Vámi vypíše rovnou formulář a hned Vás i tam vyfotí.Pracovní dlouhá doba je v pondělí a středu do 17.hod.Budete si muset ten čas udělat,bez občanky jaksi nelze existovat
Omlouvám se.Ano,jsou to obce s rozšířenou působností
Např. zde.
doplněno 23.06.15 13:14:S tou frontou to je pravda.Mám od loňska nový...Čekala jsem poprvé cca dvě hodiny,při vydání asi hodinu.
záleží na tom, odkud jste. Jestli jste z dědiny, pak žádost podáte na magistrátu vašeho spádového města. Jestli jste z města, pak zajděte rovnou na váš magistrát. Tam už vás nasměrují.
No ale věc není tak snadná. Při vstupu na magistrát si vytisknete lístek s pořadovým číslem a prosedíte se frontou. Až na vás přijde řada, pak půjdete do kabinky, tam u přepážky vyplníte všechny údaje, rovnou si vás tam i vyfotí a za pár týdnů si půjdete pro nový OP. No a jak si půjdete pro nový OP, tak se prosedíte další úplně stejnou frontou. Připravte se na tvrdou zkoušku trpělivosti, protože čekací doba může být i několik hodin.
- no, jak kde- já jsem v 20 -tisícovém městě na Karlovarsku čekala asi hodinu (v květnu)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.