Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se dává cizincům práce a pro čechy není

Od: ruza* odpovědí: 73 změna:

Nejde mi na rozum, proč jsou v naši zemi lidi, kteří neustále se snaží najít práci, podstupují různá výběrová řízení, pohovory a zaměstnavatelé je nechtějí příjmout a Ti lidi sedí v depresích doma na sociálních dávkách a cítí se meněcenný, že nejsou společnosti potřebné po strance produktivity práce.Když přijede nějaký cizinec z východu,tak nemusí projít výběrových řízením ani nikdy nedostane e-mail typu." Bohužel na toto místo jsme vybrali vhodnějšího kandidáta" Dostane cizinec práci v naši zemi snadno a bez přísných výběrových řízení. V naši zemi je těžké se i se vzděláním dostat na nejobyčejnější práci dělník výroby pod firmou do kmene..Musí být ten uchazeč jeden z nejlepších, jinak vyberou někoho jiného.A ten, kdo nebyl vybrán, tak musí stále zkoušet hledat, nechat se ponižovat od zaměstnavetelů, jak jsem já špatná a nikdo mne nechce vzít do práce.To musím mít mozek Alberta Einstaina , když chci normální obyčejnou českou práci v Čechách, nebo lézt šéfům do zadku?Funguje tento model i jinde v Evropě prosit se o práci a všichni mne odmítají příjmout? Dříve se říkalo, kdo chce pracovat, práci si vždycky najde. Pracovat dneska není o tom, že člověk má zájem,ale o tom jestli je VIP známý někoho nebo cizinec.Jinak může umřít hlady, to je kapitalismus novodobé společnosti. Bránit slušným a poctivým lidem pracovat a vytvářet soukromý řetězec známých a ostatní mají hold smůlu a můžou klepat na dveře firem třeba celý život bez úspěchů a prochodit podrážky u bot.Kamarádka mi řekla ať jdu na DISCO, sbalím nějakého šéfa, vyspím se s ním a už patřím do té lepší skupiny VIP.známí a mám práci hned. To je hnus se kvůli práci takto ponižovat.

doplněno 09.05.15 12:30:

Podle mého názoru v Německu ten kapitalismus je jiný než v Čechách. Klade se důraz na úctu k zaměstnanci, u nás můžete ležet pod lavičkou, to jsme si vyzvonili na Václaváku všichni v roce 1989. A Ti nezaměstnaní Němci jsou Ti bohatí, co už nemají zapotřebí pracovat, jsou majiteli podniků, něco pronajímají, mají dědictví, vlastní akcie. Tak si cestují po světě na luxusních jachtách a užívají života.Bohatí nezaměstnaní netrpí jako u nás chudí nezaměstnaní.

73 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

amadeus*
hodnocení

7x

Ja vam reknu, proc jste nezamestnana.

1. nemate co nabidnout zamestnavateli

2. to, co nabizite, nikdo nechce

3. to, co nabizite, nabizeji jini levneji/kvalitneji

Vas komentar mi prijde neuveritelne naivni a hloupy. Jak jiz nekdo zminil, cizincu jsou tu dva, respektive tri, typy. Kvalifikovani - zaplnuji mista, na ktere neni dost odborniku z domaciho trhu. Nekvalifikovani - vykonavaji prace, o ktere mistni nestoji, nebo pracuji za takovou almuznu, za kterou by Cech nevstal z postele. No a pak jsou tu ti nelegalni, kteri delaji kdo vi co, kdo vi za kolik s rizikem, ze je chyti a deportuji.

Jestli se vam to v CR nelibi, jdete to zkusit do nejake zeme, kde maji utopii. Jednim z bonusu, ktery jsme si vycinkali, je prave ta svoboda. Pokud se vam nelibi kapitalismus, zkuste KLDR. Kamkoli pujdete, urcite se na vas uplne tresou a maji pro vas pripraveny manazersky post.

ruza*

Odpověď pro pana Amadeuse na 3.klíčové body proč já nemám práci.

1.nabízet zaměstnavateli sex nechci.(co většinou všechny nadržení chlapi hledate,že...?)

2.Jestli zaměstnavatel nechce znalosti a dovednosti a hledá jiné kulišárny, nejsem tomu nakloněná (společné pivní párty, drby firmy, krásné nohy v minisukni, blond vlasy-barbie),plácání po zadku, ohmatávání aj.moderní praxtiky šéfů.

3.Jestli mladá studentka co bydlí u rodičů je ochotna šéfovi pracovat za 20Kč.na hod.a živí ji rodiče, tak já pod cenu nemůžu jít z prostého důvodu.

Platím nájem, inkaso a musím se živit a to dnes není levná záležitost pro samotnou ženskou.

amadeus*

Vase defenziva me opravdu chytla za srdce :-D

Pokud se uchazite o zamestnani nekde na private pripadne eskortni agenture a nenabizite sex, tak se nedivte, ze vas nechteji prijmout. V pripade, ze se uchazite o jina zamestnani, je nabidka sexu se zamestnavatelem irelevantni a jen potvrzuje body c.1 a 2

Pokud studentka nabizi svou praci za 20Kc a vy za 200Kc, pak se nedivte, ze zamestnavatel si radeji vybere ji. Vzdyt by to byl naprosto neekonomicky hlupak, kdyby si radeji vybral vas. To mu/ji snad nemuzete mit za zle.

ruza*

Pro pana Amadeuse.

Běžte si podnikat, když tomu rozumíte a máte kapitál. To už vás zahltí jen vidina těch peněz a lidskost se úplně vytratí.Víte, jaký je rozdíl mezi poctivým podnikatelem např.Tomášem Baťou a dnešním kravaťákem co má jen na živnosťáku napsáno nákup a prodej a říká si Velký pán vážený podnikatel?Nevíte..?Tomáš Baťa to myslel upřímně a záleželo mu na spokojenosti zákazníků a peníze nebyli to nejdůležitější v jeho životě. Dnešní model podnikatele je: nahrabu si co nejvíc peněz a prodám i nekvalitní zboží, pocity, spokojenost zákazníků jdou stranou. a víte, v čem je paradox. Někteří mají nahrabáno hodně a pořád skuhrají že mají málo.A vůbec je netrápí, že prodali zákazníkovi nějaký kšunt. Běžte si koupit originální české poctivé sklo broušené kde...?není.Rozprodáno-zkrachováno.Přeprodává se všechno Made in Vietnam-China. A v tom nevídím umění dnešního podnikání.U západního turisty byste asi neobstál s kvalitou z východu.

hodnocení

5x
To jsou zas srovnávání, bohatý nezaměstnaný Němec, co vlastní podniky a renty, se má lépe než chudý nezaměstnaný Čech. Ujišťuji vás, že i bohatý nezaměstnaný Čech, co má podniky a renty, se má lépe než chudý nezaměstnaný Čech, dokonce se má lépe i než chudý nezaměstnaný Němec.

ohneta*
hodnocení

4x

A já se ptám, proč dostane Čech práci v Německu, když je spousta Němců nezaměstnaných?

doplněno 09.05.15 12:56:

Majitele podniku přece nemůžete označit jako nezaměstnaného. Nebo si doopravdy myslíte, že se ten podnik vede sám? A je to pro mě celkem překvapení, že v DE nejsou žádní chudí nezaměstnaní.

lidus*
hodnocení

3x

Čech v Německu (nejen tam) dostane práci přesně z toho důvodu, proč ji v ČR dostane Ukrajinec,Vietnamec... za ty peníze by totiž žádný jiný (domorodec) nedělal. Vaše kamarádka asi ví o čem mluví. Můj společenský postoj je tu dobře známý a z toho důvodu jsem zbytek svého textu smazala, hádat se nechci. L

hodnocení

3x

Jsem ten typ, který se neofrňuje nad žádnou prací. Když peníze nebyly, sehnala jsem si aspoň brigádu, přitom jsem byla na ÚP.

Nejdřív popíši kolektiv. Dělaly se mnou 4 Ukrajinky a jeden Moldavec. Ukrajinky byly už starší paní, příjemné, jedna prý inženýrka. A co jsme dělaly? Třídily ohromné kontejnery se starým vojenským materiálem. Jeden byl plný tvrdých a plesnivých starých vojenských bot, v druhem samé vojenské trenky, v dalším bundy...Promočené od myší, rozhryzané, občas člověk natrefil i na myší hnízdo. Smrad že by jeden pad. To se mělo přebírat, kompletovat, co bude možné ještě prodat, co vyhodit. Vyhazovat se moc nesmělo, vše až odsouhlasil vedoucí.

Ty Ukrajinky tam byly přes nějakou agenturu. Žily na ubytovně, 30 km od zaměstnání. Ale do práce a z práce je vozili malým mikrobuskem. Dělaly denně od 6 do 18 hodin, včetně sobot. Jen neděli měly volnou, to si něco uvařily a v ruce přepraly. Pračku tam neměly. A za to dostávaly měsíčně 18.000 Kč. Jednou za rok jely domů, na měsíc. Většinou prý na jejich Vánoce. V Čechách neutratily skoro nic, vše vezly rodinám. Jedna měla manžela také na práci v cizině, v Německu a viděli se spolu jednou za rok, pokud i on dostal dovolenou na Vánoce stejně, jako ona.

Moldavec byl na tom ještě hůř. Starý člověk, prý bezdětný vdovec, doma prý nikoho nemá. Tak mu bylo jedno, kde je. Takový jednodušší, ale nebyl zlý. Když jednou v kontejneru byly /nevím, jak se tam přifařily/, staré pánské boty - civilní, celé ochozené, vedoucí je chtěl vyhodit. Moldavec prosil, aby mu je dal, jsou prý lepší, než ty jeho. Dostal je a děkoval, jako by dostal poklad. Hned se do nich obul. Ani ho nezajímalo, zda je to jeho velikost, ale měl boty!

Tak jsem také změnila názor na cizince. Znáte někoho, kdo by se ochotně hrabal v bednách plných myšiny? A navíc 12 hodin denně? Za tu práci byli rádi, pracovali ochotně a dobře. Ale málokterý Čech by tohle chtěl dělat.

Takže občas s nimi vymetou to, co nikdo jiný nechce. Jaga.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, vydržte - vláda hlásí, že ekonomika jde nahoru, tvoří se nová pracovní místa, budou vyšší platy (takže, i inflace), nálada podnikatelů je skvělá a lidé utrácejí. Cizinci zde pracují buď nelegálně nebo legálně. Buď jako nekvalifikovaná pracovní síla nebo na vysoce kvalifikovaných pozicích. O to první není u našich občanů zájem (málo se platí) a na ten druhý post je málo odborníků. Věřte vládě a bude zase lépe. Zdravím!

uska*
hodnocení

2x

Nemohu s vámi ve všem souhlasit. U nás také dělají cizinci, ale na pozicích, kde není možno sehnat pracujícího Čecha. Když znáte pracujícího cizince, tak proč nezajdete za jeho šéfem a nezeptáte se jej, zda můžete nastoupit mésto něho?

U vás je něco špatně. Životopis? Motivační dopis? Zdravotní stav? Vystupování? Můžete něco navíc nabídnout zaměstnavateli než nabídne cizinec? Jste ochotna do práce dojíždět nebo se za prací odstěhovat? A nebo chcete konkrétní místo, které na trhu práce není volné a nehodláte se učit (rekvalifikovat) na něco jiného. A co tak dělat sám na sebe jako OSVČ? Souhlasím,, že lepší volná místa dostanou známí známých atd.

Pokud ve firmě vezmete i podřadnější práci a ukážete, že máte na víc, tak při uvolnění jiného místa firma šáhne raději do řad svým zaměstnanců než přijmout lidi z ulice.

Brblání, fňukání, ani zvonění klíči vám nepomůže. Začněte pracovat u sebe a uvědomte si vaše chyby, aby mohlo dojít k nápavě.

hodnocení

2x

Já taky hledám jako divá... Posílání životopisů a motivačních dopisů pořád dokola po čase unavuje. A napadne Vás, má to cenu? Když jdu na pohovor, připravím se na něj pečlivě, nakonec se zaměstnavatel skoro na nic nezeptá. Neřekne ani, kolik si vydělám, ale zeptat se na prvním pohovoru nemám. Když se zeptám na otázky, na které se mám ptát na 1. pohovoru, tak na mě koukají, jak na ufona. Nakonec se ozve prý až za týden a půl. Dříve to bylo do tří dnů nebo hned ten den. Zkrátka je to těžký. Bez známých člověk neudělá ani ránu. Taky uvažuju, že pojedu dělat do Německa. Kdo to nezažil, nepochopí. Sytý hladovému nevěří.

doplněno 09.05.15 16:32:

Tady když seženete práci na pokladně, dají vám přestávku třeba až po 8 hodinách a ani nemrknou. Musíte dělat, dokud nezhebnete. A když se ozvete, tak už vás nechtějí. Jak je to v Německu, nevím.

doplněno 09.05.15 16:54:

A jednou v prodejně pečiva mi řekli, že přestávka na jídlo není. Jenom kouřová a já nekouřila. Tak jsem chodila s jídlem na záchod, abych se vůbec najedla. Byla jsem tam na 8 hodin.

buss
hodnocení

1x

Já se ptám, máte o tu práci za jejich podmínek zájem? Za tu cenu prodávat svoji pracovní sílu? Proč se neptáte poslanců na to, co odhlasovali? Ostatně můžete též dělat kde chcete, jen mít tu odvahu odjet. Pojedete na východ? Lidí je dost a někteří jsou vybíraví, kdysi jsme se divili, proč nedělají Němci, že? Také měli, mají gastarbajtry, ne? Zkuste podnikat a dávejte vysokou mzdu. Nastudujte si, co je to kapitalismus (kolik jich je?), máme co někteří vyklíčovali. Kdysi byla dokonce povinnost pracovat. A můžete přece podnikat, královsky platit a ne se prosit.

bagar*
hodnocení

1x

Cizinci (především Ukrajinci) totiž pracují za podmínek, za kterých by Čech nikdy nepracoval! K těm pohovorům, táta dělá vedoucího a má na starost přijímání nových lidí. Nedávno dal jeho podřízený výpověď. Firma tam dohodila jednoho zaměstnance z jiného města ale i přesto, že místo bylo obsazené, tak musel táta udělat výběrové řízení a následně je pozvat na pohovor. Je to celkem častý jev a právě z toho důvodu lidé často práci nedostanou. Prostě je místo obsazené dřív, než ho vůbec na pohovor přijmou.

Pokud vás nikde nechtějí, zřejmě bude chyba i ve vás. Ať už vzdělání, předchozí zkušenosti, znalosti jazyků apod. Nestává se moc často, že by vysokoškolák s praxí a znalostí alespoň 2 cizích jazyků seděl doma bez práce.

ja1
hodnocení

1x

Protože jsme blbí.

pohanka*
hodnocení

1x

Hodně cizinců pracuje na pozicích, jak uvedla B.J., kde by Čech nešel ani náhodou. Dále pracují mnohdy za menší mzdu, než by měli platit nám, pracují denně více hodin, ne jen 8, pracují běžně i v sobotu, není problém pro ně přijít i v neděli, mnohde pracují načerno a neodvádí se za ně žádné daně a pojištění. Bydlí někde skromě, bez rodiny a jejich vidinou je vydělat co nejvíce peněz, proto jim nevadí pracovat co nejvíce hodin. U nich doma je hlad, bida, není práce a proto si mnozí práce váží a pracují bez reptání, a vyhrožování odbory.

jakoola*
hodnocení

1x

wau, tolik zloby v jednom článku Až mi běhá mráz po zádech.Nesnášíte západ , nenášíte východ, nesnášíte chudé, nesnášíte bohaté.Pokud jdete na pohovor s těmito názory , tak vám garantuji, že zkušený personalista vaši nesnášenlivost odhalí po třech větách.A nikdo nechce mít v kolektivu člověka s takhle výrazně převládající negativitou.Otázka sice nebyla položena, ale odpovím : přemýšlejte raději o tom, v čem chybujete Vy. Pozitivní lidé vyzařují pohodou a elánem ,negativní oproti tomu ubírají energii kolektivu a z malých problému vytvoří během chvíle megaproblém.Nechci vás urazit , ale přivést k zamyšlení.Hlavu vzhůru a nepitvejte věci, které nemůžete ovlivnit a soustřeďte se na to ovlivnit můžete

doplněno 11.05.15 22:50:

to ruza- chytrýmu napověz...

ruza*

Odpověď pro paní jakoola. Pozitivní lidi vyzařují pohodu. Pán Krejčíř nebo Kožený, také vyzařovali pohodu a úsměv na tváři, když chtěli získat důvěrů lidí. Když získali, tak nahrabali pro sebe miliony a utekly za kopečky. Ráda byste se s těmi úsměvnými tvářemi, v krásném módním obleku se solidním vystupování sešla?Idol dnešní doby-usměvavý manažér.A co teprve upocený a špinavý horník? Na něj už byste se dívala skrz prsty negativně, že se tváři utrápeně, zničeně a nemá úsměv na tváři? Řeknu Vám, že Ti nejfalešnější lidi se nejvíce přetvařují.A obyčejní lidi, co jsou odrbaní o výplatu to dají otevřeně najevo a stěžují si, kolik ji je v naši zemi.A kolik je podvodníků-kravaťáků, kteří nepřiznají své všechny příjmy a tváří se nenápadně,jako že se nic nestalo.Já vždycky stála za poctivou prací obyčejných lidí.Obírat, mlžit, vykořisťovat své poddané to není zásluha.Dneska už se začít podnikat ani nedá, když už je všechno vytunelovaný.

Ruzo, je mi vás líto, jelikož s těmito názory budete dřít bídu vždycky, bohužel. Pokud se chcete mít lépe, je potřeba změnit myšlení, od toho se vše odvíjí. Lidé si buď stěžují, jak se mají špatně anebo hledají řešení, jak svůj život zlepšit. A věřte, že všichni úspěšní a bohatí patří do té druhé skupiny. Ale všechno to začíná tím pozitivním myšlením. To je první krok k úspěchu.
Lidem, jako jste vy se v reálném životě vyhýbám, protože mi nic užitečného nedají, jen ze mě vysávají energii. Každý jsme strůjcem svého života a jaké si to uděláme, takové to máme. Vymlouvat se na okolí nemá cenu.
doplněno 11.05.15 23:54: V tom případě nechápu, proč zakládáte toto vlákno, když vám současný stav vlastně vyhovuje a nechcete nic pro zlepšení vaší situace nic změnit.
Jinak, když jsem psal o úspěšných a bohatých lidech, nemyslel jsem podvodníky a tuneláře. Je spousty lidí, kteří jsou úspěšní a bohatí a poctivý. A není k tomu třeba ani potřeba milionů. Ne vždy je to otázka peněz, každý má v životě jiné priority, ale je důležité jít si za nimi a ne si jen stěžovat, že to nejde.
Za deset let se tu můžeme potkat znova na poradte, ale bojím se, že vy budete stále tam, kde jste teď. Pokud se chcete mít v životě lépe, vaší největší překážkou jste momentálně vy sama.
ruza*

Pro gismo:Radši budu poctivýma rukama dřít s pocitem lidské důstojnosti než bohatnout podle vašeho názoru za každou cenu, jak to chcete Vy. Líbí se Vám ponikatelé typu Kožený,Krejčíř, tak to dejte s nimi dokupy a budou Vás lidé milovat za krásné úsměvy.K čemu mi bohatství a pocit viny z podnikání?díky nemám zájem.

parazit

To gismo Dříve se tomuto typu lidí říkalo parazit a těžko někoho potkávali, prototože byli tam, kam by patřili i dnes.

doplněno 12.05.15 02:13:

Jeden MUDr kterého si vážím, pronesl větu. Nejúspěšnější jsou ti co kšeftují s hodnotami, které vytvořili úplně jiní. Dodávám. Doufám, že jim pšenka dlouho nepokvete.

doplněno 12.05.15 02:13:

Jeden MUDr kterého si vážím, pronesl větu. Nejúspěšnější jsou ti co kšeftují s hodnotami, které vytvořili úplně jiní. Dodávám. Doufám, že jim pšenka dlouho nepokvete.

fifina
Milá Ruzenko,udělejte to jako ja vypadnete co nejrychleji z tyhle smradlavy,strašlivý země.já jsem šla pracovat do německa a bylo mě 44. Odpovědi některých lidí o tom jaká jste neschopná a ze je chyba ve vás se vám potom budou zdát směšné a ubohé.chce to mít jen "koule" vypadnout.
Obavám se, že na to paní koule mít nebude. Ono nadávání na situaci je jednodušší než udělat něco proto, abych se měl lépe, bohužel. :/

junek
hodnocení

1x

Myslím že máte zkreslené představy. Dovolím se Vám oponovat..

Ať pracuje ten, kdo chce...

Ať má více peněz ten, kdo více pracuje..

Ať se má dobře ten, kdo se o sebe stará...

Myslím, že to nemají jednoduché ani cizinci...ani Češi, jenomže Češi si stále stěžjí.

Co se týče Nemecka, pracoval jsem tam cca 6 let.. Ano, mají se lépe...ale není to zadarmo...Pracovní tempo a kvalita je stále jinde než u nás..i když i o Turcích silně pochybuji..

My vidíme pouze výsledek...už se nechce vidět..že i majitel pracuje...

Podle mě vše funguje správně jako v kapitalismu i u nás...jenom by to chtělo zatočit s úplatkářstvím a zlepšit birokracii

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, Růžo! Záleží jen na vás. Můžete si totiž vybrat. Buď celý život nadávat, jak je život nespravedlivý. Nebo se s tou nespravedlností vyrovnat a žít si život po svém. Co je vám po nějakých bohatých Němcích? Taky jste se mohla narodit řekněme na území Sýrie. Jak byste se cítila tam? To byste asi teprve nadávala na poměry. A můžete mi prosím napsat, které období vývoje lidské společnosti bylo spravedlivé? Pokud si dobře pamatuji z dějepisu, tak celá historie je protknutá sociální nepravedlností. Tak čemu se divíte?

moula*
hodnocení

0x

Růžo, udělejte se jako OSVČ na to co umíte, sežeňte si zakázky, realizujte je a jste ve vatě vysmátá !

Růža se jako OSVČ neudělá, protože evidentně:

1. nemá co nabídnout klientele

2. to, co by nabídla, nikdo nebude chtít

3. to, co by nabídla, nabízí jiní levněji / kvalitněji

4. zkuhrat a nadávat je daleko pohodlnější

ruza*

Nejde v principu o to, že nejsem proti dávání práce cizincům, to sice ano. Ale prioritou práce v ČR.mají být naši občané a pokuď někde místo zbývá navíc, tak ho nabídnout cizinci. Ne, že čech bude sedět na podpoře doma, i když jsou tací,kterým se to líbí a neprotestují.U nás je systém takový: Za 20Kč.na hodinu příjmeme radši Ukrajince,levná pracovní síla než čecha, co bude chtít 100Kč. na hod.Logika chamtivého zaměstnavatele, jen abych si koupil luxusní dům a limuzínu auto já, na lidi kašlu.Oni budou makat za mne 12-16h.denně a vydělavat pro pana šéfa do kapsy.A neříkejte nikdo, že šéfové sotva výjdou s penězma a chudinky mají pravdu, že zaměstnanec má dostávat za svoji práci almužnu.Nemluvím o malých živnostnících,tam to chápu.Mluvím o montovnách a automobilkách u nás. Jen využít, vykořisťovat otrockou prací a vyhnat. Proč nezneužívají zaměstnavatelé lidi na západě např. v Německu, Holandsku,Švýcarsku? Za dobrou poctivou práci dostane člověk důstojně zaplaceno na pokrytí svých životních nákladů.U nás je to jen o chamtivosti a vyčůranosti nadřízených, každy si chce do svoji kapsy nahrat co nejvíce a ostatní jsou pro něj jen nástroj k zajištění příjmu.Jsou poctivivý firmy u nás taky,ale jen jako kapka v moři, převaha je těch neférových podniků.

fex
hodnocení

0x

Možná se jen hlásíte na takovou práci, kde chtějí jinou kvalifikaci. UP nabízejí asi 80 000 volných pracovních míst. Je to vše o přístupu.

Co byste si představovala za obyčejnou českou práci? Za jaký plat?

mp*
hodnocení

0x

Na této otázce je přesně vidět, jak už jsme zdeformovaní. Ještě jsem chtěl něco psát, ale dle mě chytrý pochopí a hloupému je stejně těžko něco vysvetlit.

moula*
hodnocení

0x

Růžo, navrhujete řešení nebo jste součástí problému?!

ruza*

Jen se bráním těm necítům!Potrefená ovce, že vždycky ozve. Atakují mne vybraní jedinci, kteří smýšlí egoisticky. Takové stejné odpovědi by byli od Krejčíře nebo Koženého. Řekli by chladně, kdo umí ten umí podnikat,ale že obrali poctivé pracující lidi, to už tito rádoby ponikatelé nevidí a vlastní vina netrápí..Taky vyzařovali úsměv, pohodu.nadšení.Upřímnost je umět se otevřít, ne uhlazeňe skrývat za kravaťáka co se podlejzá a má strojený úsměv. Fandím dělníkům poctivým!

moula*

Růžo doporučuji vám udělat se OSVČ a platit sobě a svým pár zaměstnancům aspoň 50 000Kč měsíčně a za pár let nám zde o vašem podnikání povykládat !

figurek*
hodnocení

0x

znám jednu firmu, ta má dukáty a marně hledá lidi. Sídlí tady v ČR, pracují v ní češi, moraváci, brňáci i ostraváci a taky cizinci, poláci, slováci, pár maďarů a pár rusů. A víte proč cizinci? Protože zdejší lidi prostě nebyli. Nemusíte mít mozek Alberta Einsteina. Stačí mít dobrou technickou kvalifikaci, pro začátek se jakš takš domluvit nějakými cizími jazyky, být ochotná na sobě zapracovat a můžete se hlásit. Nejste bez šance.

No ale jestli opravdu máte takový přístup k věci a taková očekávání, jaká popisujete, pak se nedivte. Zrak sice možná nějakému personalistovi ošálíte, ale sluch ne.

Jeden by nevěřil jak moc je na lidech vidět a hlavně slyšet, co se od nich dá čekat.

hodnocení

0x

Přečetl jsem si pár vašich příspěvků zde a bohužel musím konstatovat, že váš problém nespočívá ve zlých bohatých, zlých chudých, zlých firmách, zlých manažerech nebo zlých cizincích. Problém je ve vás - v přístupu, schopnostech a celkovém postoji. A pokud s tím nebudete něco dělat, budete do smrti dřít bídu s nouzí. Vy byste totiž měla problém nejen u nás v ČR, ale v podstatě kdekoliv. Takže držím palce, ať se to podaří.

slabo

Řekl bych slaboduchá odpověď. Problém není v tom, že někdo nemá schopnosti. A třeba je má. Problém je v tom, že se dává prostor těm, kteří mají všehoschopnost.

Slabo: Já bych ani neřekl, že je to o schopnostech, spíše je to o pohodlnosti a nezájmu se sebou něco dělat. Vždy je totiž jednodušší napsat příspěvek jako je ten váš, než něco udělat pro to, abych se měl lépe.
doplněno 12.05.15 21:43: Lidus: Já rozumím, že u starší lidi to mají těžké a ta práce tu pro ně skutečně není a stěhovat se do jiného města či státu asi taky na staré kolena nebude ono, ale u těch mladších to skutečně nechápu, ty mají mnoho možností, oni jen nechtějí a raději si stěžují. A koneckonců, pokud se jím nelíbí stav v ČR, mohou zkusit jít jinam do zahraničí. Takové možnosti dneska mají. Jenže to by museli zvednout zadek.
Mezi komunismen a demokracií je rozdíl, že komunismus se o vás skutečně staral, což demokracie nedělá, tady je potřeba, aby se snažil každý sám za sebe. Lidi si vycinkali demokracii, ale v jejich myšlení se jí nepřizpůsobili. Stále čekají, že se o ně bude někdo starat, ale takto bohužel není. Všechno má své plusy a mínusy, jak komunismus, tak kapitalismus, ale nemůžeme od kapitalismu čekat stejně věci jako od komunismu (a opačně). A mimo to, Češi se oproti zbytku světa mají hodně dobře, to mi věřte, jen máme ve zvyku si stále na vše stěžovat.
lidus*

Porevoluční chytrolíni, copak děláte abyste žili aspoň tak dobře jak před 89? Draze jsme za tu NEdemokracii zaplatili, hodně draze a ještě se budeme při konečném účtování divit. Mám kamaráda co dělá nábytek na zakázku, maká od rána do noci, soboty, neděle a vzpomíná na krásné období bez stresu a bez starostí co pracoval ve fabrice v Rousínově. Říkejte si co chcete, práce NENÍ a zcela jistě není pro ty co nemají dobré známé. Vážení, můžete začít křičet, že práce je dost ale ty lidi co znám já, vystudovali, mají nějakou praxi a rozhodně nepůjdou z cigány kopat kanál jak jim mnohdy nabídne ÚP. V této republice se mají dobře jen vyvolení a nebojím se říct, ti co podnikají na hraně zákona (pánové podnikatelé, vy snad poctivě odvádíte daně?). To bych se dost zasmála, kdepák odečtete si vše co jde, dokonce i lízingovky a tel. operátoři vám jdou na ruku a dnešní perlička-známý manžela, pan podnikatel si koupil nové BMV za 1 500 000 nekupto když jako podnikatel dostal 500 000,- slevu a na 5 let zaplacené povinné ručení + dálniční známky. To, že dluží zaměstnancům na ZP nevadí, to , že veškerý majetek má napsaný maminka rovněž nevadí. Důležité je, že je PAN podnikatel. Vážně se máme až tak dobře? Vážně není žádná cenzůra, média s námi nemanipulují, vážně věříte, že vy někoho volíte, VÁŽNĚ VĚŘÍTE, ŽE SI MŮŽETE ŘÍKAT CO CHCETE A ŽE INTERNET A TELEFONY NEJSOU MONITOROVÁNY? Vážně je zde DEMOKRACIE?

To zas bude nadávek ale říkám to, co myslím, vím a cítím.

slabo

Nadávat budou možná až zítra. Ti podnikatelé co od pondělí do neděle, od rána do večera monitorují a radí na této poradně, tady dnes výjimečně nejsou. Měl jsem otce živnostníka, to je aspoň slušné slovo, makal od rána do večera i se svými čtyřmi zaměstnanci. Musel prodat aby mohl koupit materiál. Nezbylo ani na hračky dětem. Natož na auto. Taky říkal, že kdyby jednou zkrachoval tak po druhé by si ani neškrt. Živnosťák by si ho pohlídal

Jo dělal nabytek

mot
Se nedivim,ze vas kamarad vzpomina na dobu, kdy se o nen starali ostatni a nemel zadne starosti, jen makal jak ostatni chteli. Proc ted dela na sebe, kdyz je to takova hruza? Pokud neco umi, urcite ho rad nekdo zamestna a bude mit zase veget...
Mimochodem prace je, ja ji treba mam a nikde sem pro jeji ziskani zname mit nemusel. Stejne tak vetsina lidi v mem okoli. Ale treba jsem podle vas taky ten vyvoleny :)
Co vam brani si taky jit vyjednat slevu na BMW? Urcite staci jenom ukazat IČO a daji vam slevu...
A ano muzu si rikat co chci, vy tady snad nerikate,co chcete?
ruza*

Pro paní lidus: Konečně, někdo tady mluví rozumně a velice si vážím Vaši odpovědi a souhlasím s Vámi. Mám pocit, že tady je nějaká smečka vlků, co furt proti mne útočí a nechtějí si dnešní novodobý kapitalismus přiznat, že dnešní přemýšlení některých lidí je hlavně o vyčůranosti a jít tvrdě za svým cílem, ale v té obrácené podobě- nepoctivosti.Na zaměstnavatele, manažéry kritika vůbec tady téměř nepadá, jen na poctivého pracujího občana nebo na toho, kdo se snaží najít práci. Pokuď bych napsala tady např., jsem manželka velkého Váženého podnikatele se zlodějským původem a neplatím daně. Tak věřte mi,že spousta rejpalů tady ocení spíše toho kravaťáka než toho,kdo poctivě dře rukama a je mu způsobená křivda.Ono přísloví, že lháři ve fraku každý věří, ale chudému nikdo neuvěří je stále pravdivé a poučné.

Paní růžo, vy útočíte, ostatní se Vám snaží vysvětlit, že to tak není..

nejsem smečka vlků, Vás taky nenazývám jinak nežli paní růža. Kritika manažérů a zaměsnavatelů je zde často. Ale není vše jak píšete, jsou i zaměstnavatelé vynikající.

Vaše věta "Pokuď bych napsala tady např., jsem manželka velkého Váženého podnikatele se zlodějským původem a neplatím daně. Tak věřte mi,že spousta rejpalů tady ocení spíše toho kravaťáka než toho,kdo poctivě dře rukama a je mu způsobená křivda" ukazuje o nepochopení situace, páč ten podnikatel musel pracovat rukama vybudovat stav, aby mohl zaměstnat lidi.

Ale jak již bylo napsáno, máte plné právo nadávat, stěžova a cítit se ublížená. Žijte dále v tomto světě.

sebod*

Milane. pochop to ! Je to marný, je to marný, je to maný...

Paní kolegyně, souhlasím, máte pravdu, ale mě to přijde neslušné neodpovědět ženě. Aby si nemyslela, že jsme hrubý a nevychovaní.

ruza*

pro kovis: Vy o mne víte, co jsem vystudovala, jaké mám schopnosti a co umím? Řekla jsem Vám snad, že neumím německy,anglicky nebo MS office, neřekla.Jsou to vaše domněnky a možná bych vás v testech i trumfla. Ráda luštím křižovky, vzdělávám se a nejsem neschopná,jak mne tady podceňujete.Mne se jen nelíbí nekalé praxtiky dnešních vyčůraných podnikatelů.To, že někoho umíte okrást, to snad není úspěch v podnikání, nebo podle vás asi ano? My jsme se tenkrát na ekonomce učili podvojné účetnictví,ale myslím, že v dnešní době by jste asi bral jako vyjímečnou vlastnost podvodné účetnictví. Proč mluvíte o umění v podnikání, když většina českých firem,co táhly naši ekonomiku zkrachovala nebo je vytunelovaná.U nás se nedaří ekonomice ani podnikání v téhle době, to si jen úspěchy namlouváte.Jak nás vidí státy EU.asi nás jako rovnocenného partnera neberou. A tímto zlodějským způsobem nikdy nedoženeme ekonomikou západní státy Německo,Holandsko, Rakousko.Vždycky budou na tom líp než my, tak nevychvalujte naše zaměstnavatelé.Jediné co dokáži si napakovat svoje kapsy na úkor pracujících.Vy jezdíte v obyčejné škodovce a Váš šéf už musí mít poslední model z autosalonu, aby se mohl předvádět co není.

eulalie*

Růžo, mě zaujala věta "Vy jezdíte v obyčejné škodovce a Váš šéf už musí mít poslední model z autosalonu, aby se mohl předvádět co není"... vždyť z vás čiší závist, až to hezké není. Na jedné straně píšete, jak se podnikatelé obohacují a kradou, na druhou stranu napíšete, že v naší republice nejsou dobré podmínky pro podnikání. Tak jak to vlastně je? Nadávat umí každý, a vy tedy obzvláště dobře. Pokud se vám nelíbí pracovat v České republice, lépe řečeno nikdo vás tu nechce zaměstnat, tak jděte za svým štěstím jinam. A nelíbí se mi, když hážete podnikatele všechny do jednoho pytle. Jakoby všichni kradli. To přeci není pravda. Je spousta poctivých živnostníků, kteří jsou přeci taky podnikatelé, a nekradou. Ale vy jen nadáváte. Na všechno a na všechny. Asi se u toho počítače nudíte. Protože kdyby tomu tak nebylo, tak tu nenadáváte.

doplněno 13.05.15 09:49:

Pro Růžu: Vzhledem k tomu, že mám ráda mít poslední slovo, napíši Vám ještě toto. Každý na Václavském náměsti v roce 1989 klíči nezvonil, jelikož každý není Pražák. Příliš zevšeobecňujete, navíc s příšerným písemným vyjadřováním. Vaše úroveň znalostí české gramatiky je velmi slabá. To se pak nedivte, že Vás žádný potenciální zaměstnavatel nechce. Místo toho, abyste tu dštila oheň a síru na všechno a na všechny, raději se zdokonalujte v českém jazyce. Uděláte pro sebe líp. Za další, každý nečeká, až ho jeho zaměstanavatel vyhodí na dlažbu. Spousta lidí hledá možnosti, jak se jinak uplatnit na trhu práce. Například tím, co umí. Hodně lidí zkouší rozjet vlastní podnikání. Třeba se jim hned nedaří, ale snaží se. Vy jen nadáváte. A ještě poznámka k velkým podnikatelům. Už jste někdy vedla firmu? Už jste zaměstnávala lidi? Už jste sháněla pro firmu zakázky, odbyt? Už jste někdy zkusila se poprat s velikou konkurencí a uspět? To není jen moderní telefon u hlavy, perfektní ohoz a krásné auto. Podnikání ve velkém jsou taky velké starosti...

ruza*

pro eulalie: Jaká závist, tady jde o princip.Tak já např.Váš zaměstnám,dám Vám výplatu co nejmenší almužnu, jak to jde, Vy budete makat po českém kapitalismu od rána do večera, soboty,neděle,svátky jako robot.Já si budu užívat z Vašich peněz blabobytu, jen se procházet s mobilem u ucha v krásných šatech,většinu času odpočívat a Vás sedřu a koupím si za Vaše vydřené peníze hodně drahé auto a smát se Vám do obličeje,jak jste hloupá a vy nebudete mít sotva na jídlo a na nájem.Jak se Vám to bude líbit?Až nebudete moc a nabažím se Vás,tak Vás vyhodím na pracák, to je princip podnikání v ČR.u většinu zaměstnavatelů(jsou i malé vyjímky)a vy můžete umřít hlady pod lavičkou. Pro tohle jste všichni na Václaváku zvonili-svoboda a demokracie?Kdyby žil Havel, určitě by tohle korupční svinstvo,tunelování nedopustil. Nepleťe jsem vůbec živnostníky, chápu že Ti to mají těžké v dnešní době.Jde mi o velké firmy-převážně MONTOVNY AUT!

Zde je hodně pisatelů z pohádky Nesmrtelná teta.

To by se paní Bohdalová podivila, jak její Závist je stálá..

doplněno 13.05.15 08:46:

Paní Růžo, pokud si myslíte, že takto funguje podnikání, ani Vás nepolituji. Páč si to nezasloužíte.

Cokoliv napsat více je pro Vás zbytečná práce.

doplněno 13.05.15 11:07:

eulalie, po doplnění pro růžu,

Dobrý den, víte, paní kolegyně, jak je jednoduché nadávat na všechno, svádět vše na jiné? Spoustu lidí brečí nadává, ale ruku k dílu nepřiloží..

Přeji hezký den..

ruza*

pro pana milancukrar: Závist a vykořisťování není jedno a to samé.Závidět můžu někomu manžela,dům,auto,dovolenou,ale to vůbec nemá stejnou váhu, jako když mne zaměstnavatel okrade na výplatě.Typický příklad kmenový zaměstnanec jedné automobilky bude brát 18tis.Kč.měs.čistého.Druhý zaměstnanec vykonávající stejnou práci jako ten první dostane jen 8500Kč.za stejný počet hodin.To znamená, že firma zaplatí pracovní agentůře normální mzdu a agentůra si z toho strčí do své kapsy 9500Kč.z jednoho zaměstnance(rozdělí se o to koordinátoři).Vynásobíme tento lukrativní výnos x 100 zaměstnanců je 950000Kč provize.Ptám se, kdo se nejvíce na produktivitě práce podílel a kdo slízl největší smetanu?V novodobém kapitalismu se toto okrádání pracovitých lidí nazývá "PODNIKÁNÍ"Fuj,velebnosti,do toho bych nešla ani za nic!

Paní Růžo, zaměstnanec, pracovní doba od 7:00. Přijde v 7:03, přestrojí se, nasnídá se, pak pracuje. V 10:00 první svačina, během dne káva, cigárko, okolo 13 hodin oběd, káva, cigárko, v 15: 30 jde domů.

Samozřejmě mezi tímto musí pracovat. Plat 18000Kč.

Kde vidíte zde vykořisťování?

Do konce roku měl kávu zdarma i s cukrem, dobrou vodu co vypije..

doplněno 14.05.15 07:12:

Aha, teď Vás chápu, vy nadáváte jen na dvě firmy. Škodovku a TPCA?

Pak je to OK..

Víte co je to pásová výroba? Víte kolik lidí za to berou plat?

doplněno 15.05.15 06:52:

Paní růžo, již Vás chápu.

Vy nadáváte na montovny, ale propustila Vás agentůra. Vaše vyjadřování je ale vůdči podnikatelům velice nesolidní a urážlivé. Kolik takových osob - zaměstnavatelů jste osobně potkala?

Krásný víkend..

ruza*

Tohle dělají přesně na stavbách nebo když se opravují dálnice, vlakové koleje.Jeden maká a 4.se drží lopaty a debatují a kolaudace projektu se natahuje a hlavně, že se repá dotace z projektů EU.S tím souhlasím,ale jen někde je veget.Já nemluvím celou dobu o ničem jiném než VELKÁ FIRMA VYRÁBĚJÍCÍ KOMPONENTY DO AUT.Takzaná česká montovna.Tam Vás pomalu nepustí ani na WC, brání se napít,jste jako robot.Děláte i ve svém volném čase a nemáte časani na rodinu ani si odpočnout.Líbí se Vám takové podnikání?děkuji

ruza*

Přesně tak, zlobím se na TPCA.,jak jste to uhodl tak přesně? Pracovala jsem tam pod pracovní agentůrou na 3.směny. Moje výplata byla minimální česká mzda 8tis.Kč.Možná si řeknete, za tu dřinu musí být tak kolem 20tis.Kč,to sice ale ale pouze kmenové zaměstnanci firmy, agentůrní byli oškubávány.Mne propustili, protože snižovali stavy a nejdřív lidi agentůrní.Fabriky dnes berou lidi, jako šrot ve sběrných surovinách a zase vyhodí.

pohanka*

Asi bych na tuto práci na 3 směny za tak mrzký peníz nenastoupila a hledala jiné možnosti. Proč přes agenturu, když v Kolíně mají přímo náborovou kancelář TPCA? Tam uděláte testy a jste řadový zaměstnanec. Je to vaše volba, na co přistoupíte.

Jestli hledáte práci tak přijímají v Jirnech v Legu a též v Le&co - uzeniny a tady platí dobře.

mot
Jo tak ono je to cely o tom, ze vas vyhodili z fabriky a ted se potrebujete vybrecet...to vyhodili vsechny agenturni zamestnance? Nebo jenom ty nejhorsi, mezi kteryma jste z nejakeho duvodu byla?
tommot

Jsi jasnovidec nebo trotl

mot
Proc? Vzdyt to tady sama tazatelka priznala...
buss

Kdyby žil Havel ...ha ha ha, a co sliboval? Nebude nezaměstnanost..., naivko. Za koho to vzniklo?

tonyend*
hodnocení

0x

O jaké zaměstnávání cizinců jde? Jsou to občané z EU, nebo odjinud? A v jakém oboru najdou práci, že se do ní náš občan nedostane? Umí cinec něco, co náš neumí? To je jeden pohled na otázku. Druhý je o tom, že náš občan za, podle něj nízký plat, pracovat raději nebude. A tak tu práci ochotně vezme cizinec, řekněme Ukrajinec. Ano, jsou regiony kde je pracovních míst skutečně málo a zájemců o práci hodně. Pak nezbývá nic jiného, než se za prací vydat dál od místa bydliště. V Itálii hledali zaměstnance pro Expo, jako informátory, uvaděče, požadavek : VŠ, jeden cizí jazyk, plat 1400 euro. Výsledek? 80% uchazečů přestalo mít o tuto práci zájem, že za ty peníze budou raději na podpoře. Není to u nás místy podobné?

ruza*

To máte tak, kancelářskou práci si rozeberou známý známých mezi sebou. Dělnickou práci nám berou dělníci z východu.Jste v pěkném šachu a jen přijímáte e-maily typu: Tato pozice již je obsazena nebo na toto místo jsme vybrali vhodnějšího našeho známého z rodinného kruhu.Takových odpovědí dostanete mraky a pak už Vás to přestane bavit se v téhle banánové republice vůbec něco snažit.Proč toto nedělají např.v Německu takové komplikace s prací? Na jednu stranu Zeman chce nahnat nezaměstnaní do práce a na druhou stranu práce je málo a chodí většinou zamítavé odpovědi. Není kam nezaměstnané nahnat, jedině uklízet u Zemana na hradě, tak se sníží počet nezaměstnaných v ČR.Chápu, kdo nechce makat, toho to nebolí, že nemůže najít práci. Ale, co ten kdo se snaží usilovně hledat práci a firmy ho nechtějí příjmout. Za socialismu byla práce pro všechny, dnes jenom pro VIP.vyvolené.Drsný kapitalismus!

A co když je to jinak. A agentury pro Ukrajince jim dávají automaticky tuto méně placenou práci. V jednom jídelním řetězci, kde se prodává česká kuchyně, jsem viděla pracovat jenom Ukrajinky. A to jsem byla na několika místech v Praze. Jenom jedna Češka tam pracovala. Ale nikdy jsem neviděla inzerát, že by na to místo hledali zaměstnankyně Češky. Automaticky to dávají Ukrajinkám. Třeba by to i Češka vzala, ale na to se nikdo neptá. A takových míst je víc.

doplněno 16.05.15 11:31:

Je jednoduché všechny Čechy hodit na jednu hromadu a že jsou takoví a Ukrajince, že jsou makoví. Viděla jsem i Ukrajinku, která nechtěla dělat a měla při práci spoustu keců. A to se říká, že jen Češi si stěžují... Tak bych je neházela do jednoho pytle.

doplněno 16.05.15 11:36:

A včera dvě Ukrajinky mladý stály před záchodama v OC a jen koukaly. Na několika WC nebyly doplněné papíry.

ruza*

Máte pravdu, většina lidí se tu snaží tvrdit, že ta práce pro cizince je otrocká, za co by většina čechů nepracovala, možná mají napůl pravdu, ale proč se nejdřív nezeptají na úřádech práce čecha a pokuď čech tu práci odmítne, tak bych to přenechala cizincům.A Ti, kteří nadávají na Ti co čerpají podporu od státu v sociálních dávkách, tak určitě nejsou všichni vypočítavé nemakačenky. Jak se vůbec národ dívá na lidi, co ztratí ne svoji vinou práci a potom usilovně hledají práci a nikdo je nechce do práce příjmout.To přece není sezení doma z pohodlnosti a lenosti?Zeman tohle nerozlišuje, nemakačenko jsou všichni kdo přišli o práci a to je smutné.Tak se svezou i Ti co za to nemohou.To je podobný příklad,jako když jsem jela do Rakouska a byly tam nápisy češi nekraďte. I když kradl někdo jiný, tam na mne se dívali rakouští prodejci úplně stejně. A navíc chci podotknout, že češi nemají dobrou vizitku na západě.Neberou nás za rovnocenného partnera.A Ti podnikatelé co tu machrují, že jsou géniové ve všem,tak zapaďák by se nad jejich podnikáním pod vousy usmál.U nás chybí vzájemná spolupráce, nikoliv soutěžit, kdo je nejlepší.To je potom česká chamtivost, kdo urve nejvíc.

doplněno 16.05.15 12:06:

Jsou tu i Ti kdo si protiřečí a snaží se vnitřní sobectví dávat najevo, že každý se musí starat sám o sebe.Tato věta má všeobecný význám a neplatí v každé situaci. Můžu se starat o sebe doma, ale jakmile má být týmová práce např.na projektu v automobilce a ti lidi jsou rozhádaní proti sobě, tak nikdy tu práci nedokončí. To by pak každej musel podnikat sám na sebe.Kolektivní práce je klíčem úspěchu.V budování něčeho neumí být většina čechů jednotná,každý sám na svém písečku. Ale jakmile jde o úplatky,práce přes známí, tak to se češi úmí týmově spojit z vypočítavosti a cíleným záměrem.Taky na Ty vyčůraní lidi co se skrývají pod nálepkou podnikatel a manažér někdy dojde.Až ztratí levnou pracovní sílu a lidi budou hledat práci za Eura na západě, tak si v té firmě zůstanou chamtivci sami a budou muset makat potom sami kravaťáci rukama a to určitě nedají sái bez dělníků.Kdyby tu zase někdo nepochopil,proč jsem naštvaná na živnostníky,tak znovu podotýkám, že na ně to neplatí.Pouze dávám kritiku na ČESKÉ MONTOVNY AUT! Tak s lidmi zacházejí jako se zvířaty na jatkách.

doplněno 16.05.15 12:30:

Zapomněla jsem dodat, že mezi zlodějské firmy patří i téměř všechny pracovní agentůry, škubou jak můžou,pásku výplatní raději nedávají a pojištění umí strhnout z platu,ale nezaplatí ho.Plat je většinou o polovinu nižší než mají kmenový zaměstnanci.Státní svátky neznají a neplatí je, a dovolená se dává jako neplacené volno.Nazývá se to novodobé podnikání v Čechách.

ben®

Dobrý den, nechci Vám už přidávat, protože toho máte dost, ale jen se divím, že Vás to stále tak baví - tedy, baví Vás to dopisování a nadávání. Že se Vám ještě neulevilo ani po včerejší optimistické zprávě, že naše ekonomika roste rychleji, než ta předkrizová. Já si myslím, že tady svůj problém nevyřešite. Názory a rady znáte a více pro Vás zde asi už nikdo nic neudělá (nebo bude nadávat jako Vy). Zdravím!

P.S. Nechodíte (nechodila jste) do křesťanského sboru?

buss

Tak s lidmi zacházejí jako se zvířaty na jatkách. Jo, dyž tak se sebou nechají zacházet...
A proč už nekandidujete a nezměníte to a jen nadáváte? Jenom nezavádějte povinnost pracovat. Jinak je vše ostatní na vás, chápete? Berte si vzor z úspěšných lidí!

uspesny

Já bych si taky vzal příklad z úspěšných lidí. Co ale dělat, když prezident Zeman nechce dělat amnestie. Mám ještě počkat.

ruza*

Odpověď pro autora uspesny:Zeman nechce dělat žádné amnéstie ani u politických vězňu nebo jiných lehkých případů, protože by sklidil kritiků od lidí jako dříve Klaus a mohl by přijít o svoji práci a skončit taky na pracáku jako většina čecháčků.Radši investuje miliony do hlídacích nárámků a dá sociální dávky uprchlíkům z Afriky.Do fabriky by se mu k pásu asi nechtělo za minimální mzdu.Sám káže vodu a pije víno.Nemusí makat a stejně má slušnou mzdu za peníze z daňových poplatníků.Tak jsme si to vyzvonili v 89.,lepší život jen pro někoho.

moula*

Žejo pani. Nenechte si to líbit ! Já su v pohodě !

pepin2*

Paní ruza: Vážená paní, nenechte se znechutit útoky v tom smyslu, abyste hledala chybu hlavně u sebe. Pokusím se vysvětlit jak se na problém dívám já. Sametová revoluce nebyla proto, že by lidem došla trpělivost, ale protože byla připravena dávno dopředu. Najděte si na netu "Analýza 17.listopadu" p. Dolejšího a pochopíte víc. Právě proto, že revoluce byla sametová a v režii komunistů, máme dodnes problémy o kterých se zmiňujete. Zamyslete se nad tím, kdo jsou ve vašem okolí větší podnikatelé (teď nemám na mysli paní, která si otevřela sekáč s obnošeným textilem a drží obchod na hranici únosnosti jenom proto, že ji to baví). Velmi brzy zjistíte, že téměř většina majitelů větších firem jsou buď bývalí komunisté, nebo jejich rodinní příslušníci. Tyto lidi však totalita naučila lhát, krást, podvádět a uplácet. Pro tuto část národa mám pojmenování Soudružská mafie. Tato mafie obsadila po revoluci všechny klíčové posty od politiky, přes státní správu, justici atd. až po posledního většího podnikatele. Mají všude své lidi, takže jim všechno prochází.Tato mafie má své lidi i jako vedoucí pracovníky v cizích firmách. Pokud přeci jenom na někoho někdy dopadla ruka zákona, tak často jenom kvůli vyšším zájmům někoho nad ním. Mafie si samozřejmě vzájemně pomáhá, přihrávají si státní zakázky, peníze z evropských fondů, státních organizací a podobně. Nemůžeme se pak divit, že jejich podnikatelé zaměstnají dřív příchozího z východu než našeho člověka. Jednak za něj většinou nic neplatí státu, protože je zaměstnávají na černo a hlavně mají stále v podvědomí, že východ je náš velký bratr a tomu musíme neustále pomáhat. Navíc jsme stále ovládaní Ruskem, což si většina lidí vůbec nepřipouští díky masové kampani soudružské mafie. Bývalí soudruzi nebo jejich potomci tak ovládají všechno k obrazu svému, věřím, že i tuto diskuzi. Hlavně nám stále vtloukají do hlavy, že jsme cinkali klíčky a chtěli jsem kapitalismus tak ho máme. Jenže ten náš je právě něco jiného než západní, pod taktovkou bývalých soudruhů. Všechno je jen snaha dostat nám do podvědomí jak byl socialismus krásný a jak se mají lidé na západě špatně a jak jsou zlými kapitalisty nesnesitelně vykořisťováni. Vůbec bych vám neradil pouštět se do podnikání pokud nepatříte k této mafii. Stále vám to tito lidé budou znepříjemňovat a zbyde vám jen nekonečná práce a výdělek neodpovídající vynaloženému úsilí. Nakonec jedno heslo: Za vším u nás hledej soudružskou mafii!

cilka*
hodnocení

0x

Paní - ruza - nelze než s vámi,než souhlasit.Nechápu,že ztrácíte čas s rádoby poradci,když odpovídají vždy stejně,atˇotázka je jakákoliv.Drží jen pospolu.

Mám zkušenosti,že cizinci jsou organizovány pod mafiánskými cizineckými spiklenci a vytváří si vlatní stát ve státě.Nechápu,jak toto může projít a na co máme kontrolní instituce a cizineckou policii.

Jeden případ např. : na dovolené u moře byla i rodina ukrajinců.Paní se chlubila před čechy,co všechno mají ( a bylo to vidět) a že manžel má stavební firmu a mají u Phy RD a několik aut 4 děti mají všechno atd.Jaké má vzdělání váš muž,že dělá něco takového se ptám a on : " žádnou,však můj otec mě zaučil .." *modla*

Tak k tomu není,co říct.Odpovězte jen ti,kteří vědí,co oboru rozumí a vědí,jaké zkoušky musí periodicky stavební technik mít a splňovat,pokud si takovou živnost otevře.

Mohla bych uvést i další.

Cilko, mícháte pojmy a dojmy.

cituji Vás: "...že manžel má stavební firmu...periodicky stavební technik mít..."

Je Vám jasné, že majitel stavební firmy a stavební technik je úplně něco jiného? Majitel firmy nemusí mít vzdělání stavebního technika, Vy ale můžete klidně nadávat bez obav, i bez potřebných znalostí .

Přeji hezký den.

Skutečností je, že stavební technik ví jak na to, kromě toho zná jak co ošidit a majitel firmy nevzdělaný v oboru, není schopen vynaložit úsilí za vytvoření dokonalého díla . Poté to může dopadnout, jak dopadlo zřícení mostů , nebo ostravská dálnice, skladování výbušnin a trhavin a na další případy si jistě vzpomenete sami. Majitel firmy je tak bez odpovědnosti a postižitelnosti. Dovedete si představit, že vlastníkem banky by byl nevzdělanec v oboru financí a ekonomie, že policii a armádě velí laici v oboru apod.?

Hezký den -miro

Jistěže si dokážu představit, že vlastník banky je nevzdělaný v oblasti bankovnictví. Ono to tak i bývá. A ani u ostatních firem nemusí být majitel vzdělán v oboru. Dokonce ani ten, kdo firmu řídí. Pokud by si člověk všechno dělal sám, nemusel by mít firmu. Předpokládám, že vy osobně firmu nemáte, ani nikoho nezaměstnáváte...
sebod*

kovis. Souhlas. Člověk, který ma organizační schopnosti, umí analyzovat situaci, vyzná se v obchodních vztazích atd. může řídit jakoukoliv firmu. Je jedno, ať vyrábí léčiva či ponožky. No a člověk, který má hodně moc peněz, tak také může vlastnit takovou firmu a nemusí mít nic z toho, co jsem napsala na začátku. Potřebné lidi si zaplatí.

Jinak závist je hrozná vlastnost. Vyžere člověka zevnitř a nedovolí mu, aby se mohl sám stát úspěšným. Myšlenky takového člověka ničí jeho samotného. Místo toho, aby dotyčný zaměřil svoje síly na to, aby se sám stal úspěšným, tak všechna jeho energie je spotřebována na plivání jedu kolem sebe.

cilka*

Přesně tak 100% pravda pro: miro

Kdo dopustil to,že naše stavebnictví je jedna velká nebezpečná e nezodpovědné banda.

Nedávno byl smrtelný úraz na stavbě v Brně a než přijeli policajti,tak vše bylo zameto ,jako by nic.Brňáci,co bydlí a chodí kolem však viděli,že se tam pohybují dělníci bez helem a firemních vest bezpečnost práce 0 no jistě - ukrajinci.Z takovými "odborníky" nejen ohrožujeme stavby,ale vrátili jsme se na východ,kde předpisy neexistují?!

pepin2*
hodnocení

0x

Jsem tu poprvé a omylem jsem umístil svůj příspěvek asi sedmý od konce takže se omlouvám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]